Επιστήμονες αναδεικνύουν το Porsche Taycan σαν το πιο καινοτόμο αυτοκίνητο στον κόσμο

Porsche Taycan

PORSCHE TAYCANΧάρη σε συνολικά 27 νέες εξελίξεις, η Porsche Taycan είναι το πιο καινοτόμο αυτοκίνητο στην παγκόσμια αγορά. Δεκατρείς από αυτές τις εξελίξεις αποτελούν και παγκόσμιες πρωτιές, όπως συμπέρανε η νέα έκθεση της Automotive INNOVATIONS που δημοσιεύτηκε από το Κέντρο Διαχείρισης Αυτοκινήτων (CAM). Οι καινοτομίες στην ηλεκτρική Porsche που αναγνωρίστηκαν από τους επιστήμονες της CAM περιλαμβάνουν την αρχιτεκτονική των 800 volt, μετάδοση δύο ταχυτήτων στον πίσω άξονα και υψηλή ισχύ έως 265 kW.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της PORSCHE

Το Κέντρο Διαχείρισης Αυτοκινητοβιομηχανίας (CAM) είναι ένα ανεξάρτητο επιστημονικό ινστιτούτο για στρατηγικές συμβουλές και έρευνα για την αυτοκινητοβιομηχανία και την κινητικότητα στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών (FHDW) στο Bergisch Gladbach. Υπό τον Διευθυντή του Κέντρου καθηγητή Stefan Bratzel, αναλύουν τις καινοτομίες των παγκόσμιων κατασκευαστών αυτοκινήτων από το 2005. Σε συνεργασία με την ελεγκτική και συμβουλευτική εταιρεία PricewaterhouseCoopers (PwC), αναγνωρίζουν τις πιο σημαντικές καινοτομίες στα ετήσια βραβεία τους. Περίπου 250 οχήματα παραγωγής αξιολογήθηκαν για την σεζόν 2019/20.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 14 Ιουλίου 2020. Ο Markus Lanz, από τον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF, φιλοξένησε το Digital Automotive Talk με θέμα «Αναβάθμιση και μετασχηματισμός στην αυτοκινητοβιομηχανία – καινοτομίες για την επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης».

PORSCHE TAYCAN
«Είμαστε χαρούμενοι που το πρώτο ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητό μας βρέθηκε τόσο γρήγορα στη κορυφή των βραβείων AutomotiveINNOVATIONS. Αυτή είναι μια φανταστική επιβεβαίωση της καινοτόμου δύναμης της εταιρείας μας και του πρωτοποριακού πνεύματος που μπορεί να δει κάποιος στην Porsche», λέει ο Oliver Blume, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Porsche AG.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της PORSCHE

Κερδίζοντας το βραβείο Most Innovative Model συνεχίζει μια σειρά επιτυχιών καθώς η Porsche Taycan έχει ήδη μαζέψει περίπου 40 διεθνή βραβεία, κυρίως στις κύριες αγορές της σε Γερμανία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Κίνα. Μερικά από αυτά είναι:
World Car of the Year 2020 in both World Performance Car and World Luxury Car categories: World Car of the Year (WCOTY)

Car of the Year: BBC TopGear Magazine (UK)

Game Changer of the Year: BBC TopGear Magazine (UK)

The China Green Car of the Year: Chinese Car of the Year (CCOTY)

German Car of the Year (GCOTY) 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.