Ρίχνουν πέτρες στις κάμερες – Απειλούν και βρίζουν

Στα δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους, πολίτες οι οποίοι πετροβολούν, βρίζουν και απειλούν τους υπαλλήλους της εταιρείας, η οποία χειρίζεται το σύστημα φωτοεπισήμανσης.

cyprus cameras road Μιλώντας στο 24news, ο βοηθός υπεύθυνος του Τμήματος Τροχαίας στο Αρχηγείο Αστυνομίας Χάρης Ευριπίδου, αναφέρθηκε πώς τα περιστατικά αυτά αφορούν τις κινητές κάμερες, αφού πολίτες πετροβολούν το όχημα και το χειριστή του.

Τα δυσάρεστα αυτά επεισόδια, γίνονται σε παγκύπρια βάση, σύμφωνα με τον κο. Ευριπίδου, αφού καταγράφτηκαν περιστατικά σε Λεμεσό, Πάφο και Λευκωσία. Συγκεκριμένα, όπως μας ανέφερε ο βοηθός υπεύθυνος του Τμήματος Τροχαίας, άτομα νεαρής ηλικίας, δρουν μέσα στο σκοτάδι και ρίχνουν πέτρες στις κινητές κάμερες, οι οποίες είναι τοποθετημένες για να καταγράφουν παραβάσεις από διερχόμενους οδηγούς.

Μάλιστα, από κάποιο πετροβολισμό τραυματίστηκε σοβαρά ο χειριστής της κάμερας, αφού σύμφωνα με τον κο. Ευριπίδου, η πέτρα βρήκε το κεφάλι του υπαλλήλου με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, οδηγοί, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πώς τους «έγραψαν» οι κάμερες, σταματούν, βγαίνουν από το όχημά τους και κατευθύνονται προς το βαν με άγριες διαθέσεις, απειλώντας και βρίζοντας το άτομο το οποίο χειρίζεται το σύστημα.

Σεξιστικές στιγμές γυναικών πίσω από το τιμόνι - Andreas K

Ωστόσο τα προβλήματα για την εταιρεία, η οποία χειρίζεται το σύστημα φωτοεπισήμανσης δεν σταματούν εκεί, αφού πολίτες αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απειλές εναντίων των χειριστών των καμερών.

Μάλιστα, όπως μας είπε ο κος. Ευριπίδου, οι αρμόδιοι αποτάθηκαν στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έτσι ώστε να εντοπιστούν αυτοί που αναρτούν διάφορα απειλητικά μηνύματα εις βάρος των χειριστών αλλά και της εταιρείας.

Αρκετοί, από αυτούς, οι οποίοι, προέβησαν είτε σε πετροβολισμό είτε σε ανάρτηση απειλητικού περιεχομένου εντοπίστηκαν και οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ερωτηθείς αν σημειώθηκε κάποιο περιστατικό στις σταθερές κάμερες, ο κος. Ευριπίδου απάντησε αρνητικά. «Είναι πιο δύσκολο κάποιος να πάει στο σημείο και να προκαλέσει ζημιά στις σταθερές κάμερες, αφού πρόκειται για πολυσύχναστο και κύριο δρόμο» προσθέτοντας «ελπίζουμε να μην υπάρξει στο μέλλον κάποιο δυσάρεστο περιστατικό».

Καταλήγοντας ο βοηθός υπεύθυνος του Τμήματος Τροχαίας στο Αρχηγείο Αστυνομίας, σημείωσε πώς η Αστυνομία παρέχει ασφάλεια στους χειριστές του συστήματος φωτοεπισήμανσης, αφού όχημα της Αστυνομίας βρίσκεται μαζί τους ή περίπολο περνά ανά διαστήματα από το σημείο, το οποίο είναι τοποθετημένη η κινητή κάμερα.

Πηγή – kathimerini.com.cy

Δείτε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κυπριακής αγοράς (Τιμες/Εξοπλισμός) - electric cars cyprus - Σχεδίο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK