Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 στην πίστα Daytona Raceway η πρώτη αγωνιστική συνάντηση του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Karting 2019 με συμμετοχή αθλητών στις κατηγορίες την Mini, την Open Και την KZ2.

Στην Mini κατηγορία ο Αλέξανδρος Ζένιου πήρε τη νίκη με δεύτερο τον Τζώρτζη Χριστοδούλου και τρίτο τον Νικόλα Γεωργίου. Στην κατηγορία Open η Φώτια Θεοδώρου επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της κερδίζοντας και τους δύο αγώνες. Στον πρώτο αγώνα δεύτερος ήταν ο Ανδρέας Ιωάννου του οποίου το καρτ παρουσίασε πρόβλημα ενώ τρίτος τερμάτισε ο Γιώργος Ορφανίδης. Στον δεύτερο αγώνα, πίσω από την Φώτια, τερμάτισε δεύτερος ο Γιώργος Ορφανίδης με τρίτο τον Ανδρέα Κωνσταντινίδη ο οποίος έτρεξε για πρώτη φορά με το νέο του  Kart.

Στην μεγάλη κατηγορία των εξατάχυτων ΚΖ2 το φαβορί, ο Κωνσταντίνος Χριστοδουλίδης, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που τον ήθελαν πρώτο και στους δύο αγώνες. Τη δεύτερη θέση στον πρώτο αγώνα πήρε ο Στέλιος Κυθρεώτης ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Χρίστος Δημητρίου. Στον δεύτερο αγώνα, πίσω από τον Χριστοδουλίδη, τερμάτισε ο Δημητρίου παρά την ασφυκτική πίεση που δέχθηκε από τον Κυθρεώτη. Ο τελευταίος αντιμετώπισε πρόβλημα με το καρτ του.

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα 2019 αποτελείται από  πέντε αγωνιστικές συναντήσεις ενώ  συνολικά θα διεξαχθούν δέκα αγώνες  (δύο Αγώνες σε κάθε συνάντηση). Το Πρωτάθλημα διοργανώνει η Κυπριακή Επιτροπή Karting (Cyprus Karting Committee) κάτω από την αιγίδα του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου (εκπροσώπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου F.I.A. και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Karting CIK/FIA). Χορηγοί του πρωταθλήματος είναι η εταιρεία Cavaway, η Pantone Signs και η Gemstark Trading.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.