Εξαιρετική η απόδοση των συστημάτων ασφάλειας του Nissan Qashqai

Στην τελευταία του αξιολόγηση για τα συστήματα υποβοηθούμενης οδήγησης, ο ανεξάρτητος οργανισμός ασφάλειας Euro NCAP κατέταξε το ProPilot με σύστημα Navi-Link του Nissan Qashqai ως «πολύ καλό», με την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία. Αυτό ακολουθεί τη βράβευση του Qashqai ως το Best In Class μοντέλο στην κατηγορία μικρών αυτοκινήτων εκτός δρόμου (off-road) τον περασμένο Ιανουάριο.

Nissan Qashqai - char pilakoutas nissan cyprus EURO NCAP’sΣυγκεκριμένα, το Nissan Qashqai πέτυχε βαθμολογία 74% στη συνολική ικανότητα του συστήματος, με 20 βαθμούς (από τους πιθανούς 25) για τη σαφήνεια των πληροφοριών που είναι διαθέσιμες στους οδηγούς στο σύστημα ProPilot με Navi-Link, ενώ η ευκρίνεια του συστήματος σημείωσε 20,9 βαθμούς (από τους 25).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της NISSAN

Το μέγιστο των 25 βαθμών απονεμήθηκαν στην κατηγορία συνεργασίας του συστήματος με τον οδηγό όταν ο δεύτερος χρειάζεται να παρέμβει για να αποφύγει ένα εμπόδιο. Σχετικά με την απόδοση της δυνατότητας του adaptive cruise control, το σύστημα αντιμετώπισε επιτυχώς σενάρια με εμπόδια στο δρόμο. Αναγνωρίστηκε επίσης το γεγονός ότι η βοήθεια του συστήματος παραμένει ενεργή όταν το αυτοκίνητο σταματήσει τελείως.

Από τους μέγιστους 35 βαθμούς, οι 30 επιτεύχθηκαν στην κατηγορία υποβοήθησης διεύθυνσης για επιτυχή οδήγηση του αυτοκινήτου σε μια στροφή «S» με ταχύτητα έως και 100 km/h.

Nissan Qashqai - char pilakoutas nissan cyprusΤο ProPilot με σύστημα Navi-Link πέτυχε μέγιστη βαθμολογία 25 βαθμών στην κατηγορία αποτυχίας συστήματος, όπου ένας μπλοκαρισμένος αισθητήρας θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την απόδοση του συστήματος. Το ProPilot με Navi-Link μπορεί να δίvει έγκαιρα προειδοποιήσεις, επιτρέποντας στον οδηγό να γνωρίζει ότι το σύστημα δεν θα μπορούσε να προσφέρει το πλήρες επίπεδο βοήθειας.

Για να μην μπει στον πειρασμό ο οδηγός να βασιστεί πλήρως στο σύστημα υποβοήθησης του οδηγού και να απομακρύνει την προσοχή του από το δρόμο, το ProPilot με σύστημα Navi-Link παρακολουθεί συνεχώς ότι ο οδηγός έχει τουλάχιστον ένα χέρι στο τιμόνι. Και αν δεν εντοπιστούν χέρια, ενεργοποιείται μια οπτική και ακουστική προειδοποίηση. Εάν τα χέρια του οδηγού παραμείνουν μακριά από το τιμόνι, το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει μια επιβράδυνση και, τελικά, θα σταματήσει εντελώς.

Στο πλαίσιο της σειράς αξιολογήσεων για την αποφυγή σύγκρουσης, ο οργανισμός Euro NCAP απένειμε 48,4 βαθμούς από τους πιθανούς 50. Σε αυτήν την κατηγορία, οι δοκιμές αξιολογούν πώς το Nissan Qashqai με ProPilot με Navi-Link αποδίδει τα μέγιστα στην αποφυγή σύγκρουσης σε διάφορες οδικές καταστάσεις.

top 10 «Καταλάβει ο Ιάπωνας;» Οκτώ κορυφαίοι κινητήρες που έμειναν στην ιστορία

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK