Στην Κύπρο ο μεγάλος τελικός του Drift Kings International Series

Τελικός Drift Kings International Series – 21-22-23 Οκτωβρίου – Achna Speedway: Το τριήμερο 21-22-23 Οκτωβρίου η Κύπρος θα φιλοξενήσει τον μεγάλο τελικό του Drift Kings International Series. Μετά από αρκετό καιρό, το όραμα παίρνει σάρκα και οστά και οι φίλοι των αγώνων πλαγιολίσθησης θα έχουν την ευκαιρία για πρώτη φορά στα χρονικά να δουν τους κορυφαίους Ευρωπαίους οδηγούς του Drift Kings ενάντια στην ελίτ των Κύπριων οδηγών.

Διοργανωτής είναι η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου η οποία φέρνει αυτό τον αγώνα με τη στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Υπουργείου Οικονομικών.

Χώρος διεξαγωγής είναι η πίστα Achna Speedway και πιο συγκεκριμένα η Kuma, εκεί όπου αναμένεται να γίνουν μεγάλες μάχες για την επικράτηση. Το πρόγραμμα αρχίζει από την Παρασκευή το πρωί με ενημέρωση των οδηγών και στη συνέχεια θα συνεχιστεί με προπόνηση όλων δυο κατηγοριών μέχρι τις έξι το απόγευμα.PRO Πάμπος Χαραλάμπους

Το Σάββατο μετά την πρωινή ενημέρωση και ακόμα μια προπόνηση αρχίζει ο αγώνας με μονά βαθμολογημένα της κατηγορίας SEMIPRO στις 13:30 και ακολουθούν τα μονά βαθμολογημένα της κατηγορίας PRO στις 14:00. Η μέρα ολοκληρώνεται με το ΤΟΡ 16 της κατηγορίας SEMIPRO με ώρα έναρξης τις 16:30.

Την Κυριακή οι μάχες κορυφώνονται με τις διπλές αναμετρήσεις της κατηγορίας PRO. Μετά το πρωινό ζέσταμα θα γίνει παρουσίαση των πρωταγωνιστών στις 13:00, θα ακολουθήσουν οι μάχες του ΤΟΡ 32 και ο αγώνας όπως και η χρονιά για το Drift Kings International Series θα ολοκληρωθεί με τις υπόλοιπες μάχες και τις απονομές γύρω στις 18:00.

Ευτύχιος Χριστοδούλου SEMI PROΣτον μεγάλο τελικό δήλωσαν συμμετοχή οι πρωταγωνιστές του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Πλαγιολίσθησης και είναι έτοιμοι να διασταυρώσουν τα ξίφη τους με τους οδηγούς που πρωταγωνίστησαν στο φετινό Drift Kings.

Στην κατηγορία PRO. ο Piter Koslowski έρχεται να δείξει στο Κυπριακό κοινό τις δυνατότητες του σαν οδηγός όντας ο φετινός πρωταθλητής. Απέναντι στους Κύπριους οδηγούς θα είναι οι Χαράλαμπος Χρυσανθόπουλος, Martin Masek, Dimo Georgtev, Pawel Hudecek, Νίκος Ζάχος, Voltech Sofan, Gediminas Levickas, η πρωταθλήτρια SEMIPRO και Queen Natalia Locsak και η Sandra Janusauskate.

Από πλευράς Κυπριακών συμμετοχών σημαιοφόρος μπορεί να χαρακτηριστεί ο περσινός πρωταθλητής Κύπρου Γιώργος Χριστοφόρου, ο οποίος αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στο φετινό πρωτάθλημα Drift kings ολοκληρώνοντας δεύτερος στην βαθμολογία. Ακόμα ένας οδηγός που συμμετείχε στο ίδιο πρωτάθλημα, ο Άντρος Αντωνίου, τερμάτισε πέμπτος στην τελική κατάταξη και με το ENEOS X Nissan Skyline θα επιδιώξει ένα πλασάρισμα ψηλά στον αγώνα.

Οδηγός με βλέψεις για νίκη είναι ο Πάμπος Χαραλάμπους με το ENEOS BMW, ο φετινός πρωταθλητής Σέργιος Γρηγορίου, ο Αλέξης Χάρης Γεωργίου με το ENEOS Nissan Sylvia, ο Πάμπος Νικολάου με το ENEOS Nissan Sylvia, όπως επίσης και ο Δημητράκης Χριστοφή με το ENEOS BMW.

Άντρος Αντωνίου vs Πάμπος Νικολάου Andros Antwniou pampos nikolaou psaltis autoparts eneosΣτα αξιοσημείωτα είναι η επιστροφή του Νικόλα Νικόλα Πατάκ στην αγωνιστική δράση όπου θα επιδιώξει να είναι ανταγωνιστικός και επίσης στη μάχη για νίκη, στόχο που έχουν επίσης και οι Δαυίδ Δαυίδ, Κυριάκος Μάριου (Τσόδας), Σίμος Τίκκης και Χαράλαμπος Τσουρής.

Στην κατηγορία SEMIPRO ο Κύπριος πρωταθλητής με το ENEOS BMW Ευτύχιος Χριστοδούλου θα αναμετρηθεί με τους γνώριμους του Σάββα Σπύρου, Γιάννο Μιχαήλ, Starfan Sorin, Αντώνη Νικολάου και Χρίστο Λοΐζου, ενώ επιπρόσθετα στην ίδια κατηγορία θα αγωνιστούν επίσης οι Παύλος Σαμαράς και Ηλίας Γρύλλης.

Μέγας Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία Psaltis Autoparts και τα διεθνούς φήμης λιπαντικά ENEOS.

TOP 10: Τα 10 καλύτερα Drift Cars όλων των εποχών!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK