Που να παρακολουθήσετε τις ειδικές διαδρομές του Ράλι Φοινικούδων (Google Maps) 

Πατήστε πάνω στο “Σημείο θέασης” για να χρησιμοποιήσετε “google maps” 

Σάββατο 20 Μάϊου
Ε.Δ.  1 + 3 Κελιά
Απόσταση 19,52 χιλιόμετρα
Ωράριο: (1 η) 12:33 – (3η) 14:44

Σημείο θέασης 1
Αριστερή στροφή από χώμα σε άσφαλτο (1α) και σε 150 μέτρα δεξιά ασφάλτινη στροφή (1β)
Μπαίνετε μέσα στο χωριό Αβδελλερό και στρίβετε δεξιά από την εκκλησία προς Τρούλλους. Σε 200 περίπου μέτρα θα σταματήσετε μπροστά από το σημείο 3α. Η δεξιά ασφάλτινη στροφή απέχει μόλις 150 όπως προχωρεί η ειδική διαδρομή.

Σημείο θέασης 2
Αριστερή συνεχόμενη στροφή (2α) και σε 100 μέτρα δεξιά ανηφορική (2β)
Παίρνετε το δρόμο από Αραδίππου προς Αθηαίνου. Σε περίπου επτά χιλιόμετρα θα βρείτε την αερογέφυρα από όπου περνά η ειδική διαδρομή. Σταθμεύσετε με ασφάλεια και στα αριστερά θα δείτε την δεξιά ανηφορική στροφή.

Σημείο θέασης 3
Αριστερή ασφάλτινη φουρκέτα
Από τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λάρνακας παίρνετε την έξοδο για Λυμπια-Αθηαίνου. Κατευθύνεστε δεξιά προς Αθηαίνου και σε 1.5 χλμ φτάνετε σε Τ-Junction. Προχωρήστε αριστερά προς Αθηαίνου όπου σε δύο χλμ θα δείτε στα δεξιά σας τον τερματισμό της ειδικής. Όμως, για να πάτε στο σημείο θα προχωρήσετε ευθεία προς Αθηαίνου και σε 3.8 χλμ θα φτάσετε σε διχάλα για να κατευθυνθείτε δεξιά. Σε 1.5 χλμ θα φθάσετε σε διασταύρωση και θα στρίψετε δεξιά. Προχωρήστε για δύο χλμ και θα βρεθείτε στο σημείο.

Ε.Δ.  2 + 4 Κόσιη
Απόσταση 07,13 χιλιόμετρα
Ωράριο: (2 η) 13:11 – (4η) 15:22

Σημείο θέασης 1
Περιγραφή: Γρήγορες θεαματικές συνεχόμενες στροφές
Από τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λάρνακας παίρνετε την έξοδο για Λυμπια-Αθηαίνου. Κατευθύνεστε δεξιά προς Αθηαίνου και σε 1.5 χλμ φτάνετε σε Τ-Junction. Προχωρήστε δεξιά προς Κόσιη (στα 500 στα αριστερά βρίσκεται η εκκίνηση) και σε δέκα περίπου χιλιόμετρα θα βρείτε στα αριστερά το εκκλησάκι «Παναγία των Αμπελιών». Στρίβετε αριστερά και σε ένα περίπου χιλιόμετρο (καλός χωματόδρομος) θα βρεθείτε στο σημείο.

Σημείο θέασης 2
Περιγραφή: Αριστερή στροφή με jump
Παίρνετε το δρόμο από Αραδίππου προς Αθηαίνου. Σε περίπου πέντε χιλιόμετρα θα συναντήσετε την πινακίδα προς Αβδελλερό. Συνεχίστε ευθεία για ακόμα 400 μέτρα και θα πάρετε το χωματόδρομο στα αριστερά. Εκεί θα είναι ο τερματισμός της ειδικής διαδρομής. Μπορείτε να δείτε τα αγωνιστικά σε μεγάλη απόσταση με γρήγορες κατηφορικές ανοικτές στροφές. Θέαμα και στον τερματισμό της ειδικής με το jump να βρίσκεται μόλις μερικά μέτρα μετά το flying finish

Ε.Δ.  5 Achna Speed Way
Απόσταση 02,20 χιλιόμετρα
Ωράριο: 17:10 

Από τον αυτοκινητόδρομο από Λάρνακα προς Παραλίμνι θα βγείτε στην έξοδο προς Δεκέλεια και θα κατευθυνθείτε αριστερά. Σε περίπου πέντε χιλιόμετρα θα δείτε τις πινακίδες προς Achna SpeedWay και θα πάτε δεξιά.

