Στην Πάφο κρίνονται οι τίτλοι του Πρωταθλήματος Ράλι Psaltis/ENEOS

Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil Ράλι Αφροδίτης – 7ος Γύρος

Γιάγκου-ΚυριάκουΤο Σαββατοκύριακο 12 και 13 Δεκεμβρίου διεξάγεται ο τελευταίος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι Psaltis/ENEOS. Τον αγώνα διοργανώνει ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Πάφου και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Το φετινό Ράλι Αφροδίτης περιλαμβάνει οκτώ ειδικές διαδρομές (τέσσερις επαναλαμβανόμενες) συνολικής απόστασης 117,88 αγωνιστικών χιλιομέτρων οι οποίες χωρίζονται σε δύο μέρες και θα γίνουν στην καρδιά του δάσους Πάφου. Πρόκειται για κλασσικές ορεινές διαδρομές οι οποίες έχουν αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολίας και απαιτείται σωστή στρατηγική από τα πληρώματα, καθώς οι συνεχόμενες στροφές εύκολα μπορούν να φέρουν το λάθος που ίσως στοιχίσει αρκετά σε χρόνο.

QUIZ: Είσαι όντως γνώστης της Ιαπωνικής σχολής;

Γαλαταιώτης-ΙωάννουΤο Σάββατο το μεσημέρι θα διεξαχθούν οι ειδικές Ίνια-Νέο Χωριό (11:53) και Αργάκα-Σταυρός (12:36) οι οποίες θα επαναληφθούν το απόγευμα, η πρώτη στις 15:09 και η δεύτερη στις 16:02. Η Κυριακή περιλαμβάνει ακόμα δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές, τις Αναδιού-Σταυρός (10:03), Σταυρός-Φράγμα Καναβιού (10:36), οι οποίες θα επαναληφθούν στις 13:14 και 13:47 αντίστοιχα. Το μεγάλο φινάλε της φετινής σεζόν ξεκινά και ολοκληρώνετε από την Πλατεία Δημαρχείου Πάφου όπου θα βρίσκεται η ράμπα εκκίνησης/τερματισμού, με το χώρο εξυπηρέτησης να βρίσκεται στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όταν μιλούν οι πρωταθλητές… ΑΚΟΥΣ!

Παντελή-ΧριστοδούλουΟ τελευταίος αγώνας συγκέντρωσε 19 συμμετοχές εκ των οποίων τέσσερα μεικτά πληρώματα, με τον αγώνα να κρίνει και τον φετινό πρωταθλητή. Οι δύο φορές πρωταθλητές Κύπρου Γαλαταριώτης/Ιωάννου με Volkswagen Polo R5 είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Κύριοι αντίπαλοι στη μάχη του τίτλου είναι οι περσινοί πρωταθλητές Παντελή/Χριστοδούλου με Citroen DS3 R5 αλλά και οι Γιάγκου/Κυριάκου με το Hyundai i20 R5.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα αυτοκίνητα των οδηγών της F1

Τσουλόφτας-ΗλίαΣτην εξίσωση προσθέτουμε και το πλήρωμα των Τσουλλόφτα/Ηλία με Volkswagen Polo R5, οι οποίοι παρόλο που δεν κυνηγούν τον τίτλο του πρωταθλητή μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα αφού είναι ένα από τα φαβορί για τη νίκη.

Αντωνίου-ΠιερήΣτην κατηγορία RC2 το πλήρωμα των Χριστοδούλου/Ξενοφώντος (Subaru Impreza) θέλουν ένα απλό τερματισμό για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Στην κατηγορία RC4, το πλήρωμα των Χρυσόστομου Παντελή/Θωμά Θεοφάνους (Ford Fiesta) εκτός από νίκη “βολεύονται” και με τερματισμό μέχρι μία θέση πίσω από τους δεύτερους στη βαθμολογία Γιώργο Τανούση/Χριστόδουλο Χριστοδούλου για να εξασφαλίσουν τον τίτλο. Τέλος, στην κατηγορία RCS2, οι Κλεάνθης Έλληνας/Μιχαλάκης Μιχαήλ (Mitsubishi Lancer EVO7) θέλουν ένα απλό τερματισμό για να κατακτήσουν το φετινό πρωτάθλημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα έξι ταχύτερα Γερμανικά αυτοκίνητα στην ιστορία

Παντελή-ΘεοφάνουςΧορηγός του αγώνα αλλά και του φετινού Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι είναι η εταιρία ΨΑΛΤΗΣ Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.