Ο Χρύσανθος Γεωργίου πήρε τον τίτλο στο Πρωτάθλημα Motocross 2019-2020

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου διεξήχθη στην πίστα Αμμοχώστου ο όγδοος και τελευταίος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross για τη σεζόν 2019-2020, με διοργανωτή τη Λέσχη Φίλων Μοτοσικλέτας Αμμοχώστου υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

Στο φινάλε κρίθηκαν και οι τίτλοι στις πέντε από τις έξι κατηγορίες που απαρτίζουν το πρωτάθλημα καθώς η μοναδική κατηγορία που ξεκαθάρισε ο πρωταθλητής ήταν η MX3 OVER στον προηγούμενο αγώνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Τα πέντε καλύτερα αυτοκίνητα με manual κιβώτιο

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρων ήταν αναμφίβολα στραμμένο στη μεγάλη κατηγορία την ΜΧ1 όπου τον τίτλο διεκδικούσαν τρείς αναβάτες. Με προβάδισμα 14 βαθμών πήγε στον τελευταίο αγώνα ο πρωτοπόρος Χρύσανθος Γεωργίου και οδηγώντας εκ του ασφαλούς ολοκλήρωσε τρίτος γενικής και στεύθηκε στην παρθενική του εμφάνιση στην ΜΧ1 Παγκύπριος Πρωταθλητής.

Ο Μιχάλης Πάμπουκκας ήταν ο νικητής στον τελευταίο αγώνα με ισάριθμες νίκες στα δυο σκέλη και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο περσινός πρωταθλητής Χρίστος Τσαγγαράς. Στη βαθμολογία, ο Μιχάλης Πάμπουκκας ολοκλήρωσε δεύτερος πίσω από τον πρωταθλητή Γεωργίου ενώ τρίτος τερμάτισε ο Χρίστος Τσαγγαράς.

Στην κατηγορία ΜΧ2 Άριστος Γεωργίου ήταν το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο και αυτό επαληθεύθηκε στον αγώνα. Η διαφορά των 42 βαθμών που είχε από το δεύτερο Χρίστο Κημήτρη ήταν δύσκολο να καλυφθεί και δεν άφηνε πολλά περιθώρια για ανατροπή.

Ο Γεωργίου κέρδισε και τα δυο σκέλη επισφραγίζοντας τον τίτλο για τη σεζόν 2019-2020. Ο Κημήτρη έμεινε και στις δυο περιπτώσεις δεύτερος με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει δεύτερος τόσο στον αγώνα όσο και στη βαθμολογία. Τρίτος σε αγώνα και βαθμολογία τερμάτισε ο Γιώργος Βαρνάβα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοναδικά sports cars που ξεχάστηκαν! Τα θυμάστε;

Αρκετά μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρων στην κατηγορία ΜΧΟΡΕΝ όπου οι Αριστόδημος Έλληνας και Παντελής Αντωνίου ήταν στη μάχη του πρωταθλήματος. Ο Έλληνας πήγε στον τελευταίο αγώνα με πλεονέκτημα τεσσάρων βαθμών όμως όπως φάνηκε στο τέλος της μέρας δεν ήταν αρκετό.

Ο Αντωνίου κέρδισε και τα δυο σκέλη με αποτέλεσμα να ανατρέψει τα δεδομένα και να κερδίσει το πρωτάθλημα. Ο Έλληνας έμεινε τελικά δεύτερος σε αγώνα και βαθμολογία ενώ ακόμα μια καλή εμφάνιση από τον Αντώνη Γεωργίου συνοδεύτηκε με την τρίτη θέση στον αγώνα και συνάμα στη βαθμολογία.

Στην κατηγορία MX3 OVER ο Μαρίνος Τσαγγαράς εξασφάλισε τον τίτλο από τον προηγούμενο αγώνα όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να κερδίσει ακόμα μια αγωνιστική συνάντηση και να κλείσει ιδανικά τη σεζόν 2019-2020. Ο Γιώργος Σιδερένιος ήταν ο αναβάτης που τερμάτισε δεύτερος, με τον Σπύρο Ηλία να συμβιβάζεται με την τρίτη θέση. Στη βαθμολογία, δεύτερος και τρίτος πίσω από τον πρωταθλητή Τσαγγαρά ολοκλήρωσαν οι Γιώργος Σιδερένιος και Σπύρος Ηλία αντίστοιχα.

Στο φινάλε κρίθηκε και ο τίτλος στην κατηγορία ΜΧ65. Χρήστος Κλεόπα και Χριστόφορος Κάρυος ξεκίνησαν ισόβαθμοι τον τελευταίο αγώνα και αυτός που χαμογέλασε ήταν ο Κλεόπα ο οποίος κέρδισε και τα δυο σκέλη κατακτώντας με αυτό τον τρόπο το πρωτάθλημα. Ο Κάρυος έμεινε δεύτερος σε αγώνα και βαθμολογία, με τον Λούκα Σοφοκλέους να τερματίζει τρίτος στον αγώνα αλλά και στην τελική κατάταξη.

Τέλος, στην κατηγορία MXOPEN FREE κρίθηκε επίσης ο τίτλος στον τελευταίο αγώνα. Η απουσία λόγω τραυματισμού του πρωτοπόρου Ανδρέα Παναγή άνοιγε διάπλατα το δρόμο στους υπόλοιπους διεκδικητές να παλέψουν για το πρωτάθλημα.

Νικητής και στα δυο σκέλη αναδείχθηκε ο Mehmet Tan, με τον Χαράλαμπο Πιλάτου στην πρώτη του εμφάνιση στην κατηγορία να τερματίζει δεύτερος. Τρίτος ολοκλήρωσε ο Mustafa Sikti Dersev αποτέλεσμα που στο τέλος της ημέρας του χάρισε το πρωτάθλημα.

Μετά και την ολοκλήρωση της σεζόν 2019-2020 ακολουθεί κενό τριών εβδομάδων όπου οι αναβάτες πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα για την έναρξη της περιόδου 2020-2021 η οποία αρχίζει με πρεμιέρα στην Πίστα Νεόφυτος Τσαγγαράς στη Μακούντα στις 15 Νοεμβρίου.

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.