Ποιο θα είναι το φετινό «AUTOBEST Βest Buy Car of the Year»
Οι 31 εκπρόσωποι της Επιτροπής Αξιολόγησης του AUTOBEST βρέθηκαν για ένα διήμερο στην πίστα Vairano λίγο έξω από το Μιλάνο. Μια πίστα δοκιμών που ανήκει στο φημισμένο ιταλικό περιοδικό Quattroruote. Εκεί όπου γίνονται οι δοκιμές των μοντέλων που παρουσιάζονται αφού ο χώρος έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με διεθνής προδιαγραφές. Επίσης πολλές αγωνιστικές ομάδες διαφόρων πρωταθλημάτων χρησιμοποιούν την πίστα για τις δοκιμές τους. Μαζί με αυτές η ομάδα της Ferrari για τη φόρμουλα ένα. Εκεί είχαμε στη διάθεση μας και τους έξι φιναλίστ, μόλις μερικές μέρες πριν την ψηφοφορία για την ανακήρυξη του νικητή. Είχαμε την ευκαιρία αν οδηγήσουμε όλο τα μοντέλα τόσο μέσα στην πίστα όσο και σε δημόσιους δρόμους αξιολογώντας το κάθε ένα ξεχωριστά. Παρόν και υψηλόβαθμα μέλη από κάθε αυτοκινητοβιομηχανία με τους οποίους είχαμε διάφορες συζητήσεις, τόσο για το κάθε ένα μοντέλο ξεχωριστά όσο και για το μελλοντικά τους σχέδια.

«Στο AUTOBEST διεξάγουμε τα πιο σχετικά και πολύπλοκα δοκιμαστικά οδήγησης από όλους τους άλλους αυτοκινητιστικούς δημοσιογραφικούς οίκους. Εδώ και χρόνια τώρα, η παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου έχει αναγνωρίσει την υψηλή ποιότητα των συγκριτικών δοκιμών που πραγματοποιούμε στους δρόμους και στη πίστα αλλά και την άψογη οργάνωση και επαγγελματισμό της κριτικής επιτροπής μας»  δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής AUTOBEST, Ilia Seliktar.

Τα Citroen C3 Aircross, Ford Fiesta, Honda Civic, Opel Grandland X, Seat Ibiza και Volkswagen T-Roc είναι οι φιναλίστ του ανεξάρτητου οργανισμού AUTOBEST. Τα αυτοκίνητα αυτά θα διαγωνιστούν για το βραβείο «Best Buy Car of Europe in 2018» με την κριτική επιτροπή να προχωρούν σε ψηφοφορία και το νικητή να ανακοινώνεται στα μέσα αυτού του μήνα. «Φέτος έχουμε έξι φανταστικά αυτοκίνητα τα οποία είναι οι φιναλίστ μας για φέτος στο Best Buy Car της Ευρώπης για το 2018 και ήδη τα εργοστάσια το χρησιμοποιήσουν στην προώθηση του μοντέλου τους μέχρι την ανακοίνωση του νικητή», δήλωσε ο Dan Vardie, Ιδρυτής και Πρόεδρος της οργάνωσης του AUTOBEST.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα βραβεία, το βραβείο «ECOBEST 2017» πάει στον όμιλο PSA για τη δοκιμή κατανάλωσης σε πραγματικές συνθήκες σε συνεργασία με Bureau Veritas, T & E και France Nature Environment (FNE). Αυτή αποτελεί και την πρώτη φορά που μια γίνεται μια συνεργασία μεταξύ μιας εταιρείας παραγωγής αυτοκινήτων μαζί με τρεις ιδιωτικές οργανώσεις και χρησιμοποιούν πραγματικές επιστημονικές μεθόδους στην προσέγγιση τους στις δοκιμές κατανάλωσης καυσίμου.

Το βραβείο «DESIGNBEST» φέτος απονέμετε στον Marek Reichman, Υπεύθυνο Σχεδιασμού της Aston Martin Lagonda ενώ το βραβείο «SMARTBEST» κερδίζει η SEAT για την πρωτοπόρο συνεργασία της με την Alexa. Παρόλο του ότι η SEAT είχε ήδη συνεργαστεί με την Amazon, η συνεργασία της με την Alexa αποτέλεσε ένα πελώριο βήμα προς το μέλλον της συνδεσιμότητας των αυτοκινήτων. Τέλος, το φετινό βραβείο «SAFETYBEST» απονέμεται στην Toyota για το κορυφαίο σύστημα Safety Sense το οποίο φέρουν όλα τα αυτοκίνητα της ανεξαιρέτως. Η κίνηση αυτή βελτιώνει τα επίπεδα ασφαλείας στα αυτοκίνητα που πουλά η εταιρεία σε ολόκληρη την Ευρώπη, και είναι πανάξια του βραβείου αυτού. Ιδιαίτερη εντύπωση στην επιτροπή έκανε η ταχύτητα με την οποία η Toyota προσέθεσε το πακέτο ασφαλείας αυτό στην γκάμα της. Εννέα από τα δέκα αυτοκίνητα της Ιαπωνικής εταιρείας (92% της γκάμας) φέρει το Toyota Safety Sense. Συνολικά, υπάρχουν οκτώ βραβεία που απονέμονται. Προς το παρόν ανακοινώνονται τα τέσσερα πρώτα ενώ τα υπόλοιπα θα ανακοινωθούν αργότερα.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.