Φαβορί για τον τίτλο ο Χρύσανθος Γεωργίου

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου διοργανώθηκε από τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά ο έβδομος και προτελευταίος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

FOTO MOTO 13.10Δυο στροφές πριν το τέλος της σεζόν 2019-2020 οι αναβάτες σε όλες τις κατηγορίες διεκδίκησαν μέσα από δυνατές μονομαχίες τους βαθμούς που θα τους βοηθούσαν να υλοποιήσουν τους στόχους τους. Αναμφίβολα το μεγαλύτερο ενδιαφέρων ήταν στη μεγάλη κατηγορία την ΜΧ1, όπου το πρωτάθλημα διεκδικούν τρείς αναβάτες, οι Χρύσανθος Γεωργίου, Μιχάλης Πάμπουκκας και Χρήστος Τσαγγαράς.

Ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία Χρύσανθος Γεωργίου ήταν ο μεγάλος νικητής της κατηγορίας ΜΧ1 στον αγώνα της Ποταμιάς. Κέρδισε και τα δυο σκέλη αυξάνοντας το προβάδισμα του στους 14 βαθμούς και είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.  Ο Μιχάλης Πάμπουκκας έμεινε δεύτερος τόσο στα δυο σκέλη όσο και στη βαθμολογία και το έργο του όσον αφορά τον τίτλο έχει δυσκολέψει αρκετά. Σε πιο δεινή θέση είναι ο περσινός πρωταθλητής Χρήστος Τσαγγαράς ο οποίος με δυο τρίτες θέσεις ολοκλήρωσε τον αγώνα τρίτος και απομακρύνθηκε 19 βαθμούς από τον πρωτοπόρο.

Στην κατηγορία ΜΧ2 ο Άριστος Γεωργίου κέρδισε ακόμα ένα αγώνα όμως αυτή τη φορά δυσκολεύτηκε καθώς ο ανεβασμένος Χρήστος Κημήτρη κατάφερε για πρώτη φορά φέτος να κερδίσει σκέλος στην κατηγορία, το πρώτο, ενώ ταυτόχρονα έδειξε ότι αγωνιστικά ανεβαίνει και θα είναι δυνατός αντίπαλος στους επόμενους αγώνες και διεκδικητής της νίκης.

Οι δυο τους πήραν από μια πρώτη και μια δεύτερη θέση ισοβαθμώντας, με τον Γεωργίου να είναι τυπικά ο νικητής καθώς κέρδισε το δεύτερο σκέλος. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Γιώργος Παουλλής.

Στην κατηγορία ΜΧΟΡΕΝ ο Παντελής Αντωνίου συνέχισε τις καλές εμφανίσεις οι οποίες συνδυάστηκαν με ακόμα μια νίκη. Όντας νικητής και στα δυο σκέλη μείωσε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Αριστόδημο Έλληνα στους 4 βαθμούς και όλα θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα.

Ο Έλληνας έμεινε και στα δυο σκέλη δεύτερος και παράλληλα δεύτερος στον αγώνα, με τον Mehmet Altan να τερματίζει στην τρίτη θέση γενικής, με τερματισμούς στα δυο σκέλη 3-4.

Η κατηγορία MX3 OVER είχε μόνο ένα πρωταγωνιστή και αυτός ήταν ο Μαρίνος Τσαγγαράς. Ο περσινός πρωταθλητής ξεπέρασε τον τραυματισμό που είχε στον προηγούμενο αγώνα και δε δυσκολεύτηκε να κερδίσει και τα δυο σκέλη και παράλληλα τον αγώνα, θέτοντας εαυτόν φαβορί για ακόμα ένα τίτλο.

Με τερματισμούς 2-2 ο Γιώργος Σιδερένιος ολοκλήρωσε δεύτερος, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Άρης Κωνσταντίνου με τερματισμούς 3-3. Ο Χρήστος Κλεόπα ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία ΜΧ65. Κατάφερε στον αγώνα της ποταμιάς να κερδίσει και τα δυο σκέλη και πλέον πάει ισόβαθμος στον τελευταίο αγώνα με τον Χριστόφορο Κάρυο, οποίος τερμάτισε δεύτερος και έτσι οι δυο τους θα λύσουν τις διαφορές τους στο φινάλε. Τρίτος σε αυτή την κατηγορία τερμάτισε ο Λούκας Σοφοκλέους ο οποίος διατηρήθηκε στην Τρίτη θέση γενικής.

Στην κατηγορία MXOPEN FREE ο Αντρέας Παναγή έκανε αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο. Κέρδισε και τα δυο σκέλη και είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Ο Mexel Pana με τερματισμούς 2-2 τερμάτισε δεύτερος και ο Μιχάλης Αριστείδου με τερματισμούς 3-3 συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα.

Ο τελευταίος αγώνας όπου θα κριθούν και οι τίτλοι στις 6 κατηγορίες θα διεξαχθεί στην πίστα Αμμοχώστου στις 25 Οκτωβρίου.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.