H Porsche Κύπρου συμπληρώνει 30 χρόνια πορείας στην αγορά

H Porsche Κύπρου γιορτάζει φέτος 30 χρόνια εμβληματικής πορείας στους κυπριακούς δρόμους. Και όλα αυτά χάρη στο όραμα του Άλκη Ιακωβίδη, του ανθρώπου που αγάπησε με πάθος την Porsche και θέλησε πριν τρεις δεκαετίες να εισαγάγει στην Κύπρο τα αγαπημένα  Γερμανικά μοντέλα αυτοκινήτων.

Porsche Cyprus 30 Years Anniversary a.i motokinisiΉταν, συγκεκριμένα στις 4 Φεβρουαρίου 1993 όταν ο ένας ενθουσιώδης επιχειρηματίας με ιδιαίτερη λατρεία στα αυτοκίνητα ίδρυσε την Α.Ι.ΜΟΤΟΚΙΝΗΣΗ ΛΤΔ  και απέκτησε την αποκλειστική αντιπροσωπεία της Porsche στην Κύπρο. Ο ίδιος, έτρεφε μεγάλη αγάπη στη σπορ οδήγηση αλλά και στους αγώνες ράλι, αφού στα νεανικά του χρόνια έτρεχε με επιτυχία στο διεθνές ράλι Κύπρου. Ο συνδυασμός αυτών των δύο ήταν πολλές φορές αυτό που τον έκανε να θέλει να ταξιδεύει τακτικά στο εξωτερικό σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, προκειμένου να παίρνει μέρος και να παρακολουθεί από κοντά τα διεθνή motor show, να επισκέπτεται τα showrooms της Porsche και φυσικά να ενημερώνεται πρώτος για τις τελευταίες εξελίξεις και καινοτομίες στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτή ήταν και η αρχή για τη μετέπειτα επιτυχημένη πορεία της αντιπροσωπείας της Porsche Κύπρου, της οποίας ο Άλκης Ιακωβίδης, από τη δημιουργία της και μετά, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής, Διευθύνων Σύμβουλος επί σειρά ετών, προτού παραδώσει τη σκυτάλη στα παιδιά του, για να συνεχίσουν την εντυπωσιακή πορεία της αντιπροσωπείας στη χώρα μας.

Ιστορικά, η Porsche Κύπρου απέκτησε τις πρώτες της εκθέσεις αυτοκινήτων στη Λευκωσία το 1993, στην οδό Αχαιών στην περιοχή της Έγκωμης. Επρόκειτο για το πρώτο showroom αποκλειστικά αφιερωμένο σε αυτοκίνητα Porsche, ένα μικρός χώρος συγκρινόμενος με τα σημερινά δεδομένα, ο οποίος όμως έδινε για πρώτη φορά στέγη στο μεγαλειώδες όνειρο του αρχικού εμπνευστή του ιστορικού αυτοκινήτου Φέρντιναντ Πόρσε. Και όλα αυτά χάρη στο όραμα του Άλκη Ιακωβίδη να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε γνήσιο λάτρη του εμβληματικού αυτοκινήτου να το αντικρίσει από κοντά, να το αγγίξει, να το οδηγήσει και τελικά και να το κάνει δικό του. Τι ακολούθησε; Κατακτώντας δρόμους αλλά και τις… καρδιές των οδηγών της Κύπρου, το επόμενο showroom στη Λευκωσία δημιουργήθηκε το 2006, ανταποκρινόμενο 100% στις υψηλές προδιαγραφές της Porsche Γερμανίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε επόμενο στάδιο, η Λεμεσός απέκτησε και αυτή το πρώτο της showroom το 2010, ενώ μόλις τη χρονιά που μας πέρασε, το 2022 δηλαδή, ακολούθησε και η δημιουργία ενός πρωτοποριακού, εντελώς νέου χώρου, με την ονομασία Porsche Destination, του showroom που ήρθε για να κάνει τη διαφορά. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 4 πλέον υπερσύγχρονα showrooms της Porsche σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αποτελώντας ένα πραγματικό σημείο αναφοράς στο πώς ένας τέτοιος χώρος μπορεί να συγκεντρώνει όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες και ταυτόχρονα να προσφέρει στους επίδοξους οδηγούς την αίσθηση της απόλυτα ολοκληρωμένης εμπειρίας, του τι πραγματικά σημαίνει να οδηγείς μία Porsche. Σήμερα όλοι οι επισκέπτες του Porsche Destination έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά τα ανυπέρβλητα μοντέλα Porsche: 911, Carrera & Targa, Cayenne, Macan, Panamera, 718 Boxster, 718 Cayman και το αμιγώς ηλεκτρικό Taycan.

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.