Άνοδος πωλήσεων για την Bentley στην περσινή χρονιά

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Bentley σημειώνει άνοδο πωλήσεων, καθώς σε σύγκριση με τις 14.659 πωλήσεις του 2021, η αύξηση που πέτυχε διαμορφώνεται στο +4%. Aναλυτικότερα, σε παγκόσμιο επίπεδο πέρυσι η Bentley πούλησε 15.174 οχήματα. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που οι ετήσιες πωλήσεις της ξεπερνάνε τις 15.000.

Bentley CONTINENTAL GTC BENTLEY CYPRUS SLCPΗ μεγαλύτερη αγορά της Bentley το 2022 ήταν η Αμερική με 4.221 πωλήσεις (+1%), ενώ ακολουθεί η Κίνα με 3.655 πωλήσεις (-9%), η Ευρώπη με 2.809 πωλήσεις (+11%), η Ασία-Ειρηνικός με 2.031 πωλήσεις (+23%), η ιδιαίτερη πατρίδα της, η Βρετανία, με 1.490 πωλήσεις (+12%) και η Μέση Ανατολή-Αφρική-Ινδία με 968 πωλήσεις (+6%).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της BENTLEY

Η εμπορική επιτυχία του 2022 αποδίδεται στην προσθήκη νέων μοντέλων και υβριδικών εκδόσεων στη γκάμα της, αλλά και στην αυξημένη ζήτηση για εξατομικευμένες παραγγελίες που αναλαμβάνει το τμήμα Mulliner. Τα τελευταία πέντε χρόνια οι παραγγελίες στο τμήμα Mulliner πενταπλασιάστηκαν.

Για ακόμα μια χρονιά τον τίτλο του best-seller διατήρησε το SUV της Bentley, η Bentayga, αντιπροσωπεύοντας το 42% των συνολικών πωλήσεων.

Bentley CONTINENTAL GTC BENTLEY CYPRUS SLCPΠαράλληλα συνεχίστηκε η αυξημένη ζήτηση για τις Continental GT και Convertible GT που έφεραν το 30% των πωλήσεων, ενώ νέα άνοδο στη γκάμα έφερε η Continental GT Speed, η πιο ισχυρή Bentley που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Στη Flying Spur οφείλεται το 28% των συνολικών πωλήσεων, ενώ βοήθησε και η προσθήκη της υβριδικής της έκδοσης.

Δείτε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κυπριακής αγοράς (Τιμες/Εξοπλισμός) - electric cars cyprus - Σχεδίο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.