Επανεκκίνηση σήμερα για το πρωτάθλημα Motocross

Σήμερα ξαναρχίζει το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross μετά από πέντε μήνες απραξίας με τη διεξαγωγή του πέμπτου αγώνα στην πίστα Αμμοχώστου.

Παγκύπριο Πρωτάθλημα MotocrossΤόσο η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας όσο και η διοργανώτρια Λέσχη Φίλων Μοτοσικλέτας Αμμοχώστου είναι πλήρως ταυτισμένες με τα πρωτόκολλα υγιεινής και έτοιμες να υποδεχθούν τους φίλους του αθλήματος την ερχόμενη Κυριακή. Από αγωνιστικής πλευράς, σημαντικό ρόλο θα παίξει ο βαθμός ετοιμότητας των αθλητών αφού πέντε μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης είναι αρκετός καιρός.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: 7 αυτοκίνητα με μηχανή BMW που δεν φανταζόσασταν

Και σε αυτό τον αγώνα τα βλέμματα αναμένεται να μαγνητίσουν ξανά οι πρωταγωνιστές της μεγάλης κατηγορίας, της ΜΧ1. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και περσινός πρωταθλητής Χρίστος Τσαγγαράς θέλει να αυξήσει τη διαφορά από τους διώκτες του ούτως ώστε να έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο.

Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Χρύσανθος Γεωργίου θα επιδιώξει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη η οποία θα τον βάλει για τα καλά στη μάχη του τίτλου, ενώ τις ίδιες πιθανότητες για νίκη έχει και ο τρίτος στη βαθμολογία Μιχάλης Πάμπουκκας. Οι τρείς αθλητές χωρίζονται από μόλις 10 βαθμούς και η Κυριακάτικη συνάντηση ίσως αποδειχθεί κομβικής σημασίας.

Στην κατηγορία ΜΧ2 ο πρωτοπόρος Άριστος Γεωργίου είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη αλλά και για τον τίτλο. Γιώργος Βαρνάβα, Χρίστος Κημήτρη, Κυριάκος Μαυρονικόλας, Κωνσταντίνος Θεοδώρου, Γιώργος Παουλλής και Μάρκος Κιλές αναμένετε να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο.

Μεγάλο ενδιαφέρων παρουσιάζει και η κατηγορία ΜΧΟΡΕΝ όπου δυο αναβάτες διεκδικούν σε κάθε αγώνα τη νίκη. Ο Αριστόδημος Έλληνας προηγείται με έξι βαθμούς διαφορά από το δεύτερο Παντελή Αντωνίου και η μεταξύ τους μονομαχία πάντα προσφέρει αρκετό θέαμα. Υποψήφιοι για μια θέση στο βάθρο είναι οι MehmetAltan, Βρυώνης Βλασίου και Αντώνης Γεωργίου χωρίς βέβαια να υποτιμούνται και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες.

Η κατηγορία MX3 OVER έχει φαβορί και ακούει στο όνομα Μαρίνος Τσαγγαράς. Μέχρι στιγμής μετρά το απόλυτο και εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να πάρει ακόμα μια νίκη.

Στην κατηγορία MXOPEN FREE φαβορί για τη νίκη είναι ο MustafaSitki Dersev και στην κατηγορία των νεαρών, την ΜΧ65 τον πρώτο λόγο για νίκη έχει ο πρωτοπόρος Χριστόφορος Κάρυος.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.