Το concept cars της Porsche που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ

Η Porsche κυκλοφορεί ένα βιβλίο με τίτλο «Porsche Unseen» δείχνοντας για πρώτη φορά στο κοινό μελέτες σχεδιασμού πειραματικών μοντέλων  οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Ο κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων παρουσιάζει εντυπωσιακά σχέδια από 15 διαφορετικά αυτοκίνητα, χωρισμένα σε κατηγορίες. Με αυτόν τον τρόπο, η Porsche προσφέρει μια αποκλειστική ματιά της διαδικασίας σχεδιασμού της, από το πρώτο σχέδιο έως το τελικό μοντέλο έτοιμο για παραγωγή.

«Porsche Unseen» «Οι μελέτες των concept μας είναι το θεμέλιο αυτής της επιτυχίας: παρέχουν τη πηγή ιδεών για τον σχεδιασμό της Porsche του αύριο και συνδυάζουν την ισχυρή παράδοσή μας με μελλοντικές τεχνολογίες», δηλώνει ο Oliver Blume, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Porsche AG.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της PORSCHE

Porsche 919 Street (2017)Για τους λάτρεις της εταιρείας, το βιβλίο με τίτλο «Porsche Unseen», κυκλοφόρησε ήδη από τον εκδοτικό οίκο Delius Klasing. Οι αναγνώστες έχουν αποκλειστική πρόσβαση στα παρασκήνια του Style Porsche. Παράλληλα, το Μουσείο Porsche θα παρουσιάσει τα μοντέλα αυτά σε ειδική έκθεση μέσα στο 2021. Μερικά από αυτά τα μοντέλα είναι η Porsche 919 Street (2017) που αναπτύχθηκε με βάση την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο Porsche 919 Hybrid, και υποσχόταν να προσφέρει στη συναρπαστική εμπειρία οδήγησης, παρόμοια με του αγωνιστικού αυτοκινήτου LMP1. Κάτω από το εξωτερικό κέλυφος βρίσκεται το πλαίσιο από carbon και το ισχυρό υβριδικό αγωνιστικό σύστημα κίνησης 900 ίππων που ώθησε την Porsche 919 σε πολλές νίκες στο Le Mans. Οι διαστάσεις και το μεταξόνιο ήταν επίσης οι ίδιες με το αγωνιστικό αυτοκίνητο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα έξι ταχύτερα Γερμανικά αυτοκίνητα στην ιστορία

Porsche Vision Spyder (2019)Με το λιτό, καθαρό πιλοτήριο του, τις χαρακτηριστικές γραμμές του ψυγείου του κινητήρα, τα κόκκινα γραφικά στοιχεία και τα πτερύγια στο πίσω μέρος, το συμπαγές Porsche Vision Spyder (2019) φέρνει στο μυαλό ξεκάθαρα το Porsche 550 -1500 RS Spyder από το 1954. Ταυτόχρονα, η μελέτη αποσκοπούσε στην περαιτέρω ανάπτυξη της σχεδιαστικής ταυτότητας της Porsche και στην παροχή μίας μεγάλης πηγής ιδεών για μελλοντικές λεπτομέρειες – για παράδειγμα, τον υπερσύγχρονο κλωβό ασφαλείας.

Porsche Vision «Renndienst» (2018) Η Porsche Vision «Renndienst» (2018) είναι η καθαρή ερμηνεία ενός οικογενειακού αυτοκινήτου για έως και έξι άτομα. Η σχεδιαστική ομάδα σχεδίασε ένα φουτουριστικό όχημα με συναρπαστικές αναλογίες. Η μελέτη δείχνει πώς το σχεδιαστικό DNA της Porsche, μπορεί να βρει εφαρμογές σε ένα άγνωστο τμήμα αυτοκινήτων για τη μάρκα. Στο εσωτερικό, οι επιβάτες βρίσκουν μια άνετη και αρθρωτή καμπίνα και ο οδηγός κάθεται κεντρικά του πίνακα οργάνων. Η τεχνολογία ηλεκτροκίνησης βρίσκεται στο κάτω μέρος του αμαξώματος χαρίζοντας στους επιβάτες έναν πλούσιο χώρο και εμπειρία ταξιδιού σε συνδυασμό με την μοναδική αίσθηση Porsche.

 

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.