Τον πρώτο του κατάλογο οχημάτων για εκπομπές ρύπων και ενεργειακή απόδοση έδωσε στη δημοσιότητα ο νέος θεσμός αξιολόγησης GREEN NCAP. Ο κατάλογος περιλαμβάνει τα αποτελέσματα από δοκιμές που έγιναν σε οχήματα κάτω από πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Στην κορυφή του GREEN NCAP το Hyundai IONIQ, με βαθμολογία 5 αστέρων, τον μέγιστο αριθμό αξιολόγησης στις σχετικές δοκιμές. Τα αποτελέσματα δόθηκαν στη δημοσιότητα, στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες και η οποία συνέπεσε με την επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενεργειακής Απόδοσης. Το Hyundai IONIQ τοποθετήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μεταξύ των οχημάτων που δοκιμάστηκαν, πετυχαίνοντας την μέγιστη βαθμολογία. Στο σχετικό σημείωμα των κριτών αναφέρονται τα εξής: “Το οικογενειακό Ηλεκτρικό Hyundai IONIQ EV είναι εφοδιασμένο με κινητήρα 88kW, με μηδέν ρύπους και βαθμολογείται με 10 στον Δείκτη Καθαρού Αέρα. Παρομοίως, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρωακα είναι μηδέν και η Ενεργειακή Απόδοση είναι εξαιρετική, με την κατανάλωση να μην υπερβαίνει τα 20kW/100χλμ. σε όλες τις δοκιμές.

“Το IONIQ EV έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η απόλυτα ηλεκτρική κίνηση αποτελεί τον πιο περιβαλλοντικό τρόπο μεταφοράς, σήμερα”.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.