Νίκη του Σέργιου Γρηγορίου στον 4ο γύρο του Πρωταθλήματος Drift by Psaltis / Eneos

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil – 4ος γύρος: Πανδαισία θεάματος το βράδυ του Σαββάτου 2 Ιουλίου στην πίστα Achna Speedway για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift By Psaltis ENEOS. Ο τέταρτος αγώνας της σεζόν διοργανώθηκε με επιτυχία από το Power Drift Club και τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

PODIUM SEMI PRO - Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil – 4ος γύρος:Το βράδυ του Σαββάτου χιλιάδες φίλοι του αθλήματος είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντυπωσιακές μονομαχίες και περάσματα υπό το φως των προβολέων, σε ένα αγώνα που είχε ανατροπές και έντονες συγκινήσεις.

Τελικός PRO - Σέργιος Γρηγορίου_Πάμπος Χαραλάμπους Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil – 4ος γύροςΣτην κατηγορία “Pro”, ο Σέργιος Γρηγορίου πήρε την ψηλότερη βαθμολογία (89,67), με ταχύτητα εισόδου στα 109 Χιλιόμετρα. Δεύτερη θέση για τον πολυπρωταθλητή Πάμπο Χαραλάμπους (89,00) με το Psaltis / ENEOS BMW και ταχύτητα εισόδου στα 112 χιλιόμετρα ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο αειθαλής Δημητράκης Χριστοφή «Takamura» (84,33), με το Psaltis / ENEOS BMW,  έχοντας την ψηλότερη ταχύτητα εισόδου από όλους, η οποία ήταν 118 χιλιόμετρα.1ος SEMI PRO Ευτύχιος Χριστοδούλου PODIUM SEMI PRO - Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil – 4ος γύρος:

Στην κατηγορία “Semi Pro” την ψηλότερη βαθμολογία πήρε ο νεαρός Σάββας Σπύρου (71,00) με ταχύτητα εισόδου στα 98 χιλιόμετρα. Δεύτερος ήταν ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Ευτύχιος Χριστοδούλου (70,00) με το Psaltis / ENEOS BMW, έχοντας ταχύτητά εισόδου στα 98 χιλιόμετρα και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Αντώνης Νικολάου με βαθμολογία 67,33 και ταχύτητα εισόδου στα 99 χιλιόμετρα.  Για την ιστορία την υψηλότερη ταχύτητα εισόδου στην κατηγορία πέτυχε ο Stefan Sorin με 101 χιλιόμετρα.1ος PRO Σέργιος Γρηγορίου Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil – 4ος γύρος

Με την ολοκλήρωση των μονών βαθμολογημένων περασμάτων ο αγώνας κορυφώθηκε με διπλά βαθμολογημένα περάσματα.  Ξεκινώντας με την κατηγορία Semi Pro o Ευτύχιος Χριστοδούλου συνέχισε τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις φτάνοντας μέχρι τον τελικό.  Εκεί βρήκε απέναντι του τον Stefan Sorin τον οποίο κέρδισε κατακτώντας την πρώτη θέση. Στον μικρό τελικό βρέθηκαν αντιμέτωποι οι Κώστας Χριστοφόρου και Σάββας Σπύρου, με τον δεύτερο να επικρατεί κατακτώντας το τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου.top 10: Επτά Ιαπωνικά μοντέλα που αξίζουν τα λεφτά τους

Στην κατηγορία Pro όπως ήταν αναμενόμενο είχαμε μεγάλες μάχες με όλους τους οδηγούς να δίνουν το 100%.  Αυτός όμως που ξεχώρισε ήταν ο Σέργιος Γρηγορίου που σε αυτό τον αγώνα ήταν πραγματικά ασταμάτητος αφού έφτασε μέχρι τον τελικό βρίσκοντας απέναντι του τον Πάμπο Χαραλάμπους. Η νίκη κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τον Γρηγορίου να παίρνει την πρώτη θέση αφήνοντας δεύτερο τον Πάμπο Χαραλάμπους.  Στον μικρό τελικό είχαμε ακόμη μια εντυπωσιακή μάχη, με την έκπληξη του τέταρτου αγώνα Σίμο Τίκκη να αντιμετωπίζει τον ανεβασμένο Αλέξη Χάρη Γεωργίου με το Psaltis Nissan Silvia.  Τελικός νικητής ο Σίμος Τίκκης, ο οποίος κατέκτησε το τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου.

Με την ολοκλήρωση του τέταρτου αγώνα, στην πρώτη θέση της κατηγορίας Semi Pro βρίσκεται ο Ευτύχιος Χριστοδούλου με 476 βαθμούς με τον Γιάννο Μιχαήλ να ακολουθεί με 368 βαθμούς. Τρίτος πέρασε ο Stefan Sorin με 365 βαθμούς και όλα θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα.Τελικός SEMI PRO Ευτύχιος Χριστοδούλου_Stefan Sorin Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil – 4ος γύρος

Στην κατηγορία Pro, στην πρώτη θέση ανέβηκε ο Δαυίδ Δαυίδ με 361 βαθμούς, στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Σέργιος Γρηγορίου με 360 ενώ στην Τρίτη έπεσε ο Enver Haskasap με 346. Στη συνέχεια ακολουθούν οι Αλέξης Χάρης Γεωργίου με 333 βαθμούς, Κυριάκος Μάριου «Τσόδας» με 329 και Δημητράκης Χριστοφή «Takamura» με 325. Όπως φαίνεται και από την κατάταξη, ο τελευταίος αγώνας της της χρονιάς θα στέψει και τον φετινό πρωταθλητή, χωρίς να υπάρχουν φαβορί.

Ο επόμενος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 3-4 Σεπτεμβρίου και πάλι στην πίστα Achna Speedway.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.

top 10 «Καταλάβει ο Ιάπωνας;» Οκτώ κορυφαίοι κινητήρες που έμειναν στην ιστορία

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK