Η Λάρνακα φιλοξενεί τον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος Ράλι

HONDA/GALATARIOTIS – ENI ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΙ 2021 – 3ος Γύρος

Σίμος ΓαλαταριώτηςΤο Σαββατοκύριακο 22 και 23 Μαΐου διεξάγεται το Λάρνακα Ακρόπολις Ράλι, τρίτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι Honda/GalatariotisENI.  Ο αγώνας διοργανώνεται εις μνήμη του Πέτρου Λαού από το Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Λάρνακας και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Κώστας ΖήνωνοςΤο πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις επαναλαμβανόμενες ειδικές και μία υπέρειδικη διαδρομή συνολικού μήκους 108.02 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Το Σάββατο, μετά την εκκίνηση από το παραλιακό μέτωπο των φοινικούδων στις 12:00, θα διεξαχθούν οι ειδικές Tofali Construction & Development Αβδελερό και MMEC Audit Solutions Κελιά στις 12:28 και 13:06 αντίστοιχα. Μετά την ενδιάμεση ανασυγκρότηση οι ειδικές θα επαναληφθούν, η πρώτη στις 15:09 και η δεύτερη στις 15:47. Στη συνέχεια η δράση θα μεταφερθεί στην πίστα Achna Speedway, όπου για πρώτη φορά σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος θα διεξαχθεί υπερειδική διαδρομή με ταυτόχρονα δυο αυτοκίνητα, η Smartway Motors SSS by Athos Nikiforou στις 17:47.

Οι δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές της Κυριακής είναι οι Climacontrol Κοτσιάτης, η οποία ξεκινά στις 10:38 και η APK Kourtellas Motorsport Σταυροβούνι η οποία ξεκινά στις 11:36. Μετά την ενδιάμεση ανασυγκρότηση οι δυο ειδικές διαδρομές θα επαναληφθούν στις 13:49 και 14:47 αντίστοιχα και ακολούθως τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς το παραλιακό μέτωπο των φοινικούδων για τον τερματισμό. Ο χώρος ανασυγκρότησης θα βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο Μακένζι.

Σταύρος ΑντωνίουΟ τρίτος αγώνας της χρονιάς αποτελεί πόλο έλξης με 50 πληρώματα να δηλώνουν παρών στις πολύ γρήγορες ειδικές της ευρύτερης περιοχής της Λάρνακας, με τις μάχες να αναμένονται αμφίρροπες.

Οι περσινοί Πρωταθλητές Σίμος Γαλαταριώτης/Αντώνης Ιωάννου (VW Polo GTi R5) θα ξεκινήσουν με το αριθμό ένα στις πόρτες τους και θέλουν να δώσουν συνέχεια στα καλά αποτελέσματα στην προσπάθεια να υπερασπιστούν τον τίτλου.  Μια προσπάθεια η οποία κάθε άλλο από εύκολη δεν είναι αφού απέναντι του θα βρουν τους πολύ γρήγορους Τσουλόφτα/Ηλία (VW Polo GTi R5), τους ανεβασμένους Γιάγκου/Χρυσοστόμου (Psaltis Autoparts Hyundai i20 R5), τον Αντώνη Χειλιμίντρη (Skoda Fabia R5) αλλά και τους Ζήνωνος/Χριστοφή (Psaltis Autoparts Citroen DS3 R5) οι οποίοι θα προσπαθήσουν να ξορκίσουν το κακό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν.

Στην κατηγορία RC2 συμμετέχουν 13 πληρώματα. Οι περσινοί δευτεραθλητές γενικής Παντελή/Χριστοδούλου θα τρέξουν για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό με το Mitsubishi Lancer EVO10. Απέναντι τους θα έχουν πολλούς και δύσκολους αντιπάλους, όπως τους περσινούς πρωταθλητές της κατηγορίας Χριστοδούλου/Ξενοφώντος (Subaru Impreza N15), τους πάντα ανταγωνιστικούς Δημοσθένους/Καγιά (Psaltis Autoparts / Exide Mitsubishi Lancer. EVO10), Αντωνίου/Πιερή (Psaltis Autoparts / ENEOS Mitsubishi Lancer EVO10 R4), Σάββα/Παπαντρέου (Ferodo Mitsubishi Lancer EVO9), Ρούσο/Γιαννακού (Mitsubishi Lancer EVOX), Παφίτη/Βασιλείου (Mitsubishi Lancer EVOIX), Γιώργο και Πάυλο Εγγλέζου (Psaltis Autoparts / KYB Mitsubishi Lancer EVO9) αλλά και τους Χρ. Σουτζιή/Ευριπίδου (Mitsubishi Lancer EVO9) που επιστρέφουν στην ενεργό δράση .

JDM QUIZ FINALLLΣτην κατηγορία RCS2 συμμετέχουν 10 πληρώματα με τους περσινούς πρωταθλητές Έλληνα/Μιχαήλ (Mitsubishi Lancer EVO 7) να έχουν δύσκολο έργο για τη νίκη καθώς έχουν να ανταγωνιστούν πληρώματα όπως οι Σταύρου/Χριστοφή (Mitsubishi Lancer EVO 7), τους πολλά υποσχόμενους Σιώφερο/Γεωργίου (Psaltis Autoparts Mitsubishi Lancer EVO6), Στ. Λαός/Τταπής (Psaltis Autoparts Mitsubishi Lancer EVO6) αλλά και τους πάντα εντυπωσιακούς Υπερμάχου/Καραντώνη (Mitsubishi Lancer EVO6).

Στην αναβαθμισμένη δικήνητη κατηγορία δε χωράνε προγνωστικά καθώς αρκετοί συνδυασμοί έχουν τα φόντα για τη νίκη. Ο περσινός πρωταθλητής στην κατηγορία Χρυσόστομος Παντελή στον αγώνα της Λάρνακας θα έχει για συνοδηγό τον Ηλία Πιερή (Ford Fiesta SΤ). Απέναντι τους και έτοιμοι να διεκδικήσουν τη νίκη είναι πληρώματα όπως οι Τελεβάντος/Σταύρου (Peugeot 208 R2), Μανώλη/Ευριπίδου (Psaltis Autoparts / Exide Honda Civic EP3), Παναγιώτης και Αντρεάς Ξενοφώντος (Honda Civic Type R R3) και οι περσινοί πρωταθλητές της κατηγορίας RC4 Τανούσης/Χριστοδούλου (Toyota Yaris).

Τέλος στον αγώνα θα έχουμε και την παρουσία τεσσάρων μεικτών πληρωμάτων και δυο αρχάριων.

Κύριος Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία Ψάλτης Auto Parts με τις μπαταρίες Exide και την Comline Auto Parts.

Top 10- Τα 6 καλύτερα custom αυτοκίνητα των Celebrity!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.