Ακόμα ένα σημαντικό βραβείο πρόσθεσε στη συλλογή της η πανίσχυρη BMW M5. Ψηφίστηκε σαν το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Επιδόσεων της Χρονιάς» για το 2018. Πρόκειται για την έβδομη φορά που η BMW παίρνει παγκόσμια διάκριση στο θεσμό «World Car of the Year». Η BMW 5 ανταγωνίστηκε συνολικά άλλα έντεκα αυτοκίνητα στην κατηγορία αυτοκινήτων επιδόσεων. Οχήματα με ετήσια παραγωγή τουλάχιστον 2.000 μονάδων και πώληση σε τουλάχιστον δύο ηπείρους το διάστημα 1η Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου 2018. Η επιλογή και ψηφοφορία σε όλες τις κατηγορίες  πραγματοποιήθηκε από μία διεθνή επιτροπή που αποτελείται από 82 κορυφαίους δημοσιογράφους αυτοκινήτου, από 24 χώρες.

Η νέα BMW M5, που αναμένεται στην Κύπρο την ερχόμενη βδομάδα, εφοδιάζεται με την τελευταία έκδοση του 4.4L V8 κινητήρα με τεχνολογία M TwinPower Turbo με απόδοση 600 ίππων και 750Nm ροπής. Επιταχύνει από στάση στα εκατό χιλιόμετρα την ώρα σε μόλις 3,4 δεύτερα ενώ διαθέτει σύστημα τετρακίνησης M xDrive, ειδικά εξελιγμένο για μοντέλο M. Η ισχύς μεταδίδεται μέσω του 8-τάχυτου κιβωτίου M Steptronic με Drivelogic: σε συνδυασμό με το σύστημα M xDrive, αυτό εξασφαλίζει την άριστη μεταφορά ισχύος του υψηλόστροφου υπερτροφοδοτούμενου στο δρόμο.

Παράλληλα, η ανάρτηση της BMW M5 είναι ομοίως σχεδιασμένη με στόχο τη μέγιστη πρόσφυση τόσο σε καθημερινή χρήση όσο και μέσα σε πίστα. Όπως ο κινητήρας, το κιβώτιο και το σύστημα M xDrive, το σύστημα βελτιώθηκε από ειδικούς και οδηγούς αγώνων, μεταξύ άλλων, στην πιο απαιτητική πίστα δοκιμών σε όλο τον κόσμο – στο Nürburgring Nordschleife. Ο οδηγός μπορεί να επιλέγει μεταξύ των Comfort, Sport και Sport Plus modes για το σύστημα Variable Damper Control (VDC) – που έχει ρύθμιση ειδική για Μ – και το σύστημα διεύθυνσης M Servotronic. Τα χαρακτηριστικά του κινητήρα διαμορφώνονται σύμφωνα με τις προτιμήσεις του οδηγού μέσω των Efficient, Sport και Sport Plus modes. Μέσω των δύο κουμπιών M1 και M2 στο δερμάτινο τιμόνι M αποθηκεύονται δύο σεταρίσματα, συνδυάζοντας τις προτιμήσεις του οδηγού για κινητήρα, κιβώτιο και ανάρτηση και τα M xDrive mode, το DSC mode και τις ρυθμίσεις του Head-Up-Display.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.