ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RALLYCROSS – 3ος γύρος: SPA ΒΕΛΓΙΟ

Ο τρεις φορές πανευρωπαϊκός πρωταθλητής του Rallycross, Timur Timerzyanov, κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία του World RX. Ένας θεσμός που στηρίζει η Monster Energy και διεξήχθη για πρώτη φορά στην πίστα του Spa στο Βέλγιο. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη της ομάδας της οποίας ηγείται ο θρύλος του WRC, Marcus Gronholm.

Ο ρώσος Timerzyanov ξεκίνησε στην δεύτερη σειρά του grid στον τελικό, πάνω στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού, εκεί που στήνονται και τα μονοθέσια της Formula 1. Κατάφερε να βγει πρώτος από την πρώτη στροφή αφού που ο poleman Andreas Bakkerud είχε επαφή με τον Joni Wiman.  Ο Bakkerud πίεσε τον Timerzyanov αλλά δεν μπόρεσε να τον προσπεράσει, με τον ρώσο να κάνει το joker lap στον τελευταίο γύρο και να παίρνει μια μεγάλη πρώτη νίκη για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα του Gronholm.  Ο Bakkerud δεν είχε τον ρυθμό που θα ήθελε για να τα βάλει με το Hyundai της ομάδας GRX.

Φυσικά ο Bakkerud είχε και επαφή με τον άλλο οδηγό της ομάδας του RX Cartel, Liam Doran, αλλά κατάφερε να κρατήσει το Audi S1 από το να σπινάρει, και πήρε τον δρόμο για την δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση τερμάτισε το άλλο Hyundai της  GRX, με τον Wilman να ανεβαίνει στο βάθρο αφού κατάφερε να προσπεράσει τους Timmy Hansen και Janis Baumanis, έχοντας κάνει το δικό του joker lap στον τέταρτο γύρο.  Αυτό ήταν και το πρώτο του βάθρο μετά από τον Καναδά του 2015.  Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Kevin Hansen, εγκατέλειψε από τον ημιτελικό αλλά διατηρεί την πρωτιά. Την ίδια στιγμή, ο πρωταθλητής του 2016, Mattias Ekstrom, έφυγε και αυτός από τους ημιτελικούς μετά από σπρώξιμο και επαφή με τον τοίχο της πρώτης στροφής.

«Ακόμη δεν πιστεύω πως χρειάστηκαν  64 αγώνες για να φτάσω στην πρώτη μου νίκη.  Αυτή είναι η ζωή μου.  Κάθε μέρα ξυπνώ και το μόνο πράγμα που σκέφτομαι είναι το rallycross. Είναι στο αίμα μου. Είχα προσφορά για να τρέξω σε άλλο πρωτάθλημα, αλλά επέλεξα και φέτος το rallycross.  Στον τελικό ήθελα απλά να κρατήσω πίσω μου τους υπόλοιπους, και στην πρώτη στροφή απλά είδα την ευκαιρία και βούτηξα να την αρπάξω, μαζί με την πρωτοπορία. Ξαφνικά βρέθηκα πρώτος, για πρώτη φορά σε τελικό, και τα έχασα! Ήταν όμως η ευκαιρία μου, την άρπαξα και δεν κοίταξα πίσω».

Η επόμενη συνάντηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycross 2019 της FIA, θα διεξαχθεί στο φεστιβάλ Speedmachine στην ιστορική βρετανική πίστα του Silverstone, στις 24 κα 25 Μαΐου.

Βαθμολογία οδηγών: FIA WORLD RALLYCROSS

1 Kevin HANSEN                   69

2 Timmy HANSEN                 58

3 Timur TIMERZYANOV         53

4 Janis BAUMANIS                52

5 Andreas BAKKERUD           51

6 Niclas GRÖNHOLM             48

7 Liam DORAN                     43

8 Timo SCHEIDER                37

9 Krisztián SZABÓ                35

10 Anton Marklund               31

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.