Συνθετικά καύσιμα για την Cayman GT4 RS στο GP Ice Race

Στο GP Ice Race που πραγματοποιήθηκε στο Zell am See στην Αυστρία οι Porsche 718 Cayman GT4 RS κινήθηκαν με συνθετικά καύσιμα, τα οποία μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στον τομέα των μετακινήσεων.

Porsche GT4 RS - Porsche Cyprus - a.i motokinisiΣτη συγκεκριμένη περίπτωση, το καύσιμο ήταν ανανεώσιμη βενζίνη που βασίζεται σε προηγμένο βιοκαύσιμο από απόβλητα τροφίμων. Η αξιοπιστία του καυσίμου αυτού είχε ήδη αποδειχθεί με τη χρήση του σε κινητήρες Porsche υψηλής απόδοσης στο Porsche Mobil 1 Supercup, όπου χρησιμοποιήθηκε σε όλες τις ομάδες του 911 GT3 Cup για κάθε αγώνα της σεζόν 2021.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της PORSCHE

Porsche GT4 RS - Porsche Cyprus - a.i motokinisiΟ Michael Steiner, μέλος του Δ.Σ. της Porsche και υπεύθυνος του τομέα Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, εξηγεί: «Ο τεράστιος αριθμός οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους του πλανήτη, περίπου 1,3 δισεκατομμύρια οχήματα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, σημαίνει ότι η μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα δεν πραγματοποιείται αρκετά γρήγορα ώστε να μπορέσουν να επιτευχθούν οι στόχοι της Συμφωνίας του Παρισιού. Επιπλέον, διάφορες περιοχές του κόσμου υιοθετούν την ηλεκτρική κινητικότητα με διαφορετικό ρυθμό η καθεμία, πράγμα που σημαίνει ότι τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα παραμείνουν στον δρόμο για αρκετές δεκαετίες ακόμα.»

Porsche GT4 RS - Porsche Cyprus - a.i motokinisiΣτο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή ράλι Walter Röhrl. «Χρειαζόμαστε επειγόντως μια λύση για τη βιώσιμη λειτουργία των υφιστάμενων στόλων. Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί με τα λεγόμενα «πράσινα καύσιμα», τα οποία έρχονται να αποτελέσουν ένα λογικό συμπλήρωμα των ηλεκτρικών οχημάτων. Μια μεγάλη ελπίδα μου για το μέλλον είναι ότι θα είμαι σε θέση να οδηγώ παλιά αυτοκίνητα χωρίς να το έχω βάρος στη συνείδησή μου, καθώς στα αυτοκίνητα αυτά θα χρησιμοποιούνται ηλεκτροκαύσιμα», προσθέτει ο Röhrl.  «Ένα αυτοκίνητο 50 ετών που κινείται με ηλεκτροκαύσιμα αποτελεί τον ορισμό της καθαρής βιωσιμότητας.»Walter Rohrl - Porsche GT4 RS - Porsche Cyprus - a.i motokinisi

Τα ηλεκτροκαύσιμα παράγονται με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία με τη σειρά της παράγεται από αιολική ενέργεια. Το νερό διασπάται στα συστατικά του, δηλαδή σε υδρογόνο (H2) και οξυγόνο (O2), μέσω ηλεκτρόλυσης. Στη συνέχεια, το υδρογόνο υποβάλλεται σε επεξεργασία με εκχύλιση CO₂ από τον αέρα, για να παραχθεί ηλεκτρομεθανόλη. Στο επόμενο βήμα, το οποίο ονομάζεται σύνθεση μεθανόλης σε βενζίνη, η ηλεκτρομεθανόλη μετατρέπεται σε συνθετική ακατέργαστη βενζίνη, η οποία με τη σειρά της μετατρέπεται σε καύσιμο βενζίνης που πληροί τις προδιαγραφές χρήσης σε όλους τους βενζινοκινητήρες.

TOP 10: Tα γρηγορότερα υβριδικά supercars

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK