Νίκη για το Νίκο Θωμά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

HONDA/GALATARIOTIS – ENI ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 2021 – 1ος Γύρος

1ος Νίκος ΘωμάΜε τη συμμετοχή 29 πληρωμάτων ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28 Μαρτίου ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ταχύτητας Honda/Galatariotis – ENI. Ο αγώνας, που  διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Πάφου και τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, διεξήχθη στην περιοχή Ορείτες, ήταν μήκους 2.5 χιλιομέτρων.

Πανίκος ΠολυκάρπουΣτο αγωνιστικό κομμάτι τα αδέλφια Πολυκάρπου έγραψαν τους δύο ταχύτερους χρόνους, με τον Παναγιώτη (1:44.76) να επικρατεί του περσινού πρωταθλητή Γιώργου (1:46.220), ο οποίος δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του στο δεύτερο χρονομετρημένο πέρασμα. Τον τρίτο ταχύτερο χρόνο (1:47.60) έγραψε ο Πέτρος Πέτρου στη δεύτερη του χρονομετρημένη προσπάθεια. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και μετά από τεχνικό έλεγχο οι τρεις πρώτοι αποκλείστηκαν από τον αγώνα λόγω τεχνικών διαφορών που παρουσίασαν τα αγωνιστικά τους.

2ος Δημήτρης Πιερή

Μετά από αυτή την εξέλιξη νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Νίκος Θωμά (1:48.110) με Crosskart ο οποίος παρά το γεγονός ότι απουσίαζε από την αγωνιστική δράση για μεγάλο χρονικό διάστημα, εντούτοις έδειξε ότι δεν έχασε την ποιότητα του και παραμένει ένας από τους κορυφαίους οδηγούς. Στη δεύτερη θέση γενικής (1:49.060) ολοκλήρωσε o Δημήτρης Πιερή με Mitsubishi Lancer Evo VI ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο πάντα εντυπωσιακός Σταύρος Αντωνίου (1:50.320) με Evo X.

Τέταρτος και πρώτος στην κατηγορία RCS2 τερμάτισε ο Ευαγόρας Κούλουρος (1:50.730) με Lancer Evo III ενώ πίσω του οι Ηλίας Πιερή (1:51.120) με Evo VI και Σωκράτης Σωκράτους (1:51.650) με Subaru Impreza.  Έβδομος γενικής και δεύτερος στην κατηγορία RCS2 τερμάτισε ο Μάριος Παύλου (1:51.950) με Evo VII ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Νίκος Μιλτιάδους με CrossKart (1:53.350), Κώστας Παύλου με Εvo VII (1:53.570) και Γιώργος Γεωργίου με CrossKart (1:54.810).

Στη δικίνητη κατηγορία ο Μιχάλης Σοφοκλέους πήρε την πρώτη θέση (2:01.120) αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Μάριο Ζάκο (2:01.730) και το βάθρο συμπλήρωσε ο Σωκράτης Παπαναστασίου (2:04.650).

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα έγιναν οι απονομές στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα, στους πρωτεύσαντες σε όλες τις κατηγορίες. Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο πρωτάθλημα ταχύτητας θα διεξαχθεί στις 18 Απριλίου και διοργανωτή τον Όμιλο Φίλων Αυτοκινήτου. Top 10: Τα 5 πιο περίεργα "extras" αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν ποτέ

Κύριος Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία Ψάλτης Auto Parts με τις μπαταρίες Exide και την Comline Auto Parts.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.