Σημείο αναφοράς η νέα Porsche 911 Turbo

Porsche 911 Turbo

PORSCHE 911 TURBOΗ  911 Turbo είναι το σπορ αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων για καθημερινή χρήση τα τελευταία 45 χρόνια για τη Porsche. Μετά την κυκλοφορία στην αγορά της 911 Turbo S, η επόμενη γενιά 911 Turbo Coupé και Cabriolet παρουσιάζονται τώρα ακόμη πιο ισχυρές χάρη στον κινητήρα των 572 ίππων (40 περισσότερο από τον προκάτοχο του), με τα εκατό χιλιόμετρα από στάση να έρχονται σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα.

Η μετάδοση ισχύος πραγματοποιείται από ένα κιβώτιο οκτώ σχέσεων PDK με ειδική διάταξη ενώ η τελική του ταχύτητα παραμένει αμετάβλητη στα 320 χλμ/ώρα. Επιλογές όπως τα πακέτα Sports και Lightweight Design, σπορ σασί και σύστημα εξάτμισης σπορ είναι διαθέσιμα για την 911 Turbo για πρώτη φορά. Ως αποτέλεσμα, οι πελάτες θα μπορούν να προσαρμόζουν το όχημά τους ακόμα περισσότερο στις ατομικές τους προτιμήσεις.

PORSCHE 911 TURBOΟ νέος εξακύλινδρος μπόξερ κινητήρας των 3,745 κ.εκ. αποδίδει 572 ίππους. Διαθέτει συμμετρικούς υπερσυμπιεστές VTG και ένα προαιρετικό σπορ σύστημα εξάτμισης. Μαζί και δύο διαφορετικές παραλλαγές πλαισίου και η ηλεκτρικά ελεγχόμενη σπορ ανάρτηση που είναι πλέον 10 mm χαμηλότερη. Η διαμόρφωσή του στοχεύει στην ενίσχυση της δυναμικής του αυτοκινήτου και παρέχει ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα στην οδήγηση κάτω από υψηλές ταχύτητες.

PORSCHE 911 TURBO
Η εμφάνιση και η απόδοση του οχήματος ενισχύονται τώρα με τα προαιρετικά πακέτα Lightweight Design και Sport. Το πακέτο Lightweight Design για το Coupé μειώνει το βάρος του οχήματος κατά 30 κιλά. Μεταξύ άλλων, αυτό γίνεται εφικτό με τη χρήση ελαφρύτερων καθισμάτων, την αφαίρεση των πίσω καθισμάτων και την τοποθέτηση λιγότερης μόνωσης, πράγμα που σημαίνει επίσης ότι οι οδηγοί μπορούν να απολαύσουν τον ήχο του κινητήρα ακόμα πιο άμεσα. Το πακέτο Sport διαθέτει το πακέτο 911 Turbo Sport Design, καθώς και πρόσθετα χαρακτηριστικά σε Black και Carbon – όπως επίσης και τα πίσω φώτα Exclusive Design.

PORSCHE 911 TURBOΤα βασικά στοιχεία του μοντέρνου εσωτερικού αντιστοιχούν σε εκείνα των μοντέλων 911 Carrera με το Porsche Advanced Cockpit και το Direct Touch Control. Η κεντρική οθόνη του PCM είναι τώρα 10,9 ίντσες και μπορεί να λειτουργήσει γρήγορα και χωρίς απόσπαση της προσοχής χάρη στη νέα του αρχιτεκτονική. Η εκτεταμένη λίστα εξοπλισμού περιλαμβάνει πλήρως ηλεκτρικά σπορ καθίσματα, το πακέτο Sport Chrono, ένα σπορ τιμόνι GT, διακόπτες πολλαπλών λειτουργιών, καθώς και το σύστημα ήχου BOSE Surround Sound. Πολλές επιλογές είναι διαθέσιμες για περαιτέρω εξατομίκευση, όπως το Porsche InnoDrive με προσαρμοζόμενο cruise control, το Lane Keeping Assist με αναγνώριση οδικών πινακίδων, το Night Vision Assist, το Surround View και το Burmester® High-End Surround Sound System.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.