BMW iFactory. Το master plan για την παραγωγή αυτοκινήτων του αύριο

Η στρατηγική παραγωγής του BMW iFACTORY καθορίζει το μελλοντικό προσανατολισμό των εργοστασίων και των τεχνολογιών παραγωγής του BMW Group και ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση.

bmw ix electric cars char pilakoutas bmw cyprusΤο BMW iFACTORY, εστιάζει την τεχνογνωσία παραγωγής του BMW Group σε τρεις κύριους άξονες: LEAN (ΛΙΤΟ), που συμβολίζει την αποδοτικότητα, την ακρίβεια και την εξαιρετική ευελιξία, GREEN (ΠΡΑΣΙΝΟ), για τη βιωσιμότητα, την αποδοτική χρήση πόρων και την κυκλικότητα, και DIGITAL (ΨΗΦΙΑΚΟ), για την ενεργή χρήση της ψηφιοποίησης στην επιστήμη δεδομένων (data science), την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και την εικονικοποίηση (virtualization). Όπως πάντα στο BMW Group, η ολιστική προσέγγιση του BMW iFACTORY στηρίζεται στο σταθερά υψηλό επίπεδο ευελιξίας, την τεχνογνωσία στα λανσαρίσματα και την ικανότητα ενσωμάτωσης στο σύστημα παραγωγής της εταιρείας.

bmw ix electric cars char pilakoutas bmw cyprusΗ ευελιξία, παραμένει το βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της παραγωγής του BMW Group τώρα και στο μέλλον – από πολλές απόψεις: Οι δομές παραγωγής της εταιρείας είναι τόσο ευέλικτες, ώστε σε μία ενιαία γραμμή παραγωγής μπορούν να κατασκευάζονται διαφορετικοί τύποι συστημάτων κίνησης και μοντέλων οχημάτων. Επίσης, αποτελούν πρότυπο σε επίπεδο ταχείας απόκρισης και προσαρμοστικότητας, απορροφώντας καθυστερήσεις και ελλείψεις ανεφοδιασμού, σχετικά άμεσα και αντιδρώντας γρήγορα σε διακυμάνσεις της ζήτησης. Για τους πελάτες, αυτή η ευελιξία σημαίνει ότι μπορούν να αλλάζουν ορισμένα στοιχεία στη διαμόρφωση των οχημάτων τους, μέχρι έξι ημέρες πριν από την ημερομηνία παραγωγής. Στόχος του BMW iFACTORY, είναι να χρησιμοποιεί ακόμα πιο ουσιαστικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, από όλη τη διαδικασία παραγωγής, για να ελέγχει την παγκόσμια παραγωγή πιο αποδοτικά και με μεγαλύτερη διαφάνεια, ώστε να επιτυγχάνονται οι ταχύτεροι δυνατοί χρόνοι απόκρισης.

Αποφεύγοντας την κατανάλωση, εξοικονομώντας πόρους και χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής: Με το BMW iFACTORY, η εστίαση στη βιώσιμη παραγωγή είναι ισχυρότερη από ποτέ, εδραιώνοντας το BMW Group στη θέση του πιο βιώσιμου κατασκευαστή πολυτελών αυτοκινήτων. Σημαντικό μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας του εργοστασίου θα παράγεται επί τόπου στις εγκαταστάσεις. Το υπόλοιπο θα καλύπτεται από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα προέρχεται από περιφερειακές πηγές.

bmw ix electric cars char pilakoutas bmw cyprusΈνα ακόμα στοιχείο βιώσιμης παραγωγής είναι η συνεπής κυκλικότητα. Όπου είναι εφικτό, τα υλικά και οι πόροι παραγωγής θα επαναχρησιμοποιούνται. Μεταλλικά περισσεύματα και ρινίσματα από μηχανουργικές κατεργασίες, για παράδειγμα, θα ανακυκλώνονται και θα επαναχρησιμοποιούνται, ενώ η απορριπτόμενη θερμότητα από την ψύξη θα διοχετεύεται σε ένα κύκλωμα για τη θέρμανση των εσωτερικών χώρων και του νερού.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της BMW

Η παραγωγή στο BMW Group χρησιμοποιεί τις τελευταίες τεχνολογίες για τη σύνδεση όλων των σχετικών δεδομένων προϊόντων, διαδικασιών, ποιότητας και κόστους, μεταξύ των διαδικασιών ανάπτυξης, προγραμματισμού και παραγωγής. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, βρίσκονται οι εφαρμογές από τους τομείς της εικονικοποίησης, της επιστήμης δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης.

Στην καρδιά του BMW iFACTORY βρίσκονται οι άνθρωποι που το δημιουργούν. Το τμήμα Παραγωγής πραγματοποιεί μεγάλες επενδύσεις και με προνοητικότητα στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων του προσωπικού στους τομείς ποιότητας, υλικοτεχνικής υποδομής, συντήρησης, e/e, ηλεκτροκίνησης και ψηφιακού σχεδιασμού. Χάρη στις σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι επωφελούνται από τα ηλεκτρονικά προγράμματα εκπαίδευσης, που τους παρέχουν την ελευθερία να τα παρακολουθούν ανεξάρτητα και με δική τους πρωτοβουλία. Πάνω από 50.000 εργαζόμενοι του BMW Group, έχουν ήδη ολοκληρώσει την απαραίτητη εκπαίδευση για να εργαστούν στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.