Η Toyota επενδύει 730 δισεκατομμύρια γιεν για παραγωγή μπαταριών

Η Toyota Motor Corporation (Toyota) αποφάσισε να επενδύσει έως και 730 δισεκατομμύρια γιεν (περίπου 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια) στην Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την προμήθεια μπαταριών αυτοκινήτων για ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV), προκειμένου να καλυφθεί η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση. Στόχος η έναρξη της παραγωγής μπαταριών μεταξύ των ετών 2024 και 2026.

Toyota bZ4X Cyprus - toyota cyprus ev electric carsΗ απόφαση για την εν λόγω επένδυση έγινε με γνώμονα να μπορέσει η Toyota να ανταποκριθεί με ευελιξία στις ανάγκες των διαφόρων πελατών της σε όλες τις χώρες και περιοχές του δικτύου της, προσφέροντας πολλαπλούς κινητήρες και παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της TOYOTA

Με αυτήν την επένδυση, η Toyota σκοπεύει να αυξήσει τη συνδυασμένη παραγωγική της δυνατότητα σε μπαταρίες στην Ιαπωνία και στις Ηνωμένες Πολιτείες έως και 40 GWh. Χρησιμοποιώντας το Σύστημα Παραγωγής Toyota και δομώντας αποτελεσματικότερες γραμμές παραγωγής η Toyota επιδιώκει παράλληλα να ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητά της και να επενδύσει στην εκπαίδευση του προσωπικού που ασχολείται με την παραγωγή μπαταριών και τη μετάδοση των δεξιοτήτων κατασκευής monozukuri.

Στην Ιαπωνία, συνολικά περίπου 400 δισεκατομμύρια γιεν θα επενδυθούν στο εργοστάσιο Himeji της Prime Planet Energy & Solutions Co., Ltd. (PPES) και σε εργοστάσια και ακίνητα της Toyota, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου 325 δισεκατομμύρια γιεν (περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια) θα επενδυθούν στην Toyota Battery Manufacturing, στη Βόρεια Καρολίνα (TBMNC· ανήκει κατά 90% στην Toyota Motor North America, Inc. και κατά 10% στην Toyota Tsusho Corporation) για την αύξηση της παραγωγής μπαταριών αυτοκινήτων.

Η Toyota εστιάζει στο να συνεχίσει τις προσπάθειές της για την κατασκευή ενός συστήματος εφοδιασμού που να μπορεί να ανταποκριθεί με σταθερότητα στην αυξανόμενη ζήτηση για BEV σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας μπαταριών αυτοκινήτων από τους συνεργάτες της.

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK