Μπορεί να πέρασαν έξι χρόνια μετά την τελευταία πλήρη εμπλοκή του στο WRC, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον Sebastien Loeb να πάρει τη νίκη στον αγώνα της Ισπανία. Και το σημαντικότερο όλων, ήταν ότι κατάφερε να κερδίσει τρεις οδηγούς που αγωνίζονταν για το φετινό τίτλο. Ο Loeb, οδηγώντας το Citroën C3 WRC, πήρε τη νίκη με μόλις 2,9 δευτ. διαφορά από τον Sébastien Ogier, παρά την μεγάλη πίεση που του άσκησε ο τελευταίος με το Ford Fiesta WRC στο τέλος. Άτυχοι του αγώνα ήταν σίγουρα οι δύο οδηγοί της Toyota, Tanak και Latvala. O πρώτος οδηγούσε την κούρσα την Παρασκευή και μεγάλος μέρος του Σαββάτου μέχρι που ένα ελαστικό τον έριξε πολύ πίσω στην κατάταξη. Παρόλα αυτά, τελικά τερμάτισε στην 6η θέση, ενώ κέρδισε και την Power Stage με το Toyota Yaris WRC.

Δεύτερος στην Power Stage ήταν ο Ogier, με τον Loeb να κάνει τον τρίτο χρόνο, ενώ οι Evans και Dani Sordo πήραν τις δυο επόμενες θέσεις. To ίδιο και για τον Latvalla που οδήγησε και αυτός τον αγώνα μέχρι που και αυτός αντιμετώπισε πρόβλημα με ελαστικό (και όχι μόνο) για να τερματίσει τελικά στην όγδοη θέση γενικής. Στο τρίτο σκαλί του podium ανέβηκε ο Elfyn Evans, καθώς ενώ ο Thierry Neuville τον είχε περάσει στην τελευταία ειδική, χτύπησε με το Hyundai i20 WRC μια πέτρα στα τελευταία μέτρα του αγώνα με αποτέλεσμα να τερματίσει στην τέταρτη θέση και μόλις 0,5 δευτ. πίσω από τον Evans.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Sebastien Loeb, αποσύρθηκε επίσημα το 2012, και από τότε έχει τρέξει σε μόλις 8 αγώνες στον θεσμό, με τους τρεις στη σεζόν του 2018. Παράλληλα, κέρδισε στην Ισπανία εννέα συνολικά φορές. Με έναν μόλις αγώνα μέχρι το τέλος της σεζόν, ο Sebastien Ogier πέρασε στην πρωτοπορία της βαθμολογίας με 204 βαθμούς με τον Βέλγο οδηγό της Hyundai να μένει στους 201. Ο Tanak έμεινε στην τρίτη θέση με 181 και οι πιθανότητες του είναι μόνο μαθηματικές. Στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, η Toyota προηγείται των Hyundai και Ford με 331 βαθμούς, έναντι 319 και 306, αντίστοιχα και φυσικά όλα θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα σε τρεις βδομάδες στην Αυστραλία.


ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1 Sebastien Loeb. D. Elena Citroen C3 3:.12:08.0
2 Sebastien Ogier, J.Ingrassia Ford Fiesta +2.9
3 Elfyn Evans, D.Barritt Ford Fiesta +16.5
4 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai i20 +17.0
5 Dani Sordo D. Barrio Hyundai i20 +18.6
6 Ott Tanak, M.Jarveoja Toyota Yaris +1:03.9
7 Esapekka Lappi, J.Ferm Toyota Yaris +1:16.6
8 Jari-Matti Latvala, M.Anttila Toyota Yaris +2:07.0
9 Craig Breen, S.Martin Citroen C3 +2:48.2
10 Andreas Mikkelsen, A.Jager Hyundai i20 +3:52.0

PHOTOS: Nikos Mitsouras / Reporter Images

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.