Η Porsche είναι η πιο πολύτιμη μάρκα πολυτελείας στον κόσμο

Η Porsche είναι συνώνυμη με την κατασκευή σπορ αυτοκινήτων για περισσότερα από 70 χρόνια. Ελάχιστες εταιρίες αυτοκινήτων στον κόσμο έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια τόσο ξεκάθαρη εικόνα για το τι σημαίνει σπορ και συνάμα πολυτελές αυτοκίνητο και μάλιστα με διάρκεια στο χρόνο.

PORSCHE cyprusΚάθε επιχείρηση στον κόσμο έπρεπε να αντιμετωπίσει τις απρόβλεπτες καταστάσεις που προκλήθηκαν από το ξέσπασμα του Covid-19, κάτι που επηρεάζει και τις μάρκες πολυτελείας. Η Brand Finance στην έκθεση «Luxury & Premium 50 2020» έδειξε ότι οι κορυφαίες 50 πιο πολύτιμες μάρκες πολυτελείας και premium στον κόσμο θα μπορούσαν να χάσουν αξία μέχρι και 35 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Παρόλα αυτά, οκτώ από τις δέκα κορυφαίες μάρκες πολυτελείας στον κόσμο, είδαν την αξία τους να ανεβαίνει από το 2019 μέχρι σήμερα, και μάλιστα η πρώτη μάρκα είδε άνοδο μεγάλου ποσοστού, της τάξης του 16% ($33.9 δις.) Η μάρκα που διατήρησε την κορυφή στον σχετικό πίνακα δεν ήταν άλλη από τη Porsche! Κατάφερε να διατηρηθεί στην κορυφή του σχετικού πίνακα μπροστά από μάρκες όπως: Gucci, Louis Vuitton, Cartier, Chanel και άλλες. Μάλιστα στην πρώτη δεκάδα υπάρχει μόλις άλλη μια αυτοκινητοβιομηχανία και αυτή είναι η Ferrari που βρέθηκε στην έβδομη θέση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της PORSCHE

PORSCHE cyprusΟ λόγος για τον οποίο η Porsche κατάφερε να διατηρηθεί στην κορυφή ήταν η άνοδος στη ζήτηση των προϊόντων της που ανέβηκε τους τελευταίους εννέα μήνες, κυρίως λόγω του πως η Porsche έγινε η πρώτη εταιρεία αυτοκινήτων πολυτελείας που προσέφερε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα στον κοινό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πέντε καλύτερα αυτοκίνητα με manual κιβώτιο

Κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2020, η Porsche παρέδωσε 191.547 οχήματα σε πελάτες παγκοσμίως. «Η Porsche επιδεικνύει ανθεκτικότητα ενόψει της κρίσης της πανδημίας. Χάρη σε μια νέα, ενημερωμένη γκάμα προϊόντων, καταφέραμε να διατηρήσουμε τη μείωση των παραδόσεων σε ένα μέτριο επίπεδο», δηλώνει ο Detlev von Platen, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Porsche.

Όσον αφορά τα μοντέλα, η Cayenne συνέχισε να ηγείται της ζήτησης: 64.299 μονάδες πήγαν στους πελάτες τους πρώτους εννέα μήνες. Επιπλέον, η εμβληματική Porsche 911 ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές με παραδόσεις 25.400 μονάδων, 1% περισσότερο από ότι το προηγούμενο έτος ενώ η Macan προχώρησε 55.124 παραδόσεις οχημάτων. Στα πρώτα τρία τρίμηνα, 10.944 πελάτες παγκοσμίως παρέλαβαν την ηλεκτρική Taycan.