ΑΠΟΣΤΟΛΗ: FORD Go «Further»

Η Ford ξαφνιάζει τον ανταγωνισμό!

Τα κακά οικονομικά αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων, το κλείσιμο εργοστασίων στη Ρωσία, οι καθολικές αλλαγές στην ευρωπαϊκή ηγεσία αλλά και η «φτωχή» εξέλιξη για το ηλεκτρικό της μέλλον, έδωσαν αφορμή για ποικίλα σχόλια όσον αφορά το μέλλον της Ford. Φήμες που έφτασαν μέχρι και αποχώρηση της από την Ευρωπαϊκή αγορά. Κάτι σαν την Chevrolet δηλαδή! Όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Στην ετήσια εκδήλωση της με την ονομασία «Go Further» που έγινε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, η Ford, όχι μόνο έκλεισε στόματα, αλλά εξέπληξε τους πάντες με τις αποκαλύψεις της!

Παρουσίασε τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της γκάμας της αναγγέλλοντας την παρουσίαση, ούτε λίγο ούτε πολύ… 16 ηλεκτροκίνητων μοντέλων, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα, αλλά και προτάσεις της SUV κατηγορίας.

Παραμένοντας απόλυτα πιστή στη δέσμευσή της ότι κάθε μοντέλο που θα λανσάρεται μετά την πρεμιέρα του νέου Focus θα περιλαμβάνει μία ηλεκτροκίνητη έκδοση, η Ford φέρνει στο προσκήνιο ήδη από σήμερα την προηγμένη γκάμα “Ford Hybrid”, η οποία σηματοδοτεί ένα νέο ορόσημο. Τόσο για την εταιρεία του Μπλε Οβάλ, όσο φυσικά και για τους απανταχού πελάτες της στην Ευρώπη, οι οποίοι από εδώ και στο εξής θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν σε οικονομία και απόδοση οι ήπια υβριδικές, υβριδικές, Plug-Ιn υβριδικές και πλήρως ηλεκτρικές τεχνολογίες τις οποίες έχει αναπτύξει η Ford.

«Οι εκδόσεις Ford Hybrid θα καταστήσουν την ηλεκτροκίνηση πιο ουσιαστική και πιο προσιτή για περισσότερους οδηγούς όσο ποτέ άλλοτε. Από το Fiesta μέχρι το Transit, κάθε νέο μοντέλο που θα λανσάρουμε θα περιλαμβάνει μία ηλεκτροκίνητη έκδοση που θα ταιριάζει ιδανικά στις ανάγκες των πελατών μας και παράλληλα θα είναι οικονομικά προσιτή», δήλωσε ο Stuart Rowley, president, Ford Ευρώπης. «Πέρα από την τεχνολογική εξέλιξη και τη συνδεσιμότητα, τα μοντέλα που παρουσιάζουμε σήμερα είναι απλά η αρχή στα σχέδιά μας για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης γκάμας έξυπνων αυτοκινήτων για ένα έξυπνο κόσμο.»

Στόχος της εταιρείας είναι ένας: να συμβάλει με κάθε τρόπο και μέσο που διαθέτει στη δημιουργία πιο καθαρών και πιο αθόρυβων πόλεων καθιστώντας την ηλεκτροκίνηση ακόμα πιο προσιτή στο ευρύ κοινό. Και όλα αυτά, χωρίς συμβιβασμούς για τους πελάτες της στους τομείς της οδηγικής απόλαυσης, της πρακτικότητας και της αξιοπιστίας.

Στην εκδήλωση “Go Further” η Ford αποκάλυψε επίσης το ολοκαίνουργιο Ford Kuga, που θα είναι διαθέσιμο μεταξύ άλλων και σε τρεις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις με ήπια υβριδικό, υβριδικό και plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Ένα μοντέλο με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από το σημερινό με μεγαλύτερο πλάτος και μικρότερο ύψος που θα περάσει στην αγορά στις αρχές του 2020. Στον ίδιο χώρο οι ιθύνοντες της Ford μας έκαναν μια «teaser» παρουσίαση του ολοκαίνουριο Puma. Πρόκειται για ένα μικρό crossover μοντέλο, εμπνευσμένο από τα μοντέλα της SUV κατηγορίας, που συνδυάζει μία εντυπωσιακή εξωτερική σχεδίαση, εξαιρετική χωρητικότητα και ευελιξία στο χώρο φόρτωσης, καθώς και ένα κινητήριο σύνολο ήπιας υβριδικής τεχνολογίας των 48 Volt.

Επίσης είδαμε το νέο Exploer Plug-In Hybrid που επανέρχεται στην ευρωπαϊκή γκάμα της εταρείας με ισχύ 450 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία 40 km. Παρουσιάστηκαν επίσης οι ήπια υβριδικές εκδόσεις EcoBoost Hybrid των Fiesta και Focus όπως και η νέα, 8θέσια επιβατική έκδοση Tourneo Custom Plug-In Hybrid. Παράλληλα, το 2021 θα κάνει την εμφάνιση της η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του Ford Transit ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν και η ανακοίνωση για την παρουσίαση το 2020 ενός σπορ ηλεκτρικού SUV μοντέλου που θα αντλεί την έμπνευσή του από τη θρυλική Mustang

Στην εκδήλωση η Ford ανακοίνωσε επίσης μία νέα φιλοσοφία σέρβις, η οποία στοχεύει σε 100% παραγωγικό χρόνο για τους διαχειριστές επαγγελματικών οχημάτων μέσω ενός συστήματος συντήρησης που βασίζεται στη χρήση και υποστηρίζεται από δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, έδωσε τις πρώτες πληροφορίες για τη νέα εφαρμογή FordPassPro, που θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στη χρονιά και σχεδιάστηκε για να υποστηρίξει μικρότερες εταιρείες και οδηγούς- ιδιοκτήτες με σκοπό τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.