Στην Κύπρο το πρώτο μοντέλο της Porsche σε έκδοση Heritage Design

Στους εκθεσιακούς χώρους της A.i.Motokinisi Ltd στη Λευκωσία βρίσκεται το πρώτο μοντέλο Heritage Design της Porsche. Πρόκειται για την 911 Targa 4S Heritage Design Edition, μια υπερσύγχρονη 911 με σχεδιαστικά στοιχεία από τη δεκαετία του 1950 και 1960.

PORSCHE 911 TARGA 4S HERITAGE DESIGN EDITIONΠρόκειται για το πρώτο από τα τέσσερα συλλεκτικά κομμάτια των εκδόσεων Heritage Design που θα παρουσιάσει η εταιρεία στην αγορά. Τα ιστορικά στοιχεία εξωτερικού και εσωτερικού σχεδιασμού συνδυάζονται με την τελευταία τεχνολογία σε μια ειδική περιορισμένη έκδοση από την Porsche Exclusive Manufaktur. Το νέο μοντέλο, που είναι διαθέσιμο για παραγγελία εδώ και μερικούς μήνες, θα παραχθεί σε μόλις 992 κομμάτια.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της PORSCHE

Αριθμός που δείχνει και τον κωδικό της σειράς μοντέλου. Μαζί με την εισαγωγή της ειδικής έκδοσης, επιλεγμένα εσωτερικά στοιχεία θα είναι διαθέσιμα ως μέρος του πακέτου Heritage Design για όλα τα τρέχοντα μοντέλα 911.

Παρουσιάζεται σε αποκλειστική βαφή σε Cherry Metallic αλλά και τέσσερα άλλα εξωτερικά χρώματα, σε συνδυασμό με χρυσά λογότυπα. Κάτι που δημιουργεί μια αυθεντική εμφάνιση σε πραγματικό στυλ της δεκαετίας του ’50. Τα γραφικά στοιχεία του μηχανοκίνητου αθλητισμού στα μπροστινά φτερά είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, υπενθυμίζοντας τις πρώτες μέρες της ιστορίας της Porsche.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tα δέκα πιο φθηνά SUV της Κυπριακής αγοράς

PORSCHE 911 TARGA 4S HERITAGE DESIGN EDITIONΈνα ακόμη χαρακτηριστικό είναι το σήμα Porsche Heritage στο κάλυμμα του κινητήρα στο πίσω μέρος, το οποίο θυμίζει αυτό που βραβεύτηκε την ημέρα που μια Porsche 356 έφτασε τα 100.000 χιλιόμετρα οδήγησης. Αυτή η σφραγίδα ποιότητας από το παρελθόν χαρίζει στο πίσω μέρος και των τεσσάρων μοντέλων τον γνήσιο χαρακτήρα Porsche Heritage Design. Η σύνδεση μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος τονίζεται επίσης από την Porsche Crest του 1963 στο καπό, το τιμόνι, στους τροχούς και το κλειδί του οχήματος. Το ιστορικό μοτίβο είναι επίσης ανάγλυφο στα προσκέφαλα των καθισμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοναδικά sports cars που ξεχάστηκαν! Τα θυμάστε;

PORSCHE 911 TARGA 4S HERITAGE DESIGN EDITIONΤο εσωτερικό παραπέμπει στο παρελθόν με μια αποκλειστική δερμάτινη διχρωμία. Η χρήση κοτλέ στα καθίσματα και στις επενδύσεις των θυρών σηματοδοτεί την επιστροφή ενός υλικού που χρησιμοποιείται στην Porsche 356, φέρνοντας πίσω και τη μόδα της δεκαετίας του ’50. Η κλασική εμφάνιση του πράσινου φωτιζόμενου στροφομέτρου υπογραμμίζει τον συναισθηματικό χαρακτήρα της ιδέας με τον ίδιο τρόπο που κάνει και η διάτρητη επένδυση οροφής. Ένα μεταλλικό σήμα στο πλαίσιο επένδυσης του ταμπλό καταγράφει τον ατομικό αριθμό του μοντέλου.

PORSCHE 911 TARGA 4S HERITAGE DESIGN EDITIONΤροφοδοτείται από κινητήρα μπόξερ biturbo 444 ίππων ο οποίος, σε συνδυασμό με το οκτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, επιταχύνει την 911 Targa (με Launch Control) από 0-100 km/h σε λιγότερο από 3,6 δευτερόλεπτα έως την τελική ταχύτητα των 304 km/h.