Νίκη και τίτλος για το Γιάννη Καπετάνιο

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων by Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil 4ος γύρος: Ανάβαση Αγίου Τύχωνα – Αρμενοχωρίου

1ος Γιάννης Καπετάνιος Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor OilΤο Παγκύπριο Πρωτάθλημα αναβάσεων by Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil συνεχίστηκε την Κυριακή 10 Οκτωβρίου με την ανάβαση Άγιος Τύχων-Αρμενοχώρι, αγώνας ο οποίος ήταν ο τέταρτος γύρος του πρωταθλήματος με διοργανωτή τον CYDRA «CYPRUS DRAGSTER ASSOCIATION».

Η διαδρομή που επιλέγηκε, μεταξύ των χωριών Άγιος Τύχωνας και Αρμενοχώρι και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον στους φιλάθλους που παρευρέθηκαν στον αγώνα.

Ο Γιάννης Καπετάνιος ήταν και αυτή τη φορά ο πρωταγωνιστής του θεσμού. Όντας μακράν ο ταχύτερος οδηγός, πίσω από το τιμόνι του Mitsubishi Lancer EVO IX έγραψε χρόνο 0:01:02.95 στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή και με αυτό το αποτέλεσμα επισφράγισε το φετινό τίτλο.

2oς Στέλιος Σάββα Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor OilΟ Στέλιος Σάββα με το Mazda MX-5 ήταν ο πλησιέστερος σε χρόνο οδηγός πίσω από τον Καπετάνιο, ο οποίος ήταν κατά πέντε σχεδόν δευτερόλεπτα πιο αργός. Ο Σάββα έγραψε χρόνο 0:01:07.18 στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή αποτέλεσμα που τον έφερε δεύτερο γενικής και δεύτερο στην κατηγορία RCE2. Σταθερός στις ψηλές θέσεις ήταν για ακόμα μια φορά ο οδηγός της Psaltis Autoparts Αβραάμ Αβραάμ. Πίσω από το τιμόνι του Nissan Pulsar GTI είχε για ακόμα μια φορά δυνατά περάσματα ολοκληρώνοντας τον αγώνα μόλις πέντε δέκατα πιο αργός από τον Σάββα και στην τρίτη θέση με χρόνο 0:01:07.23, επίσης στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή ενώ παράλληλα κέρδισε και την κατηγορία RCE1.

Χρίστος Κάττος - Νικόλας Ψάλτης Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor OilΟ Φαίδωνας Ιάσωνος (Nissan Silvia) με χρόνο 0:01:09.15  τερμάτισε στην τέταρτη θέση και παράλληλα ήταν τρίτος στην κατηγορία RCE2. Στην πέμπτη θέση γενικής και πρώτος στην κατηγορία RCS2 ολοκλήρωσε ο Φώτος Φωτιάδης με Mitsubishi Lancer EVO III και χρόνο 0:01:09.54  στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή. Οι Νικόλας Κωνσταντίνου-Νικόλας Ψύλλος έφεραν το Mitsubishi Galant VR-4 στην έκτη θέση γενικής και στην τέταρτη της κατηγορίας RCE2 με χρόνο 0:01:10.61.

Χρίστος Πολυκάρπου Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor OilΈβδομος γενικής και πέμπτος στην κατηγορία RCE2 τερμάτισε ο Χρίστος Πεγιάζης με Mitsubishi Lancer EVO  VI και χρόνο 0:01:10.81 ενώ όγδοος γενικής πλασαρίστηκε ο Χρίστος Πολυκάρπου με το Psaltis Autoparts BMW E36 M3 και καλύτερο χρόνο το 0:01:10.83. Ο Στέφανος Αυγουστή πίσω από το τιμόνι του VW GOLF GTI τερμάτισε ένατος γενικής και έκτος στην κατηγορία RCE2 με χρόνο 0:01:11.35 και την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Νίκος Σπύρου με Honda Civic Type R και καλύτερο χρόνο το 0:01:11.80. Ο Σπύρου παράλληλα εξασφάλισε και τον τίτλο στην κατηγορία RCS1.

Στέλιος Κυθρεώτης Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor OilΟ επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο πρωτάθλημα αναβάσεων είναι προγραμματισμένος στις 28 Νοεμβρίου με αυξημένο συντελεστή βαθμολόγησης (1,5).Official Final Results - Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.

TOP 10: Tα γρηγορότερα υβριδικά supercars

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK