Συναρπαστικές μάχες στο Παγκύπριο πρωτάθλημα ταχύτητας

HONDA/GALATARIOTIS – ENI ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 2021 – 4ος Γύρος

Γιάννος Ιωαννίδης 1ος ΓενικήςΣτην περιοχή κάμπος στο Παραλίμνι διεξήχθη την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου ο τέταρτος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας HONDA/GALATARIOTIS, με τον ομώνυμο αγώνα Kampos Autosprint.

group b audi quattro

Οι 30 συμμετέχοντες πάλεψαν σκληρά στη μήκους 3 χιλιομέτρων διαδρομή και ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι τρείς πρώτοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα στο ίδιο δευτερόλεπτο. H δεύτερη φετινή εμφάνιση του Γιάννου Ιωαννίδη (Mitsubishi Lancer EVO ΙΧ) σημαδεύτηκε με νίκη η οποία όμως δεν ήταν καθόλου εύκολη. Έπρεπε να κάνει ένα αγώνα αλάνθαστο και αυτό το κατάφερε στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή όπου έγραψε το 0:02:12.01, χρόνος ο οποίος αποδείχτηκε στο τέλος ο ταχύτερος της ημέρας.

Ηλίας Πιερή 2ος Γενικής psaltis autoparts eneos kampos autosprintΟ Ηλίας Πιερή με το ENEOS Mitsubishi Lancer EVO VI ήταν ο οδηγός που τερμάτισε στη δεύτερη θέση μετά από επίσης πολύ καλή εμφάνιση. Πέτυχε χρόνο 0:02:12.48 στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή και με αυτό το αποτέλεσμα πέρασε επικεφαλής στην βαθμολογία έχοντας 82 βαθμούς. Τρίτος για μόλις 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου έμεινε ο Νίκος Θωμά (SEMOG BRAVO SPORT), με τον καλύτερο του χρόνο να είναι το 0:02:12.58 στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή.

Νίκος Θωμά 3ος Γενικής psaltis autoparts eneos kampos autosprintΜε τον τερματισμό στην τρίτη θέση ο Θωμά οπισθοχώρησε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 81 βαθμούς και θα κυνηγήσει τον τίτλο στον τελευταίο αγώνα μαζί με τον Πιερή.

Γιώργος Πολυκάρπου psaltis autoparts eneos kampos autosprintΣτην τέταρτη θέση έμεινε ο περσινός πρωταθλητής Γιώργος Πολυκάρπου με το Psaltis / Comline Mitsubishi Lancer EVO ΙΧ) ο όποιος όμως εξακολουθεί να είναι στο κόλπο του τίτλου καθώς στον τελευταίο αγώνα ο συντελεστής βαθμολογίας είναι 1.25, γεγονός που επιτρέπει τις ανατροπές. Σταθερός για ακόμα ένα αγώνα ήταν ο Σταύρος Αντωνίου με το Psaltis / ENEOS Mitsubishi Lancer EVO Χ R4) που ολοκλήρωσε στην πέμπτη θέση ενώ κέρδισε και την κατηγορία RC2. Έκτος γενικής πλασαρίστηκε ο Πέτρος Πέτρου (Mitsubishi Lancer EVO VII)  κερδίζοντας παράλληλα και την κατηγορία RCS2 όπου αγωνίζεται. Ο Κυριάκος Ιωαννίδης (Mitsubishi Lancer EVO VII)  τερμάτισε στην έβδομη θέση μπροστά από τους Μάριο Παναγιώτου (Mitsubishi Lancer EVO IX), Μάριο Παύλου (Mitsubishi Lancer EVO VII)  και Δημήτρη Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO IX) οι οποίοι συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Νέο χρώμα έδωσε στη δικίνητη κατηγορία η συμμετοχή των Πανίκου Πολυκάρπου/Κωνσταντίνου Σιάλου με το καινούργιο Psaltis / Comline Peugeot 208 Rally4. Το πλήρωμα ήταν το ταχύτερο όλων και κέρδισε τόσο την κατηγορία 2WD όσο και την RC4. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Χρυσόστομος Παντελή (FORD FIESTA) και τρίτος ο Αργύρης Σταύρου με συνοδηγό την Μαρία Χ¨ Μιχαήλ και αυτοκίνητο Suzuki Swift.

Αλλαγή δεδομένων είχαμε στην κατηγορία RCS1. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Μιχάλης Σοφοκλέους (VW GOLF) ο οποίος εκμεταλλεύτηκε πλήρως την αποχώρηση του Θωμά, κάνοντας έτσι αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σωκράτης Παπαναστασίου (Seat Ibiza) και με αυτό το αποτέλεσμα πέρασε δεύτερος στην βαθμολογία.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, ο Κάρλος Κακουράτος (Suzuki Swift PROTO DYTKO) κέρδισε την RCL1, ο Γιώργος Γεωργίου (SEMOG BRAVO SPORT) ήταν ο νικητής στην RCK1, ο Νικόλας Καντάρα (FORD FIESTA) κέρδισε την RCS3 και ο Ρίκκος Παναγιώτου (Suzuki Vitara) ήταν ο νικητής στην RCT1.

Ο τελευταίος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας θα διεξαχθεί στη Λάρνακα στις 21 Νοεμβρίου όπου θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής.

Κύριος Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία Ψάλτης Auto Parts με τις μπαταρίες Exide και την Comline Auto Parts.’

Top 10: Τα 10 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα του 2021

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK