Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι by Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil –1ος Γύρος

Πρεμιέρα από τη Αμμόχωστο για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι by Psaltis Autoparts 2023. To Ράλι Ανατολικό Σαφάρι διοργανώνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 18-19 Φεβρουαρίου το Σωματείο Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Οι γρήγορες ειδικές διαδρομές κατάφεραν να προσελκύσουν 29 πληρώματα, πέντε από τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των ιστορικών.

1οι Γαλαταριώτης_Ιωάννου simos galatariotis psaltis autoparts eneos cyprus palm trees rally 2022 panikos polycarpouΤα πληρώματα θα έχουν να αντιμετωπίσουν δέκα ειδικές διαδρομές με την εκκίνηση να δίδεται το Σάββατο στις 15:00 στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι. Στη συνέχεια θα διεξαχθούν οι ειδικές Παραλιμνίτικα (15:28) και Αγία Θέκλα (16:06). Μετά την ενδιάμεση ανασυγκρότηση στο γήπεδο Τάσος Μάρκου οι δύο ειδικές θα επαναληφθούν ως νυχτερινές στις 18:09 και 18:47 αντίστοιχα. Την Κυριακή, δεύτερη και τελευταία μέρα του αγώνα, θα διεξαχθούν οι ειδικές διαδρομές Χαλοσπιτιά (09:48), Αυγόρου (10:21) και Δασάκι (10:54). Ακολουθεί ανασυγκρότηση στο γήπεδο Τάσος Μάρκου και οι ειδικές Χαλοσπιτιά, Αυγόρου και Δασάκι να επαναλαμβάνονται στις 12:32, 13:05 και 13:38 αντίστοιχα, με τον τερματισμό να είναι ορισμένος στις 15:00 στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.

Χρσίστος Δημοσθένους - Κύπρος Χριστοδούλου Εγγλέζου Παγκύπριο Πρωτάθλημα ΡάλιΌσον αφορά τις συμμετοχές, οι περσινοί πρωταθλητές Σίμος Γαλαταριώτης/Αντώνης Ιωάννου με το VW Polo GTI έχουν τον πρώτο λόγο για επικράτηση και είναι το μεγάλο φαβορί στον αγώνα. Εμπόδιο στους πρωταθλητές θα επιδιώξουν να σταθούν οι Πέτρος Παντελή και Αντώνης Χρυσοστόμου με το Psaltis / SKF Citroen DS3 R5 ενώ στη μάχη της τριάδας αναμένεται να είναι και Χρίστος Δημοσθένους/Κύπρος Χριστοδούλου με Skoda Fabia R5.

Πέτρος Παντελή-Αντώνης Χρυσοστόμου Παγκύπριο Πρωτάθλημα ΡάλιΣτην RC2 οι περσινοί πρωταθλητές Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου με το KYB Mitsubishi Lancer Evo IX αναμένεται να αντιμετωπίσουν σκληρό ανταγωνισμό αφού στους διεκδικητές της νίκης στην κατηγορία συγκαταλέγονται επίσης οι ,Σταύρος Αντωνίου και Δημήτρης Πιερή με το Psaltis Autoparts / ENEOS Mitsubishi Lancer EVO X, οι Χρίστος Χριστοδούλου/Ευάγγελος Ξενοφώντος με Subaru Impreza, οι Κώστας Μιχαηλίδης/Ανδρέας Νέστωρος με Mitsubishi Evo XI, καθώς επίσης και οι Γιώργος Νέστωρος/Γιάννος Καλλής με το ENEOS Mitsubishi Lancer Evo X που επιστρέφουν στην ενεργό δράση, αλλά και οι Κυριάκος Κυριάκου/Χρίστος Αριστείδου με το Wolf Subaru Impreza. Την κατηγορία συμπληρώνουν οι Μάριος Ποταμού/Χρυσοβαλάντης Jackson που θα τρέξουν με το Wolf Subaru Impreza.

Γιώργος & Παύλος Εγγλέζου Παγκύπριο Πρωτάθλημα ΡάλιΣτην κατηγορία RCS2 θα τρέξουν τέσσερα πληρώματα εκ των οποίων και ο περσινός πρωταθλητής Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου με συνοδηγό τον Ελένιο Νικολάου και αυτοκίνητο Mitsubishi Lancer Evo VII, με όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά καθώς και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες έχουν μοιρασμένες πιθανότητες διάκρισης,. Στην κατηγορία RCL1 θα αγωνιστούν δυο πληρώματα, οι Κλεάνθης Έλληνας/Μιχαλάκης Μιχαήλ (FORD FIESTA DYTKO) και Φλώρος Νικολάου/Άγγελος Μακρίδης (Mitsubishi Mirage DYTKO). Στην κατηγορία RC3 θα αγωνιστούν μόνο οι Σοφιανός Ρούσος/Ανδρέας Γιαννακού με Ford Fiesta Rally 3. Στην δικίνητη κατηγορία μεγάλο φαβορί είναι οι Χρυσόστομος Παντελή/Τούλλης Αριστοδήμου με Peugeot 208 ενώ απέναντι τους θα βρουν τους Γιαννάκη Τζιωρτζή /Ανδρέα Χρυσοστόμου με Ford Fiesta και Λούη Παπαγεωργίου και Τάκη Σταύρου με Citroen DS3.

Στην κατηγορία RC5 θα αγωνιστούν οι περσινοί πρωταθλητές Χριστος Σκορδής/Πρόδρομος Χρυσάνθου με Ford Fiesta ενώ στην κατηγορία RC1 οι περσινοί πρωταθλητές Σοφοκλέους/Παντελίδης είναι το μεγάλο φαβορί, όμως αναμένετε να έχουν σκληρό ανταγωνισμό από τους Θωμά Θεοφάνους/Άγγελο Ξενοφώντος (Peugeot 106) και Χαράλαμπο Καθητζιώτη/Παναγιώτη Γεωργίου (Hyundai Accent). Τέλος, διέλευση από την ειδική Χαλοσπιτιά θα πραγματοποιήσουν και πέντε ιστορικά αγωνιστικά.

Κύριος Χορηγός του πρωταθλήματος είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts και τα λιπαντικά ENEOS ενώ υποστηρικτές του αγώνα με τις μπαταρίες Exide, η Comline Auto Parts και η SKF.

top 10: Δέκα SUV μέχρι 20,000 στην Κύπρο

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK