Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross: Η συνέχεια στην Ποταμιά

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά ο έβδομος και προτελευταίος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross 2019-2020, με διοργανωτή τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας. Η εξέλιξη της σεζόν μέχρι στιγμής είχε πολύ δυνατές μονομαχίες και δυο στροφές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος σε ορισμένες κατηγορίες υπάρχουν τα φαβορί για τον τίτλο ενώ σε κάποιες άλλες το τοπίο ακόμα να ξεκαθαρίσει.

motocross cyprusΜετά και την παρέλευση έξι αγώνων στη μεγάλη κατηγορία, την ΜΧ1, όλα εξακολουθούν να είναι ρευστά όσον αφορά τον τίτλο, με τρεις αναβάτες να διεκδικούν από την αρχή της σεζόν επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα.

Ο Χρύσανθος Γεωργίου προηγείται στη βαθμολογία κατά 8 βαθμών του δεύτερου Μιχάλη Πάμπουκκα και 9 του τρίτου Χρίστου Τσαγγαρά. Παρόλο που έχει προβάδισμα δεν μπορεί να αισθάνεται άνετος καθώς η νίκη που πέτυχε τον προηγούμενο αγώνα ο Πάμπουκκας τον κράτησε σε τροχιά τίτλου. Στον προτελευταίο αγώνα η νίκη είναι μονόδρομος για τον Πάμπουκκα ούτως ώστε να μπορέσει να έχει ακόμα μια ευκαιρία να ανατρέψει τα δεδομένα στον τελευταίο αγώνα. Τα ίδια δεδομένα ισχύουν και για τον περσινό πρωταθλητή Χρίστο Τσαγγαρά ο οποίος επίσης θέλει πάση θυσία να κερδίσει στην προσπάθεια που κάνει για υπεράσπιση του τίτλου.

Στην κατηγορία ΜΧ2 ο Άριστος Γεωργίου είναι το φαβορί για ακόμα μια νίκη. Είναι πρωτοπόρος στη βαθμολογία με 42 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο Χρίστο Κημήτρη και ταυτόχρονα φαβορί για τον τίτλο. Μέχρι στιγμής μετρά το απόλυτο και είναι το φαβορί για ακόμα μια νίκη.

Με τη νίκη που πέτυχε ο Παντελής Αντωνίου στον προηγούμενο αγώνα έδωσε νέο χρώμα στην κατηγορία ΜΧΟΡΕΝ καθώς μείωσε στους 10 βαθμούς τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Αριστόδημο Έλληνα. Σε μια πίστα που πάντα πάει καλά, η μονομαχία μεταξύ των δυο αναβατών είναι αυτή που αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρων των φιλάθλων.

Στην κατηγορία MX3 OVER ο Μαρίνος Τσαγγαράς έχασε για πρώτη φορά φέτος στον προηγούμενο αγώνα όμως εξακολουθεί να προηγείται στη βαθμολογία με 48 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο Γιώργο Σιδερένιο ο οποίος στον προηγούμενο αγώνα ήταν ο νικητής, γεγονός που τον καθιστά και πάλι εκ των διεκδικητών της νίκης και στον έβδομο αγώνα.

Στην κατηγορία ΜΧ65 ο Χριστόφορος Κάρυος έχει προβάδισμα 6 βαθμών από το δεύτερο Χρήστο Κλεόπα. Με το τοπίο να μην είναι ακόμα ξεκάθαρο όσον αφορά τον τίτλο, ο Κάρυος θα επιδιώξει τη νίκη για να αυξήσει το προβάδισμα του εν αντιθέσει με τον Κλεόπα ο οποίος σε περίπτωση νίκης θα μπει για τα καλά στο κόλπο του τίτλου. Τις δικές του πιθανότητες θα διεκδικήσει ο τρίτος στη βαθμολογία Λούκας Σοφοκλέους ο οποίος είναι 33 βαθμούς μακριά από τον πρωτοπόρο. Τέλος, στην κατηγορία MXOPEN FREE ο Αντρέας Παναγή με τη νίκη που πέτυχε τον προηγούμενο αγώνα αποσπάστηκε στη βαθμολογία κατά 13 βαθμούς από το δεύτερο Mustafa Sitki Dersev και είναι το φαβορί για ακόμα μια νίκη. Δυνατοί αντίπαλοι αναμένονται για ακόμα ένα αγώνα οι Μιχάλης Αριστείδου, Βάσος Αριστείδου και Mehmet Tan.

Η Κυριακάτικη συνάντηση θα ξεκινήσει στις 9:30 με τα ελεύθερα δοκιμαστικά, θα ακολουθήσουν τα δυο σκέλη για κάθε κατηγορία και ο αγώνας θα ολοκληρωθεί γύρω στις 3 το απόγευμα με τις απονομές στο χώρο της πίστας.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.