Στην Πάφο πέφτει η αυλαία του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι Psaltis/ENEOS 2022

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil 7ος Γύρος: Το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Δεκεμβρίου διοργανώνεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ο τελευταίος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι Psaltis/ENEOS. SIMOS GALATARIOTIS IOANNOU - 1οι Γαλαταριώτης -Ιωάννου

Το φετινό Ράλι Αφροδίτης περιλαμβάνει οκτώ ειδικές διαδρομές (τέσσερις επαναλαμβανόμενες) συνολικής απόστασης 116 αγωνιστικών χιλιομέτρων οι οποίες χωρίζονται σε δύο μέρες και θα γίνουν στην καρδιά του δάσους Πάφου. Πρόκειται για κλασσικές ορεινές διαδρομές οι οποίες έχουν αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολίας και απαιτείται σωστή στρατηγική από τα πληρώματα.

2οι Δημοσθένους_Χριστοδούλου psaltis autoparts eneos cyprus palm trees rally 2022 panikos polycarpouΗ εκκίνηση θα δοθεί στο χώρο στάθμευσης στο κέντρο της Πάφου το Σάββατο στις 10:00 και ακολούθως θα διεξαχθούν οι ειδικές Αργάκα (11:03) και Σελλάδι της Αφτουλλίνας (11:31). Ακολουθεί ανασυγκρότηση και οι δυο προαναφερθέντες ειδικές θα επαναληφθούν στις 13:44 και 14:12 αντίστοιχα. Οι ειδικές της Κυριακής είναι η Αναδιού (10:08) και Σταυρός (10:36), οι οποίες επίσης θα επαναληφθούν στις 12:29 και 12:57 μετά την ενδιάμεση ανασυγκρότηση. Ο τερματισμός θα γίνει στις 3 το απόγευμα στον χώρο στάθμευσης στο κέντρο της Πάφου.

PETROS PANTELI - PAMPOS LAOS - 2οι Πέτρος Παντελή - Πάμπος ΛαόςΣτον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 24 πληρώματα και πέραν από τη γενική κατάταξη όπου κρίθηκε ο πρωταθλητής, στις υπόλοιπες και κατηγορίες όλα είναι ανοικτά. Από τους εφτά αγώνες του προγράμματος προσμετρούν τα πέντε καλύτερα αποτελέσματα και με τη βαθμολογία στον τελευταίο αγώνα να είναι 1.5 ίσως υπάρξουν ανατροπές.

Πολυκάρπου - Σιάλος - POLYKARPOU SIALOS PEUGEPTΑπό τις συμμετοχές ξεχωρίζουμε την παρουσία των πέντε φορές πρωταθλητών Κύπρου Γαλαταριώτη/Ιωάννου με Volkswagen Polo R5 οι οποίοι κλείδωσαν το πρωτάθλημα στον προηγούμενο αγώνα.  Κυριότεροι τους αντίπαλοι οι νικητές του προηγούμενου αγώνα Δημοσθένους/Χριστοδούλου με Skoda Fabia R5, αλλά και οι Παντελή/Λαός με το SKF Citroen DS3 R5.  

Στην κατηγορία RC2, φαβορί για την κατάκτηση της νίκης αλλά και του πρωταθλήματος είναι οι πρωτοπόροι στην βαθμολογία Παφίτης/Γραμμένος με Mitsubishi Lancer Evo ΙΧ.  Απέναντι τους θα βρουν τους Γιώργο και Παύλο Εγγλέζου με το KYB MitsubishiLancer Evo IX οι οποίοι θα προσπαθήσουν να ξορκίσουν την ατυχία του προηγούμενου αγώνα και με νίκη να κατακτήσουν αυτοί το φετινό πρωτάθλημα.  

1οι 2WD Τιμοθεου - Σιάλος timotheou sialos rally of cyprus 2022Συνδυασμοί που θα παλέψουν για τη διάκριση στην κατηγορία είναι επίσης και οι Μιχαηλίδης/Δαμιανού (Subaru Impreza) και Χριστοδούλου/ Ξενοφώντος (Subaru Impreza). Στην κατηγορία RCS2 οι φετινοί πρωταθλητές Κωνσταντίνου/Φιλιπίδης επέλεξαν να μην δώσουν το παρών τους αφήνοντας ανοικτό το κεφάλαιο νικητής. Οι Σωκράτους/Ευριπίδους, Πενταράς/Τίλλευ, Μαρασινός/ Νέστωρος και Κωνσταντίνος και Σάββας Ζάκου θα διεκδικήσουν τις δίκες τους πιθανότητες, την ίδια στιμγή που επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο Αντώνη Χειλιμήντρης και με συνοδηγό τον Κώστα Λαό θα επιδιώξουν ένα πλασάρισμα ψηλά στην κατηγορία..

Στη δικήνητη κατηγορία με αγωνία αναμένεται η μάχη μεταξύ των Τιμοθέου/Π.Σιάλο και Πολυκάρπου/Κ.Σιάλο, οι οποίοι χωρίζονται από μόλις τρείς βαθμούς και θέλουν πάση θυσία τη νίκη που ισοδυναμεί με πρωτάθλημα.  

Στην κατηγορία RCS1 δύο πληρώματα θα κυνηγήσουν νίκη/πρωτάθλημα, οι Σοφοκλέους/Παντελίδης και Καθητζιώτης/ Ξενοφώντος, με τους Ζάκου/Αναστασίου να είναι ικανοί ακόμη και για την νίκη. Στην RC5 Σωτήρης και Χρίστος Πετρακίδης και Σκορδής/Προδρόμου είναι τα δυο πληρώματα που θα αγωνιστούν με φόντο τον τίτλο στην κατηγορία. Μόλις ένα πλήρωμα στην κατηγορία των ιστορικών, αυτό του Γιώργου Πικκή που θα αγωνιστεί με το βετεράνο Φαίδρο Καραολή στη θέση του συνοδηγού στο FordEscort MKII.

Κύριος Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία Ψάλτης Auto Parts με τις μπαταρίες Exide και την Comline Auto Parts.

top 10: Δέκα SUV μέχρι 20,000 στην Κύπρο

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK