Δεύτερη συνεχόμενη νίκη από το Γιάννη Καπετάνιο

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων by Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil 2ος γύρος: Ανάβαση Αγίας Μαρίνας

1oς Γιάννης ΚαπετάνιοςΟλοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 27 Ιουνίου ο δεύτερος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων By Psaltis Auto Parts και Eneos Motor Oil. O αγώνας, που τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Πάφου παρά το χωριό Αγία Μαρίνα.

Η μήκους 2,3 χιλιόμετρων διαδρομή που είχαν να αντιμετωπίσουν οι διαγωνιζόμενοι, ξεκινούσε στο πρώτο της μισό γρήγορα και ακολούθως εναλλασσόταν με τεχνικά και γρήγορα σημεία μέχρι τον τερματισμό, προσφέροντας αρκετό θέαμα στους θεατές.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Γιάννης Καπετάνιος με το Mitsubishi Lancer Evo ΙΧ ήταν για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα απλησίαστος, γράφοντας με μόνο ένα χρονομετρημένο πέρασμα, το 1:30.20 το οποίο δεν μπόρεσε να πλησιάσει κανείς. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο οδηγός της Psaltis Autoparts Αβραάμ Αβραάμ. Πίσω από το τιμόνι του Nissan Pulsar έγραψε χρόνο 01:35.15 επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά το ατυχές αποτέλεσμα της πρεμιέρας. Το βάθρο συμπλήρωσε η μεγάλη έκπληξη του αγώνα o οδηγός της Psaltis Autoparts Φώτος Φωτιάδης με Mitsubishi Lancer Evo ΙΙΙ.

Στην τέταρτη θέση βρίσκουμε το Φάιδωνα Ιάσωνος με το Nissan Silvia, ο οποίος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την δεύτερη του χρονομετρημένη προσπάθεια μετά από ένα μηχανικό πρόβλημα. Στην 5η θέση ολοκλήρωσε ο οδηγός της Psaltis Autoparts Χρήστος Πολυκάρπου με BMW E36, ο οποίος συνέχισε τις εντυπωσιακές του παρουσίες.  Στην 6η θέση μόλις 54 χιλιοστά πιο αργός τερμάτισε ο Νίκος Σπύρου με Honda Civic Type R ενώ έβδομος πλασαρίστηκε ο Στέφανος Αυγουστή με το VW Golf, ο οποίος και αυτός είχε μια άτυχη στιγμή στον πρώτο αγώνα που του στέρησε την διάκριση. Στην 8η θέση τερμάτισε ο Γιάννος Καδής με Honda Civic, στην 9η ο νεαρός Κυριάκος Κουδούνιας με το Renault Clio και την δεκάδα συμπλήρωσε ο Άδωνης Σπύρου με Honda Civic Type R.

Στην κατηγορία RCS 1 νικητής αναδείχθηκε ο Νίκος Σπύρου, στην κατηγορία RCS 2 πρώτος τερμάτισε ο Φώτος Φωτιάδης, στην κατηγορία RCS 2WD νικητής ήταν ο Χρήστος Πολυκάρπου, την RCE 2WD κέρδισε ο Αβραάμ Αβραάμ όπως επίσης και την RCE 1 και την μεγάλη κατηγορία, την RCE 2 κέρδισε ο Γιάννης Καπετάνιος.

Τον αγώνα δεν ολοκλήρωσαν οι Χρίστος Πεγιάζης, Haurutune Khachatrian, Γιώργος Οργανού-Αντρέας Τσιελεπής, Ανδρέας Μιχαήλ, Δημήτρης Καράνικολας και Νικόλας Κωνσταντίνου-Νικόλας Ψύλλος. Επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων By Psaltis Auto Parts και Eneos Motor Oil είναι στις 25 Ιουλίου.

TOP TEN:Οι πιο extreme αγώνες ταχύτητας στον κόσμο

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK