PORSCHE MOBIL 1 SUPERCUP – 5ος γύρος:

Porsche Mobil 1 Supercup, Hockenheim 2019Το πρώτο του βάθρο κατάφερε να πανηγυρίσει ο Ευτύχιος Έλληνας στο Porsche Mobil 1 Supercup στο Hockenheim της Γερμανίας. Σε ένα δραματικό αγώνα ο Κύπριος οδηγός ανέβασε την Κυπριακή σημαία στην τρίτη θέση κερδίζοντας πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια. Ο Tio εκκίνησε τον αγώνα από την τέταρτη θέση αλλά λίγες στροφές αργότερα βρέθηκε έκτος, με τους οδηγούς να συνωστίζονται επικίνδυνα στις στροφές. Κράτησε τη θέση για αρκετούς γύρους μέχρι που μια σύγκρουση μπροστά του έβγαλε εκτός τρεις οδηγούς. Μεταξύ αυτών και τον πρωτοπόρο του θεσμού Michael Ammermüller. Ο Έλληνας συνέχισε τρίτος υπερασπιζόμενος με νύχια και με δόντια τη θέση του. Πολύ σύντομα άρχισε να κάνει την εμφάνιση της η βροχή με αποτέλεσμα ο δεύτερος να χάσει τον έλεγχο και να βγει εκτός πίστας. Πιο πίσω όλο και περισσότεροι οδηγοί είχαν εξόδους και συγκρούσεις αφού η πίστα ήταν πλέον ολοκληρωτικά βρεγμένη.

Porsche Mobil 1 Supercup, Hockenheim 2019Εκεί έκανε την εμφάνιση της η κόκκινη σημαία και το αυτοκίνητο ασφαλείας, και μετά από μερικούς γύρους οδήγησε τα αυτοκίνητα τα pits για να θεωρηθούν τα αποτελέσματα ως τελικά. Με αυτό τον τρόπο ο Έλληνα ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου. Όμως, μερικά λεπτά μετά το τέλος της απονομής, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι αγώνας έπρεπε να τερματιστεί πριν την έναρξη της βροχής. Στιγμή την οποία ο Έλληνας βρισκόταν στην τρίτη θέση! Θέση που τελικά του κατακυρώθηκε. Τελικός νικητής, και μάλιστα για πρώτη φορά στο Supercup ήταν ο Dylan Pereira της Momo Megatron Lechner Racing ενώ τον ακολούθησε ο Larry ten Voorde παρά το ατύχημα του.

Ο Tio ήταν πανευτυχής για το πρώτο του βάθρο στο Porsche Mobil 1 Supercup. «Στην πρεμιέρα στην Βαρκελώνη, έχασα το βάθρο μόλις για λίγο, αλλά εδώ δούλεψαν τα πάντα όπως έπρεπε στο τέλος» δήλωσε ο πρωταθλητής του British Carrera Cup.

Porsche Mobil 1 Supercup, Hockenheim 2019Τέταρτος τερμάτισε ο Γάλλος Porsche-Junior Julien Andlauer (BWT Lechner Racing) και πέμπτος ο συμπατριώτης του Florian Latorre (Fach Auto Tech) , μπροστά από τον έκτο Jaap van Lagen (NL/martinet by ALMÉRAS). Ο Joey Mawson (Team Australia) τερμάτισε στην έβδομη θέση που ήταν και ο καλύτερος τερματισμός για έναν rookie στον αγώνα αυτό. Οι Al Faisal Al Zubair (OM/Lechner Racing Middle East) και Leon Köhler (D/Lechner Racing Middle East) τερμάτισαν πίσω από τον Αυστραλό μα τον Porsche-Junior Jaxon Evans (NZ/Fach Auto Tech) να συμπληρώνει την δεκάδα.

Ο επόμενος σταθμός του Porsche Mobil 1 Supercup έρχεται την αμέσως επόμενη εβδομάδα στην Ουγγαρία, στις 2-4 Αυγούστου, με το Hungaroring να έχει μπόλικη ιστορία στον θεσμό, μιας και έχει φιλοξενήσει αγώνα του Supercup από την πρώτη του χρονιά ανελλιπώς μέχρι και σήμερα, από το 1993.

 

Αποτέλεσμα αγώνα

 1. Dylan Pereira (L/Momo Megatron Lechner Racing)
 2. Larry ten Voorde (NL/MRS GT-Racing)
 3. Tio Ellinas (CY/Momo Megatron Lechner Racing)
 4. Julien Andlauer (F/BWT Lechner Racing)
 5. Florian Latorre (F/Fach Auto Tech)
 6. Jaap van Lagen (NL/martinet by ALMÉRAS)
 7. Joey Mawson (AUS/Team Australia)
 8. Al Faisal Al Zubair (OM/Lechner Racing Middle East)
 9. Leon Köhler (D/Lechner Racing Middle East)
 10. Jaxon Evans (NZ/Fach Auto Tech)

 

Κατάταξη πρωταθλήματος οδηγών

 1. Julien Andlauer (F/BWT Lechner Racing) 67
 2. Michael Ammermüller (D/BWT Lechner Racing) 64
 3. Ayhancan Güven (TR/martinet by ALMÉRAS) 50

 

Κατάταξη πρωταθλήματος ομάδων

 1. BWT Lechner Racing 131
 2. Martinet by ALMÉRAS 93
 3. Fach Auto Tech 81

 

 

ΤΕΛΟΣ  

Media Contact:

Pavlina-Kristina Iacovidou

Marketing and PR Manager

A.I. Motokinisi Ltd

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.