Το βραβείο το καλύτερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου κατάφερε να κερδίσει το ολοκαίνουργιο Nissan LEAF. Αυτό προήλθε από το θεσμό των βραβείων του «What Car?». Ένα από τα πιο αναγνωρισμένα και έγκριτα  βραβεία μεταξύ των αγοραστών αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά σήματα του Ηνωμένου Βασιλείου, που θεωρείται ευρέως ως μια αξιόπιστη πηγή σύστασης αγοράς ενός νέου  αυτοκίνητου.

Ο Steve Huntingford, Εκδότης του “What Car?”, εξήρε το βραβευμένο μοντέλο, λέγοντας: «Η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν ήταν ποτέ πιο ανταγωνιστική. Ωστόσο το  LEAF έβγαλε εκτός διαδικασίας όλους τους αντιπάλους του, διότι έχει περισσότερη σημασία για την πλειοψηφία των  αγοραστών. Συνδυάζει εξαιρετική απόδοση με γενναιόδωρο βασικό εξοπλισμό και χαμηλό κόστος λειτουργίας. Ακόμα και σε  χειμερινό κλίμα, η πραγματική του εμβέλεια είναι καλή».

Η αγορά των EV στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνεται συνεχώς και σήμερα αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο περίπου των πωλήσεων του LEAF στην Ευρώπη. Πρόσφατα η Nissan αποκάλυψε  ότι μόλις τρεις μήνες από την στιγμή της  ανακοίνωσης της νέου LEAF, έχει ήδη λάβει πάνω από 12.000 παραγγελίες για το νέο μοντέλο. Αυτό σημαίνει μια πώληση κάθε 12 λεπτά στην Ευρώπη.

Επιπλέον, το xStorage της Nissan πήρε  “Έπαινο” στην κατηγορία «Technology Award», ως αναγνώριση των καινοτόμων τεχνολογικών εξελίξεων. Το σύστημα xStorage της Nissan χρησιμοποιεί ανακυκλωμένες μπαταρίες από ηλεκτρικά οχήματα, επιτρέποντας στους χρήστες να αποθηκεύουν ισχύ όταν οι τιμές του δικτύου είναι χαμηλές, όπως και  να πωλούν την υπερβάλλουσα ισχύ από το LEAF, πίσω στο ενεργειακό δίκτυο.

Ο Philippe Saillard, Ανώτερος Αντιπρόεδρος πωλήσεων και μάρκετινγκ της Nissan Europe, δήλωσε: «Το νέο Nissan LEAF είναι το πιο προηγμένο και προσιτό, 100% ηλεκτροκίνητο όχημα στον πλανήτη. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που είναι πιο απολαυστικό, πιο συνδεδεμένο και πιο συναρπαστικό στην οδήγηση από οποιοδήποτε άλλο βασικό ηλεκτρικό όχημα στην ιστορία».

Το νέο LEAF έρχεται με σημαντικές αναβαθμίσεις  σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο με νέο, δυναμικό στυλ, προηγμένες τεχνολογίες και σύστημα μετάδοσης κίνησης υψηλότερης απόδοσης, το οποίο έχει αυξήσει σημαντικά, τόσο την εμβέλεια όσο και την ισχύ. Παράλληλα, είναι το πρώτο μοντέλο της Nissan στην Ευρώπη που διαθέτει την αυτόνομη τεχνολογία ProPILOT  καθώς και το e-Pedal, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να ξεκινούν, να επιταχύνουν, να επιβραδύνουν και να σταματούν,  απλά αυξάνοντας ή μειώνοντας την πίεση που ασκείται στο γκάζι.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το νέο Nissan Leaf αναμένεται στην Κύπρο στις αρχές Μαρτίου με την τιμή στις 29.900 ευρώ.

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.