BMW CE 04: Ένα νέο κεφάλαιο στην ηλεκτρική κινητικότητα σε δύο τροχούς

Οι εκθεσιακοί χώροι του Ομίλου Πηλακούτα υποδέχονται το νέο BMW CE 04. Πρόκειται για το ηλεκτρικό scooter από την BMW Motorrad που προσφέρει άφθονη ισχύ, υψηλή αυτονομία και οδήγηση μηδενικών ρύπων στην πόλη και σε αστικές περιοχές.

BMW CE 04 bmw cyprus char pilakoutas bmw motorradΈνα scooter που διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και καταφέρνει να συνδυάσει την ηλεκτροκίνηση με τα προτερήματα που προσφέρουν οι δύο τροχοί στην καθημερινή μετακίνηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της BMW

Το νέο BMW CE 04 διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 60,6 Ah (8,9 kWh) με διαθέσιμη αυτονομία που φθάνει μέχρι και τα 130 χιλιόμετρα. Αποδίδει 31 kW (42 ίππους) και ολοκληρώνει τα 0 – 50 χιλιόμετρα την ώρα από στάση σε 2,6 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα τα 120 χιλιόμετρα την ώρα. Αριθμοί που δίδουν την ευκαιρία στον οδηγό να απολαμβάνει καθημερινές μετακινήσεις με μηδενικούς ρύπους ή ακόμα αποδράσεις στον ελεύθερο του χρόνο με απόλυτη ξεγνοιασιά.

BMW CE 04 bmw cyprus char pilakoutas bmw motorrad
Το νέο ηλεκτρικό scooter  διαθέτει ένα ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται στο πλαίσιο ανάμεσα στη μπαταρία και τον πίσω τροχό, με τη μορφή που χρησιμοποιείται σε αυτοκίνητα BMW. Διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας για κάθε οδηγικό στιλ, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο βέλτιστες επιδόσεις και μεγάλη αυτονομία.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου φορτίζεται μέσω της ενσωματωμένης συσκευής φόρτισης είτε σε μία στάνταρ οικιακή πρίζα, σε ένα επιτοίχιο φορτιστή (wallbox) ή σε δημόσιο σταθμό φόρτισης. Για πλήρη φόρτιση της μπαταρίας, ιδανικά απαιτούνται 4 ώρες και 20 λεπτά. Με τον ταχυφορτιστή που διατίθεται προαιρετικά με ισχύ 6,9 kW (2,3 kW στη στάνταρ έκδοση), μία πλήρης φόρτιση ολοκληρώνεται σε 1 ώρα και 40 λεπτά. Εάν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας είναι μόλις 20%, μπορεί να φτάσει στο 80% μετά από φόρτιση 45 λεπτών στον προαιρετικό ταχυφορτιστή.

Η τεχνολογική φαρέτρα του CE 04 διαθέτει μεταξύ άλλων σύστημα ελέγχου ολίσθησης ASC (Automatic Stability Control) και DTC(Dynamic Traction Control) ενώ ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών προγραμμάτων οδήγησης. Τα προγράμματα ECO, Rain και Road βρίσκονται στο βασικό εξοπλισμό για πιο αποδοτική καθημερινή χρήση όπως και η Dynamic για πρόσθετη οδηγική απόλαυση.

BMW CE 04 bmw cyprus char pilakoutas bmw motorradΤο CE 04 διαθέτει επίσης μονοκόμματο, ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο για ομαλή συμπεριφορά ενώ ασφαλή επιβράδυνση προσφέρει το BMW Motorrad ABS με τα δύο δισκόφρενα μπροστά και την υποστήριξη ενός πίσω δίσκου. Στον προαιρετικό εξοπλισμό βρίσκεται και το ABS Pro όπου μέσω ενός αισθητήρα ελέγχει το φρενάρισμα στις στροφές, προσφέροντας τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Το νέο BMW CE 04 εφοδιάζεται με μια έγχρωμη οθόνη 10.25” TFT με ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης αλλά και εκτενείς λειτουργίες συνδεσιμότητας, στον στάνταρ εξοπλισμό. Τόσο στο βασικό όσο και τον προαιρετικό εξοπλισμό μπορεί κάποιος να συναντήσει στοιχεία όπως: Φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, Adaptive Headlight, λειτουργίες φωτισμού όπως “Welcome” και “Good Bye”, σειρά χρωματικών συνδυασμών, αποθηκευτικούς χώρους στο πλάι και μπροστά, ενεργά αεριζόμενο ντουλαπάκι για τη φόρτιση κινητού τηλεφώνου με θύρα φόρτισης USB-C και μεγάλη γκάμα από γνήσια αξεσουάρ BMW Motorrad καθώς και εξοπλισμός αναβάτη.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.