BMW M 1000 RR: Αγωνιστική τεχνολογία επιδόσεων για δρόμο και πίστα

Η BMW Motorrad ακολουθεί τη φιλοσοφία του ισχυρότερου γράμματος στον κόσμο: Το ‘M’ αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο επιτυχίας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και της γοητείας των μοντέλων BMW υψηλών επιδόσεων και απευθύνεται σε πελάτες με ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις στους τομείς επιδόσεων, αποκλειστικότητας και εξατομίκευσης.

BMW M 1000 RRΗ BMW M 1000 RR αποτελεί το πρώτο μοντέλο M της BMW Motorrad και βασίζεται στην S 1000 RR. Με ισχύ 212 ίππων, βάρος μόλις 192 κιλά, ανάρτηση και αεροδυναμική σχεδιασμένη για μέγιστες επιδόσεις στην αγωνιστική πίστα, η νέα M RR ικανοποιεί τις βασικές προσδοκίες στην κορυφαία κατηγορία Superbikes. Η BMW Motorrad ήδη παρουσίασε την επιτυχημένη φιλοσοφία εξαρτημάτων M στα τέλη του 2018 και για μοτοσικλέτες και από τότε, προσφέρει προαιρετικό εξοπλισμό και εξαρτήματα υψηλών επιδόσεων M.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:  7 αυτοκίνητα με μηχανή BMW που δεν φανταζόσασταν

BMW M 1000 RRΗ νέα M RR χρησιμοποιεί έναν υγρόψυκτο, τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα βασισμένο στη μονάδα της RR με τεχνολογία BMW ShiftCam για μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και μεταβλητή βύθιση τροποποιημένα με πρότυπο έναν αγωνιστικό, σπορ κινητήρα. Η μέγιστη ροπή των 113 Nm αποδίδεται στις 11.000 σαλ. Το ελαφρύ σύστημα εξάτμισης κατασκευάζεται επίσης από τιτάνιο. Ο κινητήρας της νέας Μ-RR είναι ισχυρότερος από εκείνον της 1000 RR από τις 6.000 έως τις 15.100 σ.α.λ., κάτι πολύ χρήσιμο στην πίστα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χάνει το συναρπαστικό, σπορ χαρακτήρα της σε επαρχιακούς δρόμους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πέντε καλύτερα αυτοκίνητα με manual κιβώτιο

BMW M 1000 RRΤο πλαίσιο της νέας M RR βασίζεται στην RR με το πλαίσιο-γέφυρα από αλουμίνιο στο κέντρο του. Έχει βελτιστοποιημένο ανάποδο πιρούνι και αναβαθμισμένο γόνατο με μπλε ελατήριο και κινηματική Full Floater Pro. Πρωταρχικός στόχος της σχεδίασης του πλαισίου ήταν η επίτευξη των βέλτιστων χρόνων γύρων στην αγωνιστική πίστα. Επομένως, το πλαίσιο της M RR είναι ασυμβίβαστα σχεδιασμένο για την αγωνιστική πίστα αλλά εντυπωσιάζει και στους επαρχιακούς δρόμους. Η νέα M RR, είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα BMW που εξοπλίζεται με φρένα M – όπως τα οχήματα M της BMW M GmbH. Το σύστημα βασίζεται στην τεχνογνωσία της BMW Motorrad από τα αγωνιστικά φρένα των μοτοσικλετών της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και παρέχει μέγιστη αντοχή στην υπερθέρμανση και ακρίβεια ελέγχου..

BMW M 1000 RRΟ πίνακας οργάνων της  νέας M RR έχει την ίδια βασική σχεδίαση με την RR και εικονίδιο εκκίνησης M. Στο πλαίσιο του προαιρετικού εξοπλισμού, ένας κωδικός ενεργοποίησης (περιέχεται στο M competition package) μπορεί να χρησιμοποιείται με σκοπό την εκτενή συλλογή δεδομένων για τη χρήση του M GPS laptrigger και του M GPS data logger (Original BMW Motorrad Accessories) μέσω της διεπαφής OBD.

Η νέα M RR αναδεικνύει τα αγωνιστικά της γονίδια με το χρωματικό συνδυασμό light white solid paint/M Sport στα βασικά της χρώματα, μπλε, σκούρο μπλε και κόκκινο. Για όσους δεν αρκούνται στη βασική εκδοχή της M RR, το M competition package προσφέρει ένα συναρπαστικό μίγμα εξαρτημάτων υψηλής αισθητικής και προηγμένης αγωνιστικής τεχνολογίας.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.