Mercedes:

Mercedes 120 yearsΠριν από 120 χρόνια, το όνομα ενός εντεκάχρονου κοριτσιού έγινε η επιτομή στο χώρο του αυτοκινήτου και η πρώτη μάρκα αυτοκινήτων πολυτελείας στον κόσμο. Στις 2 Απριλίου 1900, η ​​Daimler-Motoren-Gesellschaft αποφάσισε να ονομάσει τα αυτοκίνητά της Mercédès, το όνομα της κόρης του Emil Jellinek. Ο αυστριακός επιχειρηματίας, ο οποίος ζούσε στη Νίκαια, εργαζόταν πάνω στα οχήματα της Daimler και τα προωθούσε σε αγώνες. Το πρώτο όχημα με αυτό το μεσαιωνικό ισπανικό όνομα – το Mercedes 35 PS – προκάλεσε αίσθηση στην εβδομάδα αγώνων ήδη από τον Μάρτιο του 1901. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στην εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία – επιτρέποντάς το να κερδίσει αρκετούς αγώνες εκεί – αλλά και λόγω του εξαιρετικά κομψού σχεδιασμού του. Το μοντέλο της Mercedes με τους 35 ίππους θεωρείται το πρωτότυπο του μοντέρνου αυτοκινήτου και είχε γίνει μοντέλο-παράδειγμα για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία. Ο Paul Meyan, τότε Γενικός Γραμματέας του Automobile Club της Γαλλίας, δήλωσε μετά την εβδομάδα του αγώνα:

«Έχουμε εισέλθει στην εποχή της Mercedes».

Από εκεί και πέρα, τα γράμματα «Mercédès» κοσμούσαν τα αυτοκίνητα της Daimler. Το όνομα καταχωρήθηκε ως εμπορικό σήμα στις 23 Ιουνίου 1902 και προστατεύτηκε νόμιμα στις 26 Σεπτεμβρίου 1902. Το εμπορικό σήμα μετατράπηκε σε Mercedes-Benz μετά τη συγχώνευση των εταιρειών Daimler και Benz τον Ιούνιο του 1926.  Όπως καμία άλλη αυτοκινητοβιομηχανία, η Mercedes-Benz ξέρει να συνδυάζει την ομορφιά και την κομψότητα με την απόδοση και την τεχνολογία. Επιπλέον, το μυστικό της επιτυχίας του σημερινού σχεδιασμού της Mercedes-Benz είναι ο συνδυασμός της ευφυΐας και του συναισθήματος.

Mercedes 120 yearsΟ Gorden Wagener, Διευθύνων Σύμβουλος Σχεδιασμού Daimler Group δήλωσε: «Η προσπάθεια μας για την τέλεια υλοποίηση της πολυτέλειας και την προώθηση της καινοτομίας είναι μέρος του DNA μας. Αποτελεί τη βάση της σταθερής επιτυχίας της μάρκας μας. Ο σχεδιασμός μας θα μετατρέψει την ψυχρή τεχνολογία και τη συναισθηματική στάση σε μια επιθυμητή εμπειρία, όπως συμβαίνει σήμερα με το νέο compact GLA ή το προοδευτικό EQC, για παράδειγμα.»

Μέχρι σήμερα, η Mercedes-Benz είναι η μοναδική μάρκα αυτοκινήτου που φέρει ένα γυναικείο όνομα. «Οι γυναίκες όπως η Mercédès Jellinek ή η Bertha Benz διαμόρφωσαν από την αρχή την ιστορία επιτυχίας της Mercedes-Benz», λέει η Bettina Fetzer, επικεφαλής της μάρκας Mercedes-Benz AG. «Με την πρωτοβουλία She’s Mercedes, που ιδρύθηκε το 2015, οικοδομούμε αυτή την παράδοση για τις πολυάρθρμες γυναίκες πελάτες μας σε όλο τον κόσμο. Το μέλλον της Mercedes-Benz θα συνδυάσει τη βιωσιμότητα και την πολυτέλεια με συναρπαστικό τρόπο.»

Mercedes 120 years
Από το 2016, η Mercedes-Benz είναι η πιο πολύτιμη μάρκα αυτοκινήτων πολυτελείας στον κόσμο και είναι η μόνη ευρωπαϊκή μάρκα μεταξύ των κορυφαίων 10 στην κατάταξη της «Best Global Brands 2019» από το γνωστό οργανισμό Interbrand.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.