Δέκα εκατομμύρια Dacia στην παραγωγή

 Ένα σημαντικό ορόσημο γιορτάζει αυτές τις μέρες η Dacia. Στις 20 Απριλίου έφυγε από τη γραμμή παραγωγής της Dacia στο εργοστάσιο Mioveni της Ρουμανίας ένα Duster Extreme L.E. χρώματος Urban Gray. Το αυτοκίνητο αυτό είχε την τιμή να αποτελεί το Dacia νούμερο 10.000.000 που κατασκευάζεται από τα εργοστάσια της μάρκας από το 1968! Κάτι που αποδεικνύει την επιτυχημένη συνταγή της εταιρείας να προσφέρει αξιόλογα μοντέλα με μια εκπληκτική σχέση αξίας / αγοράς.10 Millions Dacia produced char pilakoutas dacia cyprus

Από αυτά τα δέκα εκατομμύρια που πέρασαν τις γραμμές παραγωγής, τα 2.6 εκ. αφορούν τα best-sellers Dacia Sandero και Sandero Stepway και τα 2.3 εκ. το Dacia 1300 (και οι διάφορες εκδόσεις του). Επίσης, τα 2.1 εκ. αφορούν το best seller SUV Dacia Duster.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της DACIA

Η Dacia άρχισε να συναρμολογεί το πρώτο της όχημα, το Dacia 1100, τον Αύγουστο του 1968. Την επόμενη χρονιά, το εμβληματικό μοντέλο Dacia 1300 δημιούργησε μια ολόκληρη γκάμα μοντέλων (sedan, station wagon, σπορ κουπέ, LCV). Παρέμεινε στην παραγωγή για 35 χρόνια και άφησε το στίγμα του στο ρουμανικό αυτοκινητιστικό τοπίο. Η εξαγορά της μάρκας από τον Όμιλο Renault το 1999 άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Dacia. Με την κυκλοφορία του Logan το 2004, η Dacia έγινε διεθνής αυτοκινητοβιομηχανία και ο ρυθμός των πωλήσεων επιταχύνθηκε. Το 2005, η Dacia ανοίγει μια γραμμή παραγωγής εκτός Ρουμανίας, στο εργοστάσιο Somaca στην Καζαμπλάνκα στο Μαρόκο.

10 Millions Dacia produced char pilakoutas dacia cyprusΤα αυτοκίνητα της Dacia πωλούνται σήμερα σε 44 χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Κύπρο.

Τα μοντέλα της DACIA – Sandero, Sandero Stepway και Duster βρίσκονται στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα σε όλες τις πόλεις.

Δείτε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κυπριακής αγοράς (Τιμες/Εξοπλισμός) - electric cars cyprus - Σχεδίο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.