Πρεμιέρα για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift by Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil – 1ος γύρος

Νικόλας ΝικόλαΤην ερχόμενη Κυριακή 18 Απριλίου διεξάγεται στην πίστα Achna Speedway ο πρώτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Πλαγιολίσθησης By Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil. Τον αγώνα διοργανώνει το PowerDrift Club υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Πάμπος ΝικολάουΧώρος διεξαγωγής της πρεμιέρας έχει επιλεγεί το ‘Parking’. Σχεδιαστικά η πίστα θα ακολουθήσει και φέτος το Ευρωπαϊκό Drift με τις πολύ ψηλές ταχύτητες, τις ακραίες στροφές και τα επιθετικά περάσματα. Οι κριτές που έχουν την ευθύνη για τις βαθμολογίες για το φετινό παγκύπριο πρωτάθλημα είναι οι κριτές του King Of Europe/King Of Nations.

Γιώργος ΧρστοφόρουΣτις συμμετοχές, ξεκινώντας από την κατηγορία Pro, ο περσινός Πρωταθλητής Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» έχει σαν στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Απέναντι του όμως θα βρει πολύ ανταγωνιστικούς οδηγούς όπως τους Κυριάκου Μάριος «Τσόδα», Σέρbγιος Γρηγορίου, Δαύιδ Δαυίδ, Πάμπος Νικολάου αλλά και τον Πρόεδρο του Power Drift Club Άντρο Αντωνίου. Απο την Semi-Pro στην Pro ανεβαίνουν ο περσινός Πρωταθλητής Πόλυς Κωνσταντίνου και ο εντυπωσιακός Νέστωρας Νέστωρος. Στην κατηγορία Pro είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις αφού όλοι οι οδηγοί που δήλωσαν συμμετοχή έχουν τις δικές τους πιθανότητες για την νίκη στον πρώτο αγώνα.  Στην κατηγορία Semi-Pro μετά την μετακίνηση των δύο πρωτοπόρων του περσινού πρωταθλήματος στην μεγάλη κατηγορία, μαζί με την παρουσία νέων οδηγών τα πάντα είναι ρευστά και στην ουσία δεν υπάρχει το μεγάλο φαβορί.

TOP 10: Τα 10 καλύτερα Drift Cars όλων των εποχών!Το πρόγραμμα του αγώνα  αρχίζει στις 10:00 με την προθέρμανση. Στις 11:00 ξεκινά το αγωνιστικό κομμάτι με τα μονά βαθμολογημένα περάσματα. Με την ολοκλήρωση τους στις 13:00 θα υπάρξει ένα μικρό διάλειμμα μέχρι τις 14:00 όπου μετά είναι η κορύφωση του αγώνα με τα διπλά περάσματα. Ο αγώνας αναμένεται να ολοκληρωθεί με την στέψη των νικητών στις κατηγορίες Pro και Semi Pro στις 18:00. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά από στο κανάλι sports1HD channel της Cablenet.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.