Καθηλώνει το πρωτότυπο Z Proto της Nissan

Στη Yokohama της Ιαπωνίας και μάλιστα διαδικτυακά έγινε η πρώτη παγκόσμια παρουσίαση του πειραματικού Nissan Z Proto.

NISSAN Z PROTOΠρόκειται για προϊόν του σχεδιαστικού τμήματος της εταιρείας στην Ιαπωνία και παραπέμπει σε άλλες δεκαετίες, ουσιαστικά για να αποτίσει φόρο τιμής στα μοντέλα 240Z, 260Ζ και 280Ζ (S30) αλλά και στο 300ZX (Z32).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της NISSAN

NISSAN Z PROTOΗ διαστάσεις του εντυπωσιακού Z Proto φθάνου τα 4.38 μέτρα σε μήκος, 1,85 πλάτος και μόλις 1,31 μήκος. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει ο μεγάλος αεραγωγός και τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα δακρύων. Τα ανθρακονήματα βρίσκουν αρκετές εφαρμογές στον εξωτερικό σχεδιασμό ενώ χρησιμοποιεί τροχούς 19 ιντσών με κίτρινες δαγκάνες που συνδυάζονται με ελαστικά διαστάσεων 255/40 και 285/35 εμπρός και πίσω.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Τα 10 best sellers αυτοκίνητα όλων των εποχών

NISSAN Z PROTOΟ Alfonso Albaisa, επικεφαλής σχεδιασμού της Nissan, δήλωσε μεταξύ άλλων. «Τα μέλη του σχεδιαστικού μας τμήματος αφιέρωσαν πολλές ώρες έρευνας για να μελετήσουν την κάθε γενιά του μοντέλου και να βρουν τα στοιχεία αυτά που τις έκαναν επιτυχημένες. Τελικά, αποφασίσαμε ότι το Z Proto πρέπει, από τη μια να μας ταξιδεύει στο παρελθόν, και από την άλλη να μας δείχνει το μέλλον. Ο συνδυασμός ρετρό στοιχείων που προβάλλουν επίσης φουτουριστικά χαρακτηριστικά είναι προκλητικός», δήλωσε.

Το Nissan Z Proto παρουσιάζεται με μια ρετρό αισθητική στο εσωτερικό. Ένα εσωτερικό με καθαρά οδηγοκεντρικό προσανατολισμό και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών να κλέβει την παράσταση. Στη ψηφιακή οθόνη μπροστά από τον οδηγό δεσπόζει το στροφόμετρο ενώ το μαύρο δέρμα με τις κίτρινες ραφές ντύνει τα μπάκετ καθίσματα. Τρία επιπλέον αναλογικά όργανα βρίσκονται στο πάνω μέρος του ταμπλό παραπέμποντας φυσικά στα μοντέλα του παρελθόντος’

NISSAN Z PROTOH πρωτότυπη έκδοση είναι εφοδιασμένη με ένα V6 twin-turbo κινητήρα με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Η εταιρεία δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιπποδύναμη και τις επιδόσεις του μοντέλου.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.