Συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες για την Εθνική ομάδα Πλαγιολίσθησης

Η Εθνική ομάδα Πλαγιολίσθησης θα συμμετάσχει σε δυο αγώνες στην Ελλάδα με στόχο την ύψιστη διάκριση ανάμεσα σε κορυφαία ονόματα του θεσμού.Μανώλης Κουλουμάς Πρόεδρος ΚΟΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΛΑΓΙΟΛΙΣΘΗΣΗΣ Cyprus MOTORSPORT FEDERATION CMF DRIFT CYPRUS NATIONAL TEAM

Η συμμετοχή των αθλητών μας ανακοινώθηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκίνητου κ. Μανώλη Κουλουμά, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχουμε καταφέρει να ενεργοποιήσουμε το πρωτόκολλο αθλητικής συνεργασίας με την Ελλάδα για την ανταλλαγή αθλητών υψηλών επιδόσεων. Το πρωτόκολλο αφορά την κάλυψη των εξόδων από το κράτος μεταξύ αναγνωρισμένων Ομοσπονδιών των δύο χωρών. Στην προκειμένη περίπτωση το Κυπριακό κράτος καλύπτει τα αεροπορικά εισιτήρια των πληρωμάτων και η Ελληνική κυβέρνηση τα έξοδα διαμονής και μεταφορές των αθλητών. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με την κάθοδο Ελλήνων αθλητών στην Κύπρο.»

 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Οι διαδρομές και τα σημεία θέασης του Ράλι Κύπρος 2021

Η Εθνική ομάδα αποτελείται από οκτώ αθλητές, τους Άντρο Αντωνίου, Δαυίδ Δαυίδ, Γιώργο Τσιελεπή, Νεόφυτο Φικάρδου, Σέργιο Γρηγορίου, Πάμπο Νικολάου, Κυριάκο Μάριου και Γιώργο Χριστοφόρου.

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΛΑΓΙΟΛΙΣΘΗΣΗΣ Cyprus MOTORSPORT FEDERATION CMF DRIFT CYPRUS NATIONAL TEAMΟ Πρόεδρος του Power Drift Club, και μέλος της Εθνικής ομάδας Πλαγιολίσθησης, Άντρος Αντωνίου ανακοίνωσε τις πληροφορίες για τους δύο διεθνής αγώνες που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα.

Αρχικά η Εθνική ομάδα θα αγωνιστεί στον αγώνα Touge στην Νιγρίτα το Σαββατοκύριακο στις 2-3 Οκτωβρίου. Ο συγκεκριμένος αγώνας πραγματοποιείται όπως ακριβώς οι αγώνες πλαγιολίσθησης σε πίστα, δηλαδή με μονά βαθμολογημένα περάσματα και ακολούθως με διπλές μονομαχίες, με τη μόνη διαφορά ότι διεξάγεται σε ασφάλτινη διαδρομή στο βουνό.

Μετά τον αγώνα Drift Kings Touge International Series ακολουθεί ο τελευταίος αγώνας του Drift Kings International Series ο οποίος θα διεξαχθεί στην πίστα των Σερρών μια βδομάδα αργότερα, στις 9 και 10 Οκτωβρίου.

Άντρος Αντωνίου Πρόεδρος Power Drift Club - ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΛΑΓΙΟΛΙΣΘΗΣΗΣ Cyprus MOTORSPORT FEDERATION CMF DRIFT CYPRUS NATIONAL TEAMΟι δυνατότητες διάκρισης υπάρχουν και στους δύο θεσμούς αφού οι Κύπριοι αθλητές με τις επιδόσεις τους σε προηγούμενες χρονιές έδειξαν ότι έχουν τα φόντα να διακριθούν. Το 2019, στον αγώνα Touge στη Νιγρίτα, ο Χαράλαμπος Τσουρής κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης μετά τη νίκη του στο συγκεκριμένο αγώνα, με δεύτερο τον Πάμπο Χαραλάμπους και τέταρτο τον Κυριάκο Μάριου. Επίσης, στην πίστα των Σερρών, ο Άντρος Αντωνίου κατέλαβε την τρίτη θέση γενικής το 2018

group b audi quattro

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK