Porsche 911, μια διαχρονική αξία στη γκάμα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας

Η πρώτη Porsche 911 παρουσιάστηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1963 στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης σαν ο διάδοχος της 356.

PORSCHE 911 Carrera SΈνα μοντέλο σταθμός στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας που, όσο και αν προσπάθησαν οι άλλοι κατασκευαστές, δεν μπόρεσαν ποτέ να αντιγράψουν και να κατασκευάσουν!.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της PORSCHE

Μέσα από τα χρόνια γράφτηκαν πολλά για τη Porsche 911. Ένας κωδικός που απεικονίζει στην εντέλεια το ονειρικό σπορ αυτοκίνητο μέσα από τις δεκαετίες. Το μοντέλο παρέμεινε πιστό στις αξίες της μάρκας και βάση αυτών συνεχίζει να εξελίσσεται. Το μυστικό της επιτυχίας της 911 βασίζεται σε δύο πυλώνες: το διαχρονικό σχεδιασμό και καινοτόμο τεχνολογία. Γι΄αυτό το λόγο, εδώ και δεκαετίες, αποτελεί το πρώτο σπορ αυτοκίνητο σε πωλήσεις ανά το παγκόσμιο. Στην αγορά βρίσκεται σήμερα η όγδοη της γενιά ανοίγοντας ακόμη περισσότερο τη διαφορά από τον ανταγωνισμό!

PORSCHE 911 Carrera SΔιαθέτει τα ρετρό χαρακτηριστικά της ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στον οδηγό ένα έξυπνο αυτοκίνητο με ψηφιακά συστήματα με το κινητήρα να συνεχίζει να βρίσκεται χαμηλά στο πίσω μέρος… από το 1963 όταν πρωτοπαρουσιάστηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποια είναι τα 20 καλύτερα αυτοκίνητα της δεκαετίας

PORSCHE 911 Carrera SΗ όγδοη γενιά της 911 βασίζεται σε ένα νέο αλουμινένιο δάπεδο εξασφαλίζοντας βελτιωμένη ακαμψία και πιο καλύτερη κατανομή του βάρους. Οι εντελώς καινούργιοι εσωτερικοί χώροι είναι εμπνευσμένοι από τις 911 της δεκαετίας του 70. Τα όργανα είναι πλαισιωμένα από δυο οθόνες ενώ στο κέντρο της κονσόλας βρίσκεται μια οθόνη αφής 10.9 ιντσών από όπου μπορεί ο οδηγός να χειριστεί όλα τα συστήματα ελέγχου, πλοήγησης και ψυχαγωγίας και καμπίνας ενώ είναι πάντα συνδεδεμένο με το διαδίκτυο μέσο του Porsche Connect Plus το οποίο μαζεύει συνεχώς πληροφορίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πέντε καλύτερα αυτοκίνητα με manual κιβώτιο

Άξιο αναφοράς είναι και το ψηλό επίπεδο εξατομίκευσης, δίδοντας έτσι την ευκαιρία στον οδηγό να επιλέξει διάφορα στοιχεία στον εξοπλισμό και την εμφάνιση

Όπως για παράδειγμα η 911 που βλέπετε στις φωτογραφίες και βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της A.I.Motokinisi στη Λευκωσία σε custom χρώμα Lime Green.

PORSCHE 911 Carrera SΟ επίπεδος τούρμπο εξακύλινδρος κινητήρας των 911 Carrera S αποδίδει 450 ίππους με τα 100 χιλιόμετρα την ώρα να φτάνουν σε 3.7 δευτερόλεπτα. Μάλιστα η επιτάχυνση αυτή βελτιώνεται κατά 0.2 του δευτερολέπτου με το πακέτο Sport Chrono ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 308 χιλιόμετρα την ώρα.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.