Κρίθηκαν όλοι οι τίτλοι στο Ράλι Αφροδίτης

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil – 7ος Γύρος: Η αυλαία του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι by Psaltis/ENEOS έπεσε με τον τελευταίο αγώνα του ημερολογίου, το Ράλι Αφροδίτης, που διεξήχθη το διήμερο 18-19 Δεκεμβρίου στην Πάφο.

Διοργανωτής ήταν η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και τα  24 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή είχαν να διανύσουν 116 αγωνιστικά χιλιόμετρα στις τέσσερις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές του Σαββατοκύριακου, οι οποίες αποδείχτηκαν για ακόμα μια φορά σκληρές, αναγκάζοντας αρκετούς να αποχωρήσουν από τον αγώνα.

2οι Γενικής Παντελή - Λαός - panteli laosΣτο αγωνιστικό μέρος, οι φετινοί πρωταθλητές Γαλαταριώτης/Ιωάννου, δεν δυσκολεύτηκαν στο μπάκετ του VW Polo Gti R5 να κερδίσουν όλες τις ειδικές διαδρομές του αγώνα και να κλείσουν με ιδανικό τρόπο τη σεζόν όντας οι νικητές στον αγώνα. Οι δεύτεροι χρόνοι που σημείωσαν οι Παντελή/Λαός με το Psaltis Autoparts / SKF Citroen DS3 R5 σχεδόν σε όλες τις ειδικές διαδρομές, έφεραν το πλήρωμα στην δεύτερη θέση γενικής του αγώνα αλλά και της τελικής κατάταξης στο πρωτάθλημα.

Η μεγάλη εμφάνιση ειδικότερα τη δεύτερη μέρα οι Τιμοθέου/Π. Σιάλο με Peugeot 208 Rally4, τους έφερε τρίτους γενικής όμως το σημαντικότερο ήταν ότι το πλήρωμα ήταν πρώτο στην δικίνητη κατηγορία, μία νίκη με την οποία κέρδισαν και το πρωτάθλημα στην 2WD και στην RC4. Οι Παντελή/Αριστοδήμου είχαν ψηλά στάνταρ απόδοσης με το Psaltis Autoparts Peugeot 208 και έφτασαν μέχρι και την τρίτη θέση γενικής πριν τη χάσουν από τους Τιμοθέου/Σιάλο στην τελευταία ειδική διαδρομή. Στο τέλος συμβιβάστηκαν με την τέταρτη θέση γενικής ενώ κέρδισαν και την RC4.

Πρωταθλητές RC2 Γιώργος & Παύλος Εγγλέζου giorgos egglezouΠέμπτοι ολοκλήρωσαν οι Παφίτης/Γραμμένος με Mitsubishi Lancer Evo IX, οι οποίοι κέρδισαν παράλληλα και την RC2. Ακολούθησαν στην έκτη θέση οι Χριστοδούλου/Ξενοφώντος με Subaru Impreza STI και στην έβδομη οι Σοφοκλέους/Παντελίδης με VW GOLF. Οι τελευταίοι ήταν στη μάχη για τον τίτλο στην RCS1 και οδηγώντας πολύ γρήγορα την Κυριακή κατάφεραν να υπερτερήσουν έναντι των άμεσων αντιπάλων τους και να υλοποιήσουν το στόχο τους.

Οι Καθητζιώτης/Ξενοφώντος πήγαν πρωτοπόροι στην Πάφο στην κατηγορία RCS1, όμως δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τη θέση και έτσι έμειναν δεύτεροι στην τελική κατάταξη της RCS1, ενώ στον αγώνα τερμάτισαν όγδοοι γενικής.

Τον καλύτερο τερματισμό τους μέχρι στιγμής πετύχαν οι Μαραγκός/Καρεκλάς, όπου ήταν ένατοι γενικής με το Mazda RX8, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Παναγιώτου/Νεστωρίδης με Suzuki Vitara. Στην 11η θέση τερμάτισαν οι Σκορδής/Προδρόμου με Ford Fiesta, ενώ ήταν και πρώτοι στην RC5, θέση η οποία τους χάρισε τον τίτλο στην κατηγορία.

Οι Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου με το KYB Mitsubishi Lancer Evo IX επέστρεψαν την Κυριακή στον αγώνα υπο καθεστώς Rally 2 και τερμάτισαν τελικά στην 12η θέση και δεύτεροι στην RC2, αποτέλεσμα που τους έδωσε το πρωτάθλημα στην κατηγορία.

Στην 13η θέση τερμάτισαν οι Σωτήρης και Χρίστος Πετρακίδης (Ford Fiesta) και στην 14η οι Κωνστιάντος/Μυλωνάς (VW GOLF GTI), οι οποίοι ήταν το μοναδικό αρχάριο πλήρωμα στον αγώνα.

Κύριος Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία Ψάλτης Auto Parts με τις μπαταρίες Exide και την Comline Auto Parts.

top 10: Δέκα SUV μέχρι 20,000 στην Κύπρο

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK