Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport:

Η Porsche 718 Cayman μεταμορφώνεται και κάνει την είσοδο της στις αγωνιστικές πίστες προσφέροντας ακόμα περισσότερες συγκινήσεις στους επίδοξους αγοραστές της. Με σωρεία τεχνολογικών καινοτομιών σε θέματα αεροδυναμικής και σχεδιασμού αλλά και με 425 ίππους σε ένα πανάλαφρο σύνολο, η ολοκαίνουρια Cayman GT4 Clubsport δίδει τη δυνατότητα απόκτησης σε δύο διαφορετικές εκδόσεις ανάλογα με τις ανάγκες αυτού που θα βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

Οι μηχανικοί του γερμανικού εργοστασίου χρησιμοποίησαν επαναστατικές μεθόδους κατά την εξέλιξη της νέας 718 Cayman GT4 Clubsport. Έδωσαν έμφαση, όχι μόνο στην ταχύτητα και τη συμπεριφορά της μέσα στην πίστα αλλά και στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν σε πολλά μέρη της κατασκευής. Για παράδειγμα η αγωνιστική 718 Cayman γίνεται το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο που διαθέτει πολλά μέρη του από συνθετικά υλικά και από φυσικές ίνες. Οι πόρτες και η πίσω πτέρυγα είναι κατασκευασμένες από ένα μίγμα οργανικών ινών που προέρχονται κυρίως από αγροτικά υποπροϊόντα, όπως οι ίνες λίνου ή κάνναβης και έχουν παρόμοιες ιδιότητες με τις ίνες άνθρακα. Κάτι που παρέχει μέγιστα αποτελέσματα όσον αφορά το βάρος και την ακαμψία του. Η έκδοση αυτή διαθέτει τον 3,8 λίτρων εξακύλινδρο κινητήρα που αποδίδει 425 ίππους και 425 Nm ροπής ενώ συνδυάζεται και με το εξατάχυτο PDK κιβώτιο της Porsche.

Όσον αφορά τα επιμέρους συστήματα, η ανάρτηση προέρχεται από την 911 GT3 Cup με το μηχανικό πίσω διαφορικό να διαθέτει λειτουργία κλειδώματος και αγωνιστικά φρένα με δίσκους 380 mm. Η 1.320 κιλών 718 Cayman GT4 Clubsport διαθέτει στο εσωτερικό της μονάχα τα απαραίτητα για τη χρήση για την οποία προορίζεται όπως το αγωνιστικό κάθισμα, ζώνες ασφαλείας 6 σημείων και κλωβό ασφαλείας. Οι δύο εκδόσεις στις οποίες προσφέρεται το μοντέλο είναι η Trackday και η Competition. Η πρώτη διαθέτει μη ρυθμιζόμενη ανάρτηση, συστήματα υποβοήθησης, όπως το ABS, το ESC και το Traction Control, τα οποία μπορούν φυσικά και να απενεργοποιηθούν. Παράλληλα διαθέτει  σύστημα κλιματισμού, πυροσβεστήρα καθώς και ρεζερβουάρ καυσίμου ασφαλείας προδιαγραφών FT3 με χωρητικότητα 80 λίτρων. Η τιμή της ανέρχεται στα 134.000 € συν τους προβλεπόμενους φόρους που διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Η έκδοση Competition διαθέτει τριών σταδίων ρυθμιζόμενη ανάρτηση, ενώ το ρεζερβουάρ καυσίμου έχει χωρητικότητα 115 λίτρων. Επίσης, ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει την κατανομή της πέδησης ανάμεσα στον εμπρός και πίσω άξονα ενώ έχει στη διάθεση του και το αποσπώμενο τιμόνι που συναντούμε και στην 911 GT3 R. Μαζί και η αυτόματη πυρόσβεση αλλά και το σύστημα ανύψωσης του αυτοκινήτου για γρήγορα pit stops. Η τιμή της έκδοσης βρίσκεται στα 157.000 €.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.