Κυριακή 21 Μάϊου 
Ε.Δ. 6 + 8 Κοτσιάτης
Απόσταση 11,00 χιλιόμετρα
Ωράριο: (6 η) 10:33 – (8η) 13:39

Σημείο θέασης 1 – Μαθιάτης
Περιγραφή: Κλειστή δεξιά φουρκέτα (φώτο: 2b). 80 μέτρα πιο πριν υπάρχουν γρήγορες θεαματικές στροφές (φώτο: 2a).
Στη συμβολή του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λάρνακας – Λεμεσού κατευθυνόμαστε προς Λάρνακα. Στην πρώτη έξοδο που βρίσκουμε πάμε αριστερά προς Νήσου. Στο τέρμα του δρόμου ακολουθούμε κατεύθυνση αριστερά και αμέσως όταν περάσουμε κάτω από τον αυτοκινητόδρομο στρίβουμε δεξιά προς Αγία Βαρβάρα και Μαθιάτη.  Όταν φτάσετε στο χωρίο  (Μαθιάτη) στρίβετε δεξιά προς Ιερό Ναο Παναγίας Γαλακτοτροφούσας  – Κοιμητήριο (μικρή ξύλινη ταμπέλα)

Σημείο θέασης 2
Περιγραφή: Ανοικτές συνεχόμενες γρήγορες στροφές
Από το χωριό Μαθιάτης προς Αναλυόντα, μετά από 500 περίπου μέτρα, πάμε δεξιά από τη διχάλα. Σε ένα περίπου χιλιόμετρο θα βρεθείτε στο σημείο

Σημείο θέασης 3
Περιγραφή: Κλειστή αριστερή στροφή και jumps στη συνέχεια
Παίρνουμε το δρόμο από Αγία Βαρβάρα προς Μαρκί. Στην έξοδο της Αγίας Βαρβάρας και ακριβώς μετά τα τελευταία σπίτια θα συναντήσετε κίτρινη πινακίδα (50Km). Μπαίνετε στο στενό δρομάκι αριστερά και σε δύο χιλιόμετρα (χωματόδρομος σε πολύ καλή κατάσταση) θα βρεθείτε στην ειδική διαδρομή, σε κλειστή αριστερή στροφή. Εάν προχωρήσετε με τα πόδια ακόμα 200 περίπου μέτρα θα συναντήσετέ διαδοχικά jumps.

Ε.Δ. 7 + 9 Σταυροβούνι
Απόσταση 14,25 χιλιόμετρα
Ωράριο: (7 η) 11:31 – (9η) 14:37 

Σημείο θέασης 1
Περιγραφή: Συνεχόμενη δεξιά στροφή (1α) και συνεχόμενη αριστερή στροφή (1β)
Από τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού βγαίνετε από την έξοδο Κόρνου (έξοδος 11) και στρίβετε αριστερά προς το Σταυροβούνι. Στη διασταύρωση προχωράτε απέναντι προς το χωριό Πυργά. Περνάτε μέσα από το χωριό μέχρι να βρείτε διχάλα με ταμπέλα που δείχνει δεξιά προς «Λατομείο Πυργών». Στρίψετε δεξιά και προχωρήστε για 1,5χλμ και στο αδιέξοδο μπήτε δεξιά σε χωματόδρομο. Σε λιγότερο από 400 μέτρα θα βρεθείτε στην ειδική. Για να πάτε στο σημείο 1β πρέπει να περπατήσετε γύρω στα 200 μέτρα στα δεξιά. Αν προχωρήσετε ακόμα 200 μέτρα θα βρεθείτε στο σημείο 1α.

Σημείο θέασης 2
Περιγραφή: Κλειστή ασφάλτινη δεξιά στροφή
Ακολουθείστε την περιγραφή προς το προηγούμενο σημείο με τη διαφορά ότι δεν θα στρίψετε δεξιά από την πινακίδα «Λατομείο Πυργών», αλλά θα συνεχίσετε ευθεία για άλλα 400 μέτρα. Θα στρίψετε δεξιά προς Παναγία Στάζουσα και σε λιγότερο από ένα χιλιόμετρο θα βρεθείτε στο σημείο. Παρακαλείστε όπως τα αυτοκίνητα σας τα σταθμεύετε στη άκρη του δρόμου, καθώς ο δρόμος χρησιμοποιείτε ως έξοδος διαφυγής σε περίπτωση ατυχήματος στην ειδική διαδρομή.

Σημείο θέασης 3
Περιγραφή: Ασφάλτινη αριστερή φουρκέτα
Στην είσοδο του χωριού Κλαυδιά θα συναντήσετε την πρώτη διχάλα (Καφενείο) και παίρνετε δρόμο στα δεξιά. Προχωρήστε ευθεία προς την έξοδο του χωριού και μετά από δύο χιλιόμετρα θα βρεθείτε στο σημείο θέασης.

Όλες οι ειδικές διαδρομές

Δείτε όλα τα πληρώματα του Ράλι Φοινικούδων

ραλι φοινικουδων ολα τα πληρώματα 2022 palm trees rally 2022

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK