Κύπριος αθλητής στο British Universities Karting Championship

Ο 20χρονος Δήμος Επισκόπου από τη Λευκωσία θα εκπροσωπήσει φέτος την Κύπρο στο British Universities Karting Championship. Ο νεαρός πρωταθλητής καρτ είναι πρωτοετής στο πανεπιστήμιο του East Anglia του Norwich στον κλάδο Accounting & Finance.

Στο συγκεκριμένο θεσμό συμμετέχουν εκατοντάδες φοιτητές από το Ηνωμένο Βασίλειο για να διαγωνιστούν στις δύο κατηγορίες, “Premier Class” και “Intermediate Class”. Ο Επισκόπου θα αγωνιστεί στην κατηγορία “Premier” σε μερικές από τις καλύτερες πίστες karting απέναντι στους πιο πετυχημένους οδηγούς του Ηνωμένου Βασιλείου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αρκετοί από τους διαγωνιζόμενους είναι πρωταθλητές karting και αγωνίζονται σε διάφορους θεσμούς όπως Formula 2, Formula Palmer Audi, Formula Renault και British GT. Με απλά λόγια το British University Karting Championship είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς θεσμούς για τους φοιτητές στον κόσμο.

QUIZ. Πόσο Golfάκιας είσαι?

Ο Δήμος Επισκόπου δεν επιλέχθηκε τυχαία αφού είναι Παγκύπριος πρωταθλητής στην κατηγορία ROK Junior το 2015 και διαθέτει στο ενεργητικό του επτά νίκες και 27 βάθρα. Παράλληλα, το 2015 πήρε την πέμπτη θέση στο θεσμό MENA (Middle East & North Africa) που διεξήχθη στο Bahrain απέναντι στους πρωταθλητές της κατηγορίας από 20 χώρες. Επίσης, επιλέχθηκε να αντιπροσωπεύσει την Κύπρο μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα FIA Academy Trophy αλλά δυστυχώς λόγω καμίας βοήθειας από το κράτος και έλλειψης χορηγών δεν κατάφερε να αγωνιστεί.

Το Δήμο Επισκόπου τον γνώρισα πριν μερικά χρόνια στην πίστα όπου μοιραστήκαμε πολύ γέλιο, αδρεναλίνη και μάχες μέχρι τελικής πτώσης! Επικοινωνήσαμε μαζί του στην Αγγλία και απάντησε τις ερωτήσεις μας.

Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με το karting;

Demos EpiskopouΟ λόγος που ασχολήθηκα με το karting ήταν φυσικά ο πατέρας μου! Υπήρξε πρωταθλητής στο θεσμό του Karting ενώ έχει και πολλές επιτυχίες στους αγώνες ράλι. Όταν ήμουν πέντε χρόνων μου έκανε δώρο ανήμερα των Χριστουγέννων το πρώτο μου kart. Και με αυτό τον τρόπο, από το 2014 το karting έγινε τρόπος ζωής για μένα!

Πως προέκυψε η συμμετοχή σου στο British Universities Karting Championship;

Επειδή ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου και ειδικά το Karting, δεν ήθελα να χάσω επαφή λόγω σπουδών. Έτσι, μόλις βρήκα την ευκαιρία, την άρπαξα. Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανα όταν ήρθα για σπουδές ήταν να μάθω περισσότερες πληροφορίες για τον συγκεκριμένο θεσμό, αλλά δυστυχώς λόγω της κατάστασης με την πανδημία αναγκάστηκα να επιστρέψω πίσω. Ώσπου μια μέρα έλαβα ένα email από τον υπεύθυνο της ομάδας όπου μου έκαναν πρόταση να αγωνιστώ στο πρωτάθλημα αυτό. Αφορμή ένα βίντεο που ανέβασα στο youtube όταν οδηγούσα στην πίστα της Daytona!

Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

Demos Episkopou Ο στόχος μου είναι ένας. Να ανεβάσω όσο πιο ψηλά μπορώ την σημαία της Κύπρου. Νομίζω σε κάλυψα για την συγκεκριμένη ερώτηση και δεν χρειάζεται να το αναπτύξω περαιτέρω!

Εμείς με τη σειρά μας του ευχόμαστε καλές επιτυχίες!

Του Μίλτου Σουτζιή

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.