Η Land Rover παρουσιάζει το γρηγορότερο Defender στην ιστορία της

Ίσως το κορυφαίο αυτοκίνητο εκτός δρόμου στην ιστορία της παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανίας. Το θρυλικό Land Rover Defender πέρασε στη νέα του γενιά και πλέον είναι διαθέσιμο και στην Κύπρο από τους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα.

Land Rover Defender 90 v8 5.0l Cyprus Char PilakoutasΗ κατασκευάστρια εταιρεία δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Πρόσφατα παρουσίασε το πιο δυνατό Defender στην ιστορία του μοντέλου εφοδιασμένο με ένα V8 5.0 λίτρων κινητήρα κάτω από το καπό. Η ιπποδύναμη του φθάνει τους 525 ίππους και τα 625 Nm ροπής για το Defender 90, δηλαδή η έκδοση με το πιο μικρό μήκος. Το μοντέλο φθάνει τα εκατό χιλιόμετρα από στάση σε μόλις 5.2 δευτερόλεπτα με μια τελική της τάξης των 240 χλμ./ώρα. Μαζί και ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οχτώ σχέσεων και φυσικά τετρακίνηση όπως αρμόζει σε ένα καθαρόαιμο εκτός δρόμου όχημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της LAND ROVER

Land Rover Defender 90 v8 5.0l Cyprus Char PilakoutasΟι περισσότεροι ίπποι «ανάγκασαν» την Land Rover να προχωρήσει σε μια σειρά αλλαγών όπως τις νέες ρυθμίσεις των αναρτήσεων και μεγαλύτερες αντιστρεπτικές ράβδους ενώ στο βασικό του εξοπλισμό θα υπάρχει και το ηλεκτρονικό ενεργό πίσω διαφορικό. Επίσης, στο χώρο της τετρακίνησης το πιο δυνατό Defender στην ιστορία διαθέτει τώρα ένα νέο προφίλ, το Dynamic, που προσφέρει μεγαλύτερη απόκριση στο γκάζι για μέγιστες επιδόσεις.

Στον εξωτερικό σχεδιασμό το μοντέλο ξεχωρίζει από τις τέσσερις εξατμίσεις, τις ζάντες των 22 ιντσών και τα μπλε καλύμματα στα φρένα. Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι εκτός από την έκδοση 90, ο V8 κινητήρας τοποθετείται και στην έκδοση 110 με το μεγαλύτερο μήκος.

Land Rover Defender 90 v8 5.0l Cyprus Char PilakoutasΠαράλληλα, η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει ένα τετρακύλινδρο 2.0-λίτρων 300 ίππων, ένα υβριδικό mild εξακύλινδρο 400 ίππων και ένα full υβριδικό 400 ίππων. Στους πετρελαιοκινητήρες το Defender εξοπλίζεται με ένα 2.0-λίτρων (με 200 είτε με 240 ίππους) και με 3.0 λίτρων 300 ίππων.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK