Νίκη και ρεκόρ γύρου για τον Χρίστο Χ’’ Γεωργίου στον 4ο αγώνα πρωταθλήματος Time Attack

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τime Attack 2022 – 4ος Γύρος: Με νέο ρεκόρ πίστας ολοκληρώθηκε ο τέταρτος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Time Attack, αγώνα τον οποίο διοργάνωσε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στην πίστα Achna Speedway το Time Attack Club. Ένας αγώνας που τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Χρίστος Χατζιγεωργίου Radical - christos xatziogeorgiou psaltis autoparts eneos motor oil Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τime Attack 2022 – 4ος ΓύροςΓια ακόμα μια αναμέτρηση απέναντι στα χρονόμετρα έγιναν μεγάλες μάχες και αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Χρίστος Χ’’ Γεωργίου με το Radical, ο οποίος ήταν μακράν ο ταχύτερος και στις δυο χρονομετρημένες διαδικασίες. Στην πρώτη πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο γράφοντας νέο ρεκόρ πίστας ενώ στην δεύτερη βελτίωσε περεταίρω τον χρόνο του και το τελικό 1:01,301 εκτός από τη νίκη στην κατηγορία RCBE του έδωσε και εκ νέου το απόλυτο ρεκόρ πίστας. Στην ίδια κατηγορία ο Λούκας Χριστοφόρου με το Psaltis Autoparts TALEX και χρόνο 1:03,297 τερμάτισε δεύτερος.

Μιχάλης Σοφοκλέους 1ος OPEN psaltis autoparts eneos motor oil Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τime Attack 2022 – 4ος ΓύροςΟ Μιχάλης Σοφοκλέους ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην ΟΡΕΝ. Πίσω από το τιμόνι του Mitsubishi Lancer Evo III έγραψε χρόνο 1:03,360 γεγονός που τον έφερε πρώτο στην κατηγορία. Ο Μιχάλης Μυλωνάς (Mitsubishi Lancer Evo XI) ήταν τρία δέκατα πιο αργός (1:03,688) και τερμάτισε δεύτερος, με τον Ανδρέα Καρασιαλή (Mazda MX 5) να συμπληρώνει την τριάδα.

Μιχάλης Θεοδοσίου 1ος RCE1 psaltis autoparts eneos motor oil Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τime Attack 2022 – 4ος ΓύροςΈνα πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων στο Psaltis Autoparts Niisan Pulsar επηρέασε σημαντικά την απόδοση του φαβορί και πρωτοπόρου στην RCE1 Αβραάμ Αβραάμ. Την εξέλιξη αυτή εκμεταλλεύτηκε ο Μιχάλης Θεοδοσίου (Honda Civic) ο οποίος πήρε τη νίκη μπροστά από την Μαρία Χ’’ Γεωργίου (Honda Integra) και τον Αβραάμ Αβραάμ.

Ο Ραφαήλ Φουρής (Mitsubishi Lancer Evo III) κέρδισε την κατηγορία RC E2, αφήνοντας δεύτερο τον Χάρη Περίκκο με το SKF Mitsubishi Lancer Evo VII.

Στέλιος Κυθρεώτης 1ος RCS1 psaltis autoparts eneos motor oil Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τime Attack 2022 – 4ος ΓύροςΜεγάλες μάχες έγιναν στην κατηγορία RC S1 μεταξύ του Στέλιου Κυθρεώτη με το SKF Honda Civic και του πρωτοπόρου στην βαθμολογία Μάριου Μαυρίδη, επίσης με Honda Civic. Η μεταξύ τους διαφορά κρίθηκε στα εκατοστά με τον Κυθρεώτη να γράφει χρόνο 1:14,014 και τον Μαυρίδη 1:14,095 και έτσι η νίκη να πάει στον Κυθρεώτη. Τρίτος στην κατηγορία ολοκλήρωσε ο Ιωάννης Αυγουστή με Suzuki Swift.

Mike Θεοδώρου 1ος S4 psaltis autoparts eneos motor oil Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τime Attack 2022 – 4ος ΓύροςΟ Στάθης Πανταζής ήταν ο μοναδικός που έτρεξε στην κατηγορία RC S2 και καλύτερος του χρόνος ήταν το 1:19,446. Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου (Mitsubishi Lancer Evo VII) με χρόνο 1:09,362 κέρδισε την κατηγορία Μ2, με τους Κωνσταντίνο Κάκα (VW Golf GTI) και Ανδρέα Πέτρου (Mazda 323) να τερματίζουν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Λούκας Χριστοφόρου με Talex Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τime Attack 2022 – 4ος ΓύροςΣτην κατηγορία S3 νικητής αναδείχθηκε ο Χριστόφορος Χριστοφή με TOYOTA MRS και καλύτερο χρόνο το 1:15,225. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σταύρος Χαραλάμπους (Audi TT) και στην τελευταία θέση του βάθρου ανέβηκε ο Γιώργος Μακεδόνας (TOYOTA CELICA). Ο Mike Θεοδώρου (BMW M4) ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία S4, με τον καλύτερο του χρόνο να είναι το 1:11,0186). Ο Ανδρέας Καφφάς (Subaru Impreza) τερμάτισε δεύτερος, τρίτος ολοκλήρωσε ο Βασίλης Κυριάκου (Mitsubishi Lancer Evo XI) και τέταρτος ο Παναγιώτης Χρυσοστόμου (Subaru Impreza).ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ - psaltis autoparts eneos motor oil Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τime Attack 2022 – 4ος Γύρος

Ο πέμπτος και τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένος στις 11 Δεκεμβρίου και πάλι στην πίστα Achna Speedway.

Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα διεθνούς φήμης λιπαντικά ENEOS και το School of Automotive Engineering.

top 10 «Καταλάβει ο Ιάπωνας;» Οκτώ κορυφαίοι κινητήρες που έμειναν στην ιστορία

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK