Ακόμα ένα θρυλικό μοντέλο περνά στη γκάμα της Renault

Το πρωτότυπο 4EVER Trophy που παρουσίασε πρόσφατα η Renault δείχνει το δρόμο για ένα μελλοντικό ηλεκτρικό SUV στην κατηγορίας Β της μάρκας. Πρόκειται για μια μοντέρνα ηλεκτρική έκδοση του εμβληματικού Renault 4 που, στην εποχή του κατάφερε να διαθέσει πάνω από οκτώ εκατομμύρια πωλήσεις σε περισσότερες από 100 χώρες.

RENAULT Z4EVER renault cyprus char pilakoutasΘα πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτό είναι το δεύτερο εμβληματικό της μοντέλο, μετά το Renault 5 Prototype που παρουσιάζεται σε ηλεκτρική έκδοση, ως μέρος του στρατηγικού πλάνου Renaulution.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της RENAULT

Σχεδιαστικά ξυπνά παλιές αναμνήσεις με ομοιότητες από τον πρόγονό του, το θρυλικό 4L όπου το ρετρό στυλ δένει αρμονικά με τις τεχνολογικά εκλεπτυσμένες σύγχρονες γραμμές. Η σιλουέτα του ξεχωρίζει από το ‘φουσκωμένο’ καπό και τους τονισμένους θόλους των τροχών ενώ το υπερυψωμένο αμάξωμα αναδεικνύει το μέγεθος των τροχών (753 mm) και τις ζάντες των 19 ιντσών. Επίσης, το κάτω μέρος έχει ενισχυθεί για να παρέχει μεγαλύτερη προστασία στην μπαταρία που βρίσκεται στο μέσον του πλαισίου.

 RENAULT Z4EVER renault cyprus char pilakoutas Το 4EVER Trophy διαθέτει τη φαρδιά και οριζόντιας μάσκα του Renault 4 με τα στρογγυλά, ενσωματωμένα φώτα τύπου LED Matrix. Τα καινοτόμα αυτά φώτα χαρίζουν στο αυτοκίνητο μια εντυπωσιακή ταυτότητα ενώ τα εντελώς ανασχεδιασμένα πίσω φώτα είναι εύκολα αναγνωρίσιμα και αποτελούν ξεκάθαρη παραπομπή στο εμβληματικό 4L.

Τα πίσω, τραπεζοειδή πλαϊνά παράθυρα με τις στρογγυλεμένες γωνίες τους, βρίσκονται ακριβώς πάνω από τους πίσω τροχούς με τα φτερά και τις προεκτάσεις των θόλων να φτάνουν μέχρι τη μάσκα.Δείτε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κυπριακής αγοράς (Τιμες/Εξοπλισμός) - electric cars cyprus - Σχεδίο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων

Το κάτω μέρος του 4EVER Trophy, βαμμένο σε ασημί Gun Metal απόχρωση, αναδεικνύοντας τον περιπετειώδη χαρακτήρα του. Με τη ρεζέρβα τοποθετημένη στην οροφή από ανθρακονήματα και τις κυματιστές ράμπες στο πάνω μέρος της πίσω πόρτας, το αυτοκίνητο είναι έτοιμο να κινηθεί εκτός δρόμου. Κάθε τροχός του 4EVER Trophy διαθέτει έναν ορατό συμπιεστή αέρος ώστε ο οδηγός να μπορεί να ρυθμίσει από το εσωτερικό την πίεση στα λάστιχα, προσαρμόζοντας τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου ανάλογα με τον τύπο του εδάφους.

 RENAULT Z4EVER renault cyprus char pilakoutas Όπως και το Renault 5, έτσι και αυτό θα βασίζεται πάνω στη νέα πλατφόρμα CMF-BEV, που χρησιμοποιείται για ηλεκτρικά οχήματα της κατηγορίας Β. Η πλατφόρμα αυτή εξασφαλίζει βέλτιστη απόδοση αναφορικά με την αυτονομία, την ακουστική και τη συμπεριφορά στο δρόμο, χωρίς όμως να απαιτεί κανένα συμβιβασμό στη σχεδίαση.

Το μοντέλο παραγωγής που θα βασίζεται στο 4EVER Trophy, θα κατασκευάζεται στη Γαλλία, ενώ όπως και όλα τα οχήματα που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα CMF-BEV, θα κατασκευάζονται στο ElectriCity hub στη βόρεια Γαλλία.

TOP 10: Δειτε τα ετοιμοπαραδοτα

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